Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
UEFA’YA SERT TEPKİ: DEMİRAL’A VERİLEN CEZA MİLLETİMİZE HAKARETTİR
UEFA’YA SERT TEPKİ: DEMİRAL’A VERİLEN CEZA MİLLETİMİZE HAKARETTİR
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Başbağlar Şehitleri dualarla anıldı
Başbağlar Şehitleri dualarla anıldı
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
HABERLER>SPOR
7 Temmuz 2013 Pazar - 02:43

163 takım içinde 1 takım...!

ÖZEL-TFF Bölgesel Amatör Lig’de Erzurum’un yalnızca 1, 14 ili bulunan Doğu Anadolu Bölgesinin ise yalnızca 16 takımla temsil edilecek olması, futbolun tabana yayılması vurgusuyla örtüşmeyecek bir durum gösteriyor.

163 takım içinde 1 takım...!

TFF Bölgesel Amatör Lig’de Erzurum’un yalnızca 1, 14 ili bulunan Doğu Anadolu Bölgesinin ise yalnızca 16 takımla temsil edilecek olması, futbolun tabana yayılması vurgusuyla örtüşmeyecek bir durum gösteriyor. Erzurum gibi futbolun en çok ilgi gören spor olduğu bir ilin BAL’da 1 takımla mücadele hakkı kazanması, ildeki futbolseverlerin de tepkisini çekiyor.

163 TAKIM İÇİNDE 1 TAKIM    

2013-2014 sezonunda 163 takımın mücadele edeceği Bölgesel amatör Liglerde, en fazla takımı bulunan bölge 38 takımla Marmara Bölgesi olurken, Doğu Anadolu Bölgesi 16 takımla 6’ıncı sırada kaldı. Erzurum’un bir takımla katılacağı BAL’da Elazığ ve Malatya’nın iki takımı mücadele verecek.

BÖLGESEL DAĞILIM

Bölgesel dağılıma göre, bu sezon Bölgesel Amatör Ligde Akdeniz 19,  Karadeniz 31,  Marmara 38, İç Anadolu 21, Doğu Anadolu 16, Ege 24, Güneydoğu Anadolu Bölgesi 14 takımla temsil edilecek. BAL’da en fazla takım bulunduran iller ise 12 takımla İstanbul, 6 takımla İzmir, 5 takımla Kocaeli, 4 takımla Trabzon, Bursa ve Ankara olacak.

BÖLGELERİN PAYI

163 takımlı Bal’da Akdeniz Bölgesi takım sayısı payı yüzde 11.6, Karadeniz Bölgesi payı yüzde 19, Marmara Bölgesi yüzde 23.3, İç Anadolu Bölgesi takım sayısı payı yüzde 12.8, Doğu Anadolu Bölgesi payı yüzde 9.8, Ege Bölgesi payı yüzde 14.7, Güneydoğu Anadolu Bölgesi payı ise yüzde 8.5 olarak kaydedildi.

İL BAŞINA DÜŞEN TAKIM SAYISI

Bölgelerin il sayısı ile BAL’daki takım sayılarının karşılaştırmasıyla elde edilen bölgesel ortalamalara göre il başına düşen takım sayısı Akdeniz Bölgesinde 2.3, Karadeniz Bölgesinde 1.7, Marmara Bölgesinde 3.4, İç Anadolu Bölgesinde 1.6, Doğu Anadolu Bölgesinde 1.1, Ege Bölgesinde 3, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise 1.5 oldu.

İLLER TAKIM SAYISI DAĞILIMI

Akdeniz Bölgesi Adana, Antalya. Hatay, Isparta ve Mersin’den 3,Kahramanmaraş’dan 2, Osmaniye ve Burdur’dan 1; Karadeniz Bölgesi Trabzon’dan 4, Samsun ve Zonguldak’tan 3, Çorum, Düzce, Rize, ordu, Kastamonu ve Giresun’dan 2, Amasya, Artvin, Bolu, Karabük, Bartın, Bayburt, Tokat, Sinop ve Gümüşhane’den bir; Marmara Bölgesi İstanbul’dan 12, Kocaeli’den 5, Bursa’dan 4, Sakarya ve Balıkesir’den 3, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova’dan 2, Bilecik’ten 1; İç Anadolu Bölgesi Ankara’dan 4, Konya’dan 3, Eskişehir, Kayseri ve Sivas’tan 2, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale’den 1; Doğu Anadolu Bölgesi Elazığ ve Malatya’dan 2, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır’dan 1;  Ege Bölgesi İzmir’den 6, Aydın, Denizli, Kütahya ve Manisa’dan 3, Uşak, Muğla ve Afyon’dan 2; Güneydoğu Anadolu Bölgesi Diyarbakır’dan 3, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep’ten 2, Adıyaman, Batman, Şırnak, Siirt ve Kilis’ten ise 1 takımla temsil edilecek.

 

 

 

 
Hakem klasmanları belirlendi
 
Altıparmak Şenkaya’daydı..
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 11 Temmuz 2013 Perşembe 11:13

erzurumda futbola fazla mı rağbet var?bilmeyene yutturursunuz bu durumu sureklı futbol takımları kapanmakta.erzurum tff antrenor kurslarıyla ugrasmakta.ortada futbol adına bırsey yok

Yorumu oyla      7      4  
misafir 6 Temmuz 2013 Cumartesi 21:19

bal ligi zaten saçma bir lig .Çünkü 11 veya 12 takımla oluşturulan ligde 1 takım 3.lige çıkıyor ve bu takım eğer puan farkı oluşturmuşsa diğerlerinin hiçbir amacı kalmıyor ve bunun sonucunda bazı takımlar maça çıkmıyor .Bu arada geçen yıl örneğin karssın 2 takımı varken bu yıl 1 takıma indi.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakem klasmanları belirlendi
ÖZEL-Erzurum Bölgesi hakemleri Üst Klasman Hakem Kadrosu’nda yer almazken, ...
FB Futbol Okulu 6’ıncı yaşında
Palandöken İlçesi Yıldızkent semtinde bulunan Fenerbahçe Futbol Okulu ...
Engelli futbolcular izleyicileri büyüledi
Bir halı sahada Bingöl, Diyarbakır, Gaziantep ve Erzurum illerinden gelen ...
 
Engelliler kampta buluştu
Aralarında Erzurum’un da bulunduğu, Türkiye’nin değişik illerinden gelen ...
Erzurumlu sporcular Yaz Oyunları’nda
Erzurumlu sporcular Mardin'de düzenlenen 8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katıldı.
Altın madalya sözü verdiler
Palandöken Belediyespor Boks Takımı boksörleri Şırnak iline çıkarma yaptı.
 
Sertoğlu’ndan karakucak teşekkürü
Sertoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından hafta sonu Erzurum’un Pasinler ...
Bayburtspor şampiyonluğa hazırlanıyor
Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor yeni sezon için ilk resmi yönetim ...
Oltu’da Karakucak Şöleni
Oltu Belediye Başkanlığınca organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri