Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>EĞİTİM
19 Nisan 2014 Cumartesi - 02:31

ATAÜNİ’de 67 akademisyene bilimsel teşvik

Atatürk Üniversitesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen “Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni” Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ATAÜNİ’de 67 akademisyene bilimsel teşvik

Atatürk Üniversitesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen “Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni” Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTEMİZ GEREK ULUSAL GEREKSE ULUSLARARASI PLATFORMDA ÖNEMLİ BİR KONUMDADIR.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, törenin 2010 yılından beri yürütüldüğünü belirterek, “Akademik Personel Bilimsel Teşvik Ödüllerinin amacı, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının; fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün nitelikleri onayarak kamuoyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere üniversitemiz rektörlüğü tarafından her bir alan için bilimsel teşvik ödülleri vermektedir. 2010 yılında verilen ödül töreninde sadece makale ve atıf dalında 15 öğretim üyemiz ödül alırken, 2013 yılında ise kitap, makale, patent, atıf, proje, en iyi BAP projesi, en iyi doktora tezi ve takdir dalında 53 öğretim üyemiz ödül almışlardır. 2014 yılında bir önceki yılda verilecek olan ödüller için düzenlenen bugün ki törenimizde, rektörlüğümüzce oluşturulan komisyon tarafından 67 öğretim üyemiz ödüle layık bulunmuştur. Bu yılki törende en göze çarpan husus, nitelikli ödüllerin ön plana çıkmasıdır. 57 yıllık köklü geçmişi ile çağdaş ve evrensel bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma fayda sağlayan projelerin öncüsü olarak bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmalarını sürdürmekte olan, seçkin-donanımlı eğitim kadrolarına sahip üniversitemiz, 2500’ün üzerinde akademik personel ile gerek ulusal gerekse uluslararası çalışmalarıyla bilim dünyasında etkin bir konumdadır.”  dedi.

KOÇAK: ÜNİVERSİTELERİN ÜÇ ÖNEMLİ GÖREVİ VARDIR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,  bilimsel üretimdeki sürdürülebilir niteliğin akılcı, stratejik ve istikrarlı bilim politikaları ile mümkün olabileceğini söyledi. Rektör Koçak, “Bugün burada özellikle bilimini, üretime dönüştürme gayreti ile kayda değer bir niteliği yakalamış olan çalışmaları teşvik ve akademik gelişimini bir üst noktaya taşımış olan hocalarımızı tebrik törenimizi icra etmekteyiz. Bugün ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, bilimsel üretim potansiyelleri ve bilimsel verileri kullanma yetenekleri ile doğrudan ilişkilidir. Yaşadığımız çağ, bilgi çağı, günümüz çağdaş toplum modeli ise bilgi toplumudur. Günlük yaşamdaki yoğun bilgi kullanımı, üretimde fizik gücünden çok bilginin gücünden yararlanım ve bilginin işlenmesinde teknolojilere ağırlıklı olarak yer verilmesi, çağdaş toplumların en belirgin özelliklerindendir. Üniversitelerin üç önemli görevine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bunlar, yeni bilgi üretme görevi, bilimsel bilgiye dayalı doğruları koruma ve yayma görevi ile insanlığa hizmet görevidir.” diye konuştu.

“GEÇEN YIL BİLİMSEL ARAŞTIRMAYA 10 MİLYON TL HARCADIK”

“Kuşkusuz, bugün hemen hemen bütün üniversiteler bilimsel üretim potansiyelleri, bilime katkı oranları ve bilimsel başarılarıyla ciddi bir yarış içindedirler.” diyen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki 180 aşkın üniversitemizin rekabetçi bir anlayışla nitelikli akademisyen kadrosu oluşturma, uygun araştırma koşulları meydana getirme ve kaliteli öğrenci potansiyeline sahip olma yolunda yoğun uğraş ve çabaları vardır. Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak yapılan bu çalışma ve üretimleri takdir etmek ve desteğimizi bildirmek, siz değerli bilim adamlarını arkanızdan gelen nesillere örnek olarak göstermek adına bir tören düzenleyip, kayda geçmeyi görev bilmekteyiz. Geçen yıl itibari ile bilimsel üretim alt yapısı ile bilimsel araştırmaya harcadığımız kaynak miktarı 10 milyon TL civarındadır. 500’e yakın projenin desteklendiği 2013 yılında, ayrıca 230 öğretim üyemizin yurt dışında görevlendirilmesi yapılmış, rektörlük bütçesinden bu görevlendirmelere 800 bin TL’ye yakın destek sağlanmıştır. Bir üniversitenin büyüklüğünün en önemli göstergesi, nitelikli öğretim üyesi sayısıdır. 4 bine yaklaşan akademik kadrosu içerisinde oldukça başarılı ve nitelikli öğretim üyesi potansiyeline sahip olan üniversitemiz, bu yıl ki atama ve yükseltmelerle gücünü pekiştirmiş, kendisine emanet edilen genç neslin daha iyi ve donanımlı yetişebilmesi için gerekli olan bir adımı daha atmıştır. Yakın gelecekte, Atatürk üniversitesi dünya bilimine yapmış olduğu katkı oranının, ürettiği bilginin pazarlanması işleminin ve öğrencilerinin kalitesi ile mezunların istihdam ve başarı oranlarının arzulanan seviyelere çıkacağına olan inancım tamdır. Bu inancımın dayanağı, başta başarı elde etmiş olan sizler ve tüm akademisyen kadromuzdur.”

Konuşmaların ardından bilimsel teşvik ödülleri verilerek, akademik giysi töreni gerçekleştirildi.

 
ETÜ’de ekonomi gündemi
 
Para ve Sermaye Piyasası’nın nabzı ETÜ’de attı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nazik 19 Nisan 2014 Cumartesi 10:43

Üniversitede oluşan kast sistemini son vermeye yönelik çalışma yapınız.Atama ve kadrolarda adaleti sağlayınız.Yandaşlığa son veriniz.Hocalardaki ağır ders yükünü hafifletiniz.Cemaatçiliğe son veriniz.

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi-3 19 Nisan 2014 Cumartesi 10:04

Sizin üniversiteniz devlet dairesi gibi, siz de memur gibisiniz. Halbuki üniversite böyle olmamalıdır.Sizde yükselme sadakata bağlıdır.Halbuki liyakata önem verilmelidir. Siz tanıdığınıza önem veriyorsunuz.Kişinin bildiğine değil.Sizde yerel sorunlara odaklanma yoktur.Halbuki bu konu çok çok önemlidir.Hoca Efendi,yazacak çok şey var,ama biz muhtasar kıldık. SORUYORUM SİZE,SİZ NE ZAMAN ÜNİVERSİTE OLACAKSINIZ ??

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-2 19 Nisan 2014 Cumartesi 09:57

Bu 60 yılda halen daha böyle bir teknolojik eser ürettiğinizi görmedik.Üniversitelerde artık ihtisaslaşmış eğitim verilmelidir.Mesela Türkiye'den, AB'ye desteklenmek için önerilen 10 projeden 7'si reddedilmektedir.Bu veriler bizim, uluslararası araştırmalarda konusunda ne kadar çok gerilerde kaldığımızı göstermektedir.İşte sizin ölçü alıp çalışacağınız alanlar burasıdır.Yoksa bu göstermelik törenler sizi kurtarmaz ve asıl yapmanız gereken katma değeri yüksek teknolojik eserleri üretemediğinizi örtemez. Siz halen daha,derse prim vermektesiniz.Yani daha fazla ders ve daha fazla para olunca araştırmayı kimse yapmamaktadır veya araştırmadan kaçmaktadır.Hatta ek dersler bile istismar edilmektedir.Ek derslere bu kadar önem verilmektedir.Ama bilimsel araştırmaya ise hiçbir teşvik verilmektedir. Unutmayınız ki üniversite,bilgi aktarılan değil,araştırma yapılan,bilim üretilen ve bilgi kaldıraçlanan yerdir.Üniversitenin önemi de bundan ileri gelmektedir.Sizde ise bunlar yoktur.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-1 19 Nisan 2014 Cumartesi 09:38

Yazık hem de bu fakir milletin parasına çok çok yazık.10 milyon TL harcanmış karşılığında ise üretime dönük,teknolojik bir ürün üretilememiş.Çok çok vahim. Hoca Efendi,iyi biliniz ki ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak ve hayat kalitesini yükseltmek bilim,teknoloji ve buluş yeteneğimizin yükselmesine bağlıdır.Bu da ancak YETİŞMİŞ BEYİNLERLE TEKNOLOJİ ÜRETEREK BİLİME,TEKNOLOJİYE,AR-GE'ye ve YETİŞMİŞ BEYİN GÜCÜNE ÖNEM VERİLEREK SAĞLANIR. Bütün bunlar da sizlerde yok.Her yıl böyle bilimi ve insanları oyalama pozisyonlarına giriyorsunuz,hiçbir anlamı olmayan böyle sözde bilimsel törenler yapıyorsunuz.Yani körler,sağırlar birbirini ağırlar törenleri. Hoca Efendi, Hoca Efendi,önemli olan çok ve kalitesiz yayın üretmek değil, kaliteli yayın üretmektir.Unutmayınız ki teknolojiye dönüşmeyen,toplumun gelişmesine katkısı olmayan ve bilimin temellerini sorgulamayan yayınların hiçbir değeri ve önemi yoktur.Siz yayın diyorsunuz da bu yayınları,60 yılda teknolojiye dönüştüremediniz.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen'den eğitime destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrenim gördüğü okulun ...
‘Tozu, toprağı olmaktan gurur duyduğum şehir’
Prof. Dr. Orhan Güvenen, “ Bu anlamlı doktora için asistanı olduğum ve ...
ETÜ’de tanıtım hız kesmiyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tanıtım günleri etkinliği devam ediyor.
 
Yağan Lisesi bilgide fark attı
İHSAN KUMRU-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen ...
Pasinler’de okullar satrançta yarışıyor
Pasinler İlçe Satranç Temsilciliği ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından ...
GHSİM Giresunlu öğrencileri ağırladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Seyyah Bizim İller Projesi" ...
 
ATAÜNİ öğrencileri Kripteks’te yarıştı
TRT’nin bilene kazandıran yarışması Kripteks’te, Anadolu’nun köklü üniversitelerinden ...
Mecidiye Anadolu Lisesi Öğrencileri ETÜ’deydi
Erzurum Teknik Üniversitesi tanıtım günleri etkinliklerine devam ediliyor.
Eğitimcilerden Mahallebaşı için 3 proje
İHSAN KUMRU-Mecidiye İlköğretim Okulunda “Mahallebaşı Sosyo-Ekonomik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri