Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güneş enerji santralinde fen bilimleri dersi
Güneş enerji santralinde fen bilimleri dersi
Hınıs’ta kaçakçılık operasyonu
Hınıs’ta kaçakçılık operasyonu
Malazgirt-Ahlat Karayolu ulaşıma kapatıldı
Malazgirt-Ahlat Karayolu ulaşıma kapatıldı
Kurubaş Geçidi ulaşıma kapatıldı
Kurubaş Geçidi ulaşıma kapatıldı
Cankurtaran Geçidi zincirsiz araçlara kapatıldı
Cankurtaran Geçidi zincirsiz araçlara kapatıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Kasım 2011 Cuma - 18:32

Akdağ'dan geçmişe sağlık sitemi

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin 9 senede çok önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Akdağ, ''İstanbul'da bizden önceki 9 senede bir tek taş konmamış. 1994 ile 2002 arasında hangi hastane yapıldı ve hizmete sokuldu. Bizi kümes gibi hastanelere mahkum ettiler. Allah korusun, bir deprem olsa bir çoğu belki üstümüze yıkılacak hastanelere mahkum ettiler ama şimdi yaptığımız planlamayla İstanbul'a, binlerce yeni yatak kazandırdık. Ümraniye gibi, Pendik'te, Halkalı'da, Kartal Koşuyolu'nda. Bunlarda bizden önce başlayan bazı binalar var, onlar da 10 senedir duruyor. Bir hastane binası 10 sene bekler mi'' diye konuştu.

Akdağ dan geçmişe sağlık sitemi

HAKKI ÖZ(İHA) - Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin 9 senede çok önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Akdağ, ''İstanbul'da bizden önceki 9 senede bir tek taş konmamış. 1994 ile 2002 arasında hangi hastane yapıldı ve hizmete sokuldu. Bizi kümes gibi hastanelere mahkum ettiler. Allah korusun, bir deprem olsa bir çoğu belki üstümüze yıkılacak hastanelere mahkum ettiler ama şimdi yaptığımız planlamayla İstanbul'a, binlerce yeni yatak kazandırdık. Ümraniye gibi, Pendik'te, Halkalı'da, Kartal Koşuyolu'nda. Bunlarda bizden önce başlayan bazı binalar var, onlar da 10 senedir duruyor. Bir hastane binası 10 sene bekler mi'' diye konuştu.
SAĞLIK MESLEĞİNİN DOKUSU
Sağlık mesleğinin insana doğrudan hizmet etme anlamında bir yönü olduğunu belirten Akdağ, ''Bu meslekte çalışan insanlara, bu meslekle ilgili sistemi kuran bizlere çok iş düşüyor. Kaynakları en verimli biçimde kullanmak, bu kaynakları insanın hizmetine en iyi şekilde sunmak, bu kaynakları sunarken, hastanın, bireyin, güvenliğini, rahatını, hakkını sağlamak, tıbbi kanıta dayalı biçimde uygulamak bizim görevlerimiz'' dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI
Akdağ, bunun yanında sağlık personelinin de bazı hakları bulunduğunu kaydederek, ''İyi bir çevrede hizmet vermeliyiz. Rahat bir çevrede hizmet vermeliyiz. Ortamımız iyi olmalı. Kazancımız olabildiğince tatminkar olmalı. Emekliliğimizde iyi bir para almalıyız. Özellikle bunların sonuncusunda durumumuz pek iç açıcı değil doğrusu. Bunun için gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde mesafe almak için çok gayret göstereceğim'' diye konuştu.
SAĞLIK HARCAMALARINDAKİ ARTIŞ
Türkiye'de insan kaynağı olarak, sağlık iş gücü olarak sayısının çok artmadığını ama, kamu olarak sağlığa harcanan paranın üç misline çıktığını kaydeden Akdağ, şunları söyledi: ''Ama sağlık insan gücü sayımız artmadı. Özellikle tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısının çok yetersiz oluşu, hemşirelik okullarına alınan öğrenci sayısının çok yetersiz oluşu, çok önemli bir problemdir. Şu an biz zaman zaman ağır iş yüküyle karşılaşıyorsak, bunun en önemli sebebi sağlık insan gücü sayısındaki sayısal yetersizliğimizdir. Hekim sayısı konusunda Avrupa'da ortalama olarak her 100 bin kişiye 350 civarında hekim düşerken, Türkiye'de 160 hekim düşüyor. Hemşire sayısında, ebe ve hemşire birlikte değerlendirilirse, yine her 100 bin kişiye Avrupa ortalamasında 750 civarında düşerken, Türkiye'de bu sayı 200 civarında. Yani doktorda iş yükümüz bir Avrupalı doktora göre aşağı yukarı iki misli, hemşirede dört misli. Türkiye'de tabip örgütü yada diğer meslek örgütleri, mesela hemşirelerin dernekleri yıllarca hatta on yıllarca sayıların fazla olduğundan, öğrenci sayısının azaltılması gerektiğinden bahsettiler. İlk defa son 3-4 senedir YÖK ile birlikte derdimizi anlayan bir üniversite yönetimi bulduk ve tıp fakültesi öğrenci sayısı ve hemşirelik öğrenci sayısı artırılmaya başladı. Şunu hepimiz bilelim; üzerimizdeki iş yükünün en önemli sebebi bu sayısal yetersizliktir.''

 
Özel İdare 2011 hedefine ulaştı
 
Şirket arttı, küçük işletme azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Zeliha’nın eğitim çilesi
Erzurum'daki Şehitler Mahallesi'nde babasıyla birlikte yaşayan 7 yaşındaki ...
‘Öğretmenlik bahar güneşi gibidir’
Şenkaya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Tören ...
Palandöken kayakçıları bekliyor
Türkiye'nin doğusundaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de ...
 
Soğuk coşkuyu engelleyemedi
Erzurum'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende öğrenciler ...
Kapalı yerde sigara içen yandı!
Önümüzdeki yıl, kapalı yerlerde sigara içenler 82 lira ceza ödeyecek.
Erdoğan’dan diyabet uyarısı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Polikliniği ...
 
Ebren Ailesinin yürek burkan dramı
Muhammet Arda henüz 7 yaşında. Emsalleri okul sıralarında eğitim görüp ...
Mammadov Erzurum’da ‘Şifa’ buldu
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, eski valilerinden Nurettin Mammadov, ülkesinde ...
Sağlıkta ‘Şifalı yaklaşım’
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Şifa Hastanesi'nin sürekli kendisini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri