Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA’dan bölge turizmine destek
KUDAKA’dan bölge turizmine destek
Dumlu Ailesi yasta
Dumlu Ailesi yasta
Beşiktaş’ın golleri yabancılardan geldi
Beşiktaş’ın golleri yabancılardan geldi
En çok penaltı kazanan Fenerbahçe oldu
En çok penaltı kazanan Fenerbahçe oldu
Trendyol Süper Lig'de 8 haftalık kart raporu!
Trendyol Süper Lig'de 8 haftalık kart raporu!
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
17 Haziran 2021 Perşembe - 04:43

ATAUNİ Rocket Team, Teknofest 2021’e hazır

Çalışmalarına havacılık ve uzay alanında devam eden AtaUni Rocket Team ve akademik danışmanları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ATAUNİ Rocket Team, Teknofest 2021’e hazır

Çalışmalarına havacılık ve uzay alanında devam eden AtaUni Rocket Team ve akademik danışmanları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2018 yılında kurulan ve bu zaman zarfında teoriyi ve zamanı doğru kullanarak, evrensel değerler ışığında dinamik, akılcı, ilkeli ve teknolojik gelişmelere süratle uyum sağlayarak bunu uygulamaya koyan bir ekip olduklarını aktaran AtaUni Rocket Team Lideri Muhammed Emir Turgut, 2020 Teknofest Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisinde Türkiye 7’ncisi olduklarını hatırlattı.

2021 yılında ise üretimi gerçekleştirilen ve Pençe-3 adı verilen roketin yapımında kullanılan özgün sistemlerin şuan patent aşamasında olduğunu belirten Turgut, Teknofest 2021 Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisine iki roketle katılacaklarını söyledi. Gelişmeleri Rektör Çomaklı ile paylaşan Turgut, prototip üretimleri biten roketlerin raporlarının teslim edildiğini, üretim aşamasında olan roketler ile diğer projeler hakkında da çalışmaların devam ettiğini dile getirerek desteklerini kendilerinden hiçbir zaman esirgemeyen başta Rektör Çomaklı olmak üzere, akademik danışmanlarına, takım arkadaşlarına ve sponsor kurumlara teşekkür etti.

Geliştirdikleri projeler ile dikkatleri üzerine çeken öğrencileri tebrik eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, akademisyenlerin ve öğrencilerin elde ettiği çeşitli başarıların, atılan doğru adımların bir göstergesi olduğunu belirterek: “Üniversite olarak savunma sanayinde, havacılık ve uzay alanında ülkemizin ortaya koyduğu vizyona uygun çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Havacılık ve uzay sanayisiyle ilgili imalat, üretim ve yazılım mühendisliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu bakımdan AtaUni Rocket Team’in başarıları da doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. İlerleyen dönemde öğrencilerimizin başarılarını daha nice ödüllerle taçlandıracaklarına inancım tamdır. Bu vesileyle tüm öğrenci kulüplerimizi gayretlerinden dolayı kutluyor, yarıştıkları etkinliklerde üstün başarılar diliyorum" dedi.

 
Kuraklık Kars Çayını da vurdu
 
Erzurum’dan Bursa’ya bilişim köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAG Projesi ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi, Türkiye Verimlilik Vakfınca düzenlenen 3. Verimlilik ...
Demir Uzay Teknolojileri vizyonunu paylaştı
Demir, "İnşallah kendi özgün haberleşme ve gözlem odalarımızın uzayda ...
Ülkü Ocakları ‘Hızlı Okuma Yazılımı' geliştirdi
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eğitimde yeni bir adım daha atarak, ...
 
Bursa'daki veriler Erzurum'da yedeklenecek
Bursa’da kurulu bulunan PenDC, Atatürk Üniversitesi ile coğrafi veri yedekleme ...
Destici: Doğu Türkistan hepimizin meselesidir
Yıllardır devam eden Doğu Türkistan meselesine de değinen Destici, “Doğu ...
ATAUNİ Coğrafi yedekleme yapılan ilk üniversite
Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası şirketlerle ...
 
Aksoy iklim değişikliği ve kuraklığı d6eğerlendirdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi, Bitkisel Üretim Uygulama ...
ATAUNİ Veteriner Fakültesi övgü topluyor
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Atatürk Üniversitesi ...
Patent alıp seri üretime geçtiler
Erzurum'da elektrikçi baba ve oğlu, stüdyoda video çekimi yaparken, cep ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri