Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>EĞİTİM
19 Kasım 2019 Salı - 11:27

Atatürk Üniversitesi projesine destek

“Göz Hareketlerinin Takibi ile Öğretim Tekniklerinin İyileştirilmesi“ isimli proje; 2019 yılı ERASMUS+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) kapsamında destek almaya hak kazanan 15 projeden biri oldu.

Atatürk Üniversitesi projesine destek

Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Merkezi (ÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Yüksel Göktaş koordinasyonunda paydaş olarak yer aldıkları “Göz Hareketlerinin Takibi ile Öğretim Tekniklerinin İyileştirilmesi“ isimli proje; 2019 yılı ERASMUS+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) kapsamında destek almaya hak kazanan 15 projeden biri oldu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay tarafından koordine edilen ve İtalya Salerno Üniversitesi, Litvanya Vilnius Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ÖGEM, Belçika UNICA ve ODTÜ Teknokent'den Dama Sistem Ltd. ortak olarak yer aldığı proje 282.618 Euro bütçe ile 33 ay sürecek.

Deneyimli Akademisyenlerin Gözünden Sınıf Yönetimini Görülebilecek

Türkiye ve Avrupa’daki akademisyenlerin daha etkili öğretim yapabilmesine yönelik bir sistem geliştirilmesi hedeflenen “Yükseköğretimde Öğretim Tekniklerinin Göz Hareketleri İzleme Tekniği Kullanarak Geliştirilmesi” projesi kapsamında; Türkiye ve Avrupa’daki akademisyenlerin sınıflarda ders anlattıkları esnada göz hareketleri özel gözlüklerle kaydedilip analiz edilecek.

Sınıfların daha iyi yönetilmesi, teknoloji desteği ile daha etkin ders anlatımı konularında akademisyenlere kendi gözlerinden toplanan veriler kullanılarak bilgi verilecek olan bu yöntem sayesinde; deneyimsiz akademisyenler deneyimli akademisyenlerin gözünden sınıf yönetimini görebilecek, deneyimli akademisyenler kendilerini geliştirebilecek, ders anlatırken yapılan hatalar fark edilebilecek, akademisyenlerin etkili ders anlatmaları sağlanabilecek, sınıflarında bulunan akıllı tahta ve benzeri teknolojik ekipmanların derslerde aktif kullanmaları kolaylaşacak.

“Göz Hareketleri İzleme Gözlüğü” ile Dersler Kayıt Altına Alınacak

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, akademisyenlerin etkili öğretim yaparak ülkemizin geleceği olan gençlerin daha iyi eğitim almalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Rektör Çomaklı proje ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ve Avrupa’daki üniversitelerde verilen derslerde akademisyenlerin sınıf yönetimi ve etkileşimli ders anlatımları ile konulardaki pedagojik becerileri, akademisyenlere yönelik uygulanacak “Göz Hareketleri İzleme Gözlüğü” ile yapılacak sınıf içi ders kayıtları modellenecek. Proje sonunda ise; akademisyenlerin edinmeleri gereken bilgi ve becerilerin kısa zamanda aktarımına kolaylık sağlayacak bilgisayar destekli öğrenme içerikleri de tasarlanıp geliştirilecek. Yayılmasında YÖK ve katılımcı ülkelerin YÖK benzeri kurumlarının rol üstlenmesi hedeflenen proje çıktıları ile geliştirilen model daha sonra Türkiye’de ve diğer AB ülkelerinde de yaygınlaştırılacak.”

 
Büyük dava adamı Yunus Zeyrek‘i kaybettik
 
Aydemir: ‘Sin külahın görünmesin devrini kapattık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk öğretmenlere seslendi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden meslektaşlarına ...
ÖSYM 2020 sınav takvimi açıklandı
Milyonlarca kişinin beklediği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ...
ATAÜNİ’den STK açılımı
Bir takım gezi ve ziyaretlerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. ...
 
Büyükşehir’den “Kış Okumaları” Projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin ilgisini kütüphanelere ...
Erzurum Eğitim Müzesi hizmete açıldı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk, Erzurum Lisesi ve ...
Eğitim ve Öğretimde yeni tema
Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, “2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ...
 
Aşkale’de bilim fuarı açıldı
Aşkale Teknik Anadolu Lisesi ile Ortabahçe Orta okulunun birlikte organize ...
DAP İdaresinden kütüphane istediler
Erzurum Kayakyolu Çimento Müstahsilleri ve İşveren Sendikası İlkokulu ...
Eğitimde Üniversite - Belediye işbirliği
Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri