Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
HABERLER>EĞİTİM
8 Ağustos 2019 Perşembe - 13:18

ATA-ÖGEM 250 öğretim üyesine eğitim verdi

Alanında uzman akademisyenler tarafından öğretim becerilerini geliştirmek isteyen öğretim üyelerine çeşitli kurslar düzenleyen ATA-ÖGEM bu kapsamda; 250 öğretim üyesine pedagojik ve teknolojik eğitim verdi

ATA-ÖGEM 250 öğretim üyesine eğitim verdi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite düzeyinde öğrenme ve öğretim süreçlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezini (ATA-ÖGEM) ziyaret etti.

Alanında uzman akademisyenler tarafından öğretim becerilerini geliştirmek isteyen öğretim üyelerine çeşitli kurslar düzenleyen ATA-ÖGEM bu kapsamda; 250 öğretim üyesine pedagojik ve teknolojik bilgilerini desteklemek amacıyla toplam 48 eğitim verdi. Verilen tüm eğitimlere ait bilgilendirici basılı ve dijital materyaller ise öğretim üyelerinin faydalanması amacıyla sosyal medya hesaplarından ve web sitesinden yayınlanıyor.

21. yüzyılda uygulanan modern yöntemler ve yaklaşımları kullanarak Atatürk Üniversitesini öğrenme ve öğretmede uluslararası seviyede lider konuma taşımak amacıyla bu merkezin kurulduğunu vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Çomaklı, dünya standartlarında bir eğitim kalitesi için oluşturulan eğitim merkezinin; öğretim üyelerinin analitik bir düşünceyle kendi alanlarında yayın-araştırma yapmak ve danışmanlık hizmetleri vermek gibi birçok hizmet olanağı sunduğunu söyledi.

Öğrenci Merkezli Bir Eğitim Teşvik Ediliyor

ATA-ÖGEM’de yapılan seminerler ve grup olarak verilen danışmanlık hizmetlerinin olanaklarına dikkat çeken Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversite olarak ilkemiz, kurumsal hedefler ile önceliklere duyarlı olmak. Bu kapsamda faaliyet gösteren ATA-ÖGEM, çağın gerekliliklerine uygun olarak öğrenme ve öğretme kültürünü ilerletmeyi amaçlayarak, öğrenci merkezli ve araştırma sonuçlarına dayalı pedagojik uygulamaları teşvik ediyor. Merkez bünyesinde yürütülen faaliyetler aracılığıyla öğretim üyelerine ulusal ve uluslararası bilimsel anlayış doğrultusunda eğitim-öğretim süreçlerinin iyileşmesi, yeniden yapılandırılması ve güncellemesi konularında destek veriliyor” dedi.

"Bireysel Öğretim Stillerini Geliştiriyoruz"

“Merkezimiz, kuruluşundan bu yana öğrenme ve öğretmede mükemmelliği amaçlayan kurumsal bir iklimi teşvik etmeye odaklanmaktadır” diyen ATA-ÖGEM Müdürü Prof. Dr. Yüksel Göktaş, üniversite genelinde öğretim üyeleri ve öğrencilerle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İlham verici öğretimle üniversitemizin kalitesini zenginleştirecek hedeflerle yenilikler sunmaktayız. Öğretim üyelerimize etkili, verimli, memnun edici öğretim uygulamaları, değerlendirme yöntemleri, eğitim ortamlarını zenginleştirecek teknolojiler, yöntem ve teknikler ile ilgili seminerler, çalıştaylar ve konferanslar düzenlemekteyiz. Öğrencilere yönelik olarak ise, pedagojinin çeşitli yönlerini tanıtan ve bireysel öğretim stillerini geliştirmelerine yardımcı olan teknik alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz.”

 
Doğan, Kahta Kaymakamlığına atandı
 
Çiftgül’e yeni görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ yüzde 94’lük tercih edilme oranına ulaştı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı
Dünya 3.’sü ekibe tebrik yağıyor
Formula Student yarışması Class2 (Mühendislik Hesaplaması ve Tasarımı) ...
'Meslek liseleri ilgi odağı'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liselerine talebin arttığını belirterek, ...
 
Doğu Anadolu’ya KYK yatırımı
Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, yapımı devam eden 500 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.
ETÜ’den Tebriz açılımı
Bilim, Eğitim, sanat, spor ve kültürel alanlardaki başarılarıyla günden ...
İletişim Fakültesine yeni bina
Eski Veteriner Fakültesinde gerçekleşen büyük onarımın ardından tamamen ...
 
Atatürk Üniversitesi Senatosu açıklama yaptı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin 26Temmuz 2019 Tarihli ...
Oltulu öğrenciden sosyal sorumluluk başarısı
Oltulu 3.sınıf öğrencisi Baturalp Sayar, sürücü seyahat karnesi sosyal ...
'Erzurum'un evladı olmaktan onur duyuyorum'
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Milli Mücadelede aktif rol ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri