Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Otobüs kamyona çarpı: 9 yaralı
Otobüs kamyona çarpı: 9 yaralı
Eğitimde 'Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu' yayımlandı
Eğitimde 'Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu' yayımlandı
MEB'den Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği
MEB'den Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Sarıkamış yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Sarıkamış yolunda trafik kazası: 1 yaralı
HABERLER>SİYASET
25 Ağustos 2016 Perşembe - 17:09

ABD’li yetkili: Gülen’in bu kadar olduğunu bilmiyorduk

Fethullahçı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen'in iadesine yönelik olarak Türkiye ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında 2 gün süren görüşmelerde Gülen'in iadesi konusunda olumlu ilerleme kaydedildiği öğrenildi.

ABD’li yetkili: Gülen’in bu kadar olduğunu bilmiyorduk

 

 

15 Temmuz darbe teşebbüsünde Gülen'in emir ve talimatlarının belgeleri ile ortaya konulmasının ardından ABD'li bir yetkili "Gülen'in bu kadar olduğunu bilmiyorduk" dedi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan 3, Dışişleri Bakanlığından ise 1 temsilciden oluşan dört kişilik heyet Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri ve soruşturmaları yürüten savcılar ile 2 gün süreyle ve 19 saat süren toplantılar yaptı. Adalet Bakanlığı ABD'li heyete 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'nin bombalanması, Genelkurmay'ın önünde tankların halkı ezmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekat'ın bombalanmasına ilişkin görüntüleri izletirken, görüntüleri izleyen heyetin şok olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan itirafları başta olmak üzere diğer itiraflar da heyete gösterildi. Paylaşılan belgeler arasında darbeciler tarafından rehin alınan Akar'ın ifadesi ve darbeci Tuğgeneral Hakan Evrim'in, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Gülen ile görüştürebiliriz" dediği de anlatıldı. İki gün yapılan sunumlarda Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un FETÖ/PDY'nin mali yapısı ve örgütün finansman kaynaklarına ilişkin bütün belgeleri sunduğu öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner ve Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip İşçimen darbe teşebbüsü ile ilgili elde edilen deliller ve itirafları ABD'lilerin önüne koydu.

Öte yandan, edinilen bilgiye göre, Türkiye ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında 2 gün süren görüşmelerde Gülen'in iadesi konusunda olumlu ilerleme kaydedildi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Gülen'in emir ve talimatlarının belgeleri ile ortaya konulmasının ardından ABD'li bir yetkilinin "Gülen'in bu kadar olduğunu bilmiyorduk" ifadesini kullandığı öğrenildi. 

Etiketler:
 
4 öğretmen tutuklandı
 
Yıldırım: ‘Saldırıyı nefretle lanetliyorum’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın FETÖ operasyonlarını değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ...
Duman: Terör karşısında diz çökmeyeceğiz
Duman, Gaziantep’te yaşanan hain terör saldırısını lanetlediğini belirterek, ...
Büyükşehir ‘400 Noktada’ çalışıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan hizmet ve yatırımlarla ...
 
Rektör Çomaklı’yla Erzurum istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi ...
FETÖ elebaşının iadesine ilişkin ABD heyeti ile görüşmeler başladı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı hainin iadesi için ABD'den gelen ...
Sekmen: ‘Erzurum’un namı artacak’
Sekmen: ‘Ata sporunun yuvasıdır, memleketidir, vatanıdır Erzurum.. Bu ...
 
Bakan Soylu’ya Erzurum brifingi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Bakan Soylu Erzurum’da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin dünyaya ...
TBMM’de Erzurum tanıtımı
AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Erzurum tatlı kültürünü meclise taşıdı. ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri