Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Siz Gelemiyorsanız Biz Geliriz'
"Siz Gelemiyorsanız Biz Geliriz"
Jandarmadan kaçak avcılara suçüstü
Jandarmadan kaçak avcılara suçüstü
Oltu AK Parti Anneleri ağırladı
Oltu AK Parti Anneleri ağırladı
‘Siperler Lalezar Oldu’
‘Siperler Lalezar Oldu’
Çakmak’tan irfan Meclisi istişaresi
Çakmak’tan irfan Meclisi istişaresi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Nisan 2015 Perşembe - 15:20

116 eser sergiye çıktı

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, atölye hocaları Yrd. Doç Dr. Necmettin Karabulut yönetiminde dört yıllık emeklerinin sonucu olan 116 eseri “Mezuniyet Sergisi” başlığıyla sergiledi.

116 eser sergiye çıktı

Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, atölye hocaları Yrd. Doç Dr. Necmettin Karabulut yönetiminde dört yıllık emeklerinin sonucu olan 116 eseri “Mezuniyet Sergisi” başlığıyla sergiledi. Kültür ve Gösteri Merkezi Fuarye Alanı’nda düzenlenen ve ana teması “FormasyonDeformasyon” olan sergide 39 öğrencinin tuval üzerine akrilik boya tekniği uyguladığı 116 ayrı eser sergilendi. Sergini açılışını Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Yıldırım, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oğuz Dilmaç, atölye hocası Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut yaptı.

SERGİNİN MANİFESTOSU

Serginin manifestosunun açılımı konusunda öğrenciler, Dört yıl boyunca gerek eğitim bilimleri gerekse genel kültür ve genel yetenek alanlarında eğitim aldıklarını, formasyon açısından da öğretmenliğe kendilerini hazır hissettiklerini, atanma heyecanı içerisinde olduklarını, bu kaygılarla ruhsal açıdan da gergin olduklarını belirterek, kendi portreleri üzerinde bazı plastik, sanatsal uygulama anlayışlarıyla “deformasyonlara” gittiklerini, bir anlamda mezuniyet sonrası yaşamlarının sertliğine, öğretmenlik mesleğine atanıp atanamayacakları ikilemine acı bir gönderme yaparak bu trajikomik denilebilecek kaygılara esprili bir yaklaşımda bulunmak istediklerini belirttiler.

Yaşamın sert mücadelelerle dolu olduğunun bilincinde olduklarını belirten öğrenciler, “Büyük bir atanabilme heyecanı ve kaygısı ile beklerken, Eğitim Fakülteleri dışındaki diğer fakültelerin mezunlarına da “Pedagojik Formasyon Sertifika Programı” alabilmelerinin de sağlanmış olması, öğretmenlik mesleğine atanabilme yarışını iyice sertleştirmiştir. Biz, Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak kaygılanmaktayız. Zaten atanabilme puanlarının yüksek olması yetmezmiş gibi, örneğin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine de belirtilen sertifika programlarına katılabilme imkanlarının verilmesini bizlerin atanmasını zorlaştıracak bir etken olarak düşünmekteyiz. Sonuç olarak tüm bu maddi ve manevi sıkıntılara, çalıştığımız deforme edilmiş portrelerimizle, yüzlerimize acı bir şekilde gülümsemekteyiz. Her şeye rağmen yaşam güzel” dediler.

 
Taşkesenlioğlu seçim turunda
 
Jandarmadan kaçamadılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar altında milli coşku yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. yıl dönümü Pasinler’de ...
Müftülükten Kutlu Doğum etkinliği
Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum İl Müftülüğü ve ...
Kop, EXPO yarışmasında 2’inci oldu
Kompozisyon kategorisinde birinciliği Rize Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen ...
 
Sanat aşkı, soğuk dinlemedi
Atatürk Üniversitesi’nde kar yağışı altında hayranlarına konser veren ...
Ali Paşa’da ‘Benimle Boyar mısın? projesi
Erzurumlu İç Mimar Şenay Feyzioğlu, memleketinde örnek bir projeye imza ...
Ala: ‘Aşıklık geleneğini yaşatacağız’
Birtakım açılışlara katılmak üzere Kars’a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan ...
 
Şair Nizar Kabbani, şiirleriyle anıldı
Lübnanlı Şair Nizar Kabbani, ölümünün 17.yıldönümünde Atatürk Üniversitesi’nde ...
‘90 Yaşındaki Delikanlı Asım’
Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuşmacı ...
Erzurum’dan Odunpazarı’na Aşıklar Köprüsü
Odunpazarı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, bu kez ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri