Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
13 Ekim 2012 Cumartesi - 00:30

Avrasya Erzurum’da buluşacak

3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı yarın Erzurum ve Trabzon’da başlıyor

Avrasya Erzurum’da buluşacak

ATAÜNİ-3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı yarın Erzurum ve Trabzon’da başlıyor
Atatürk Üniversitesi’nin öncülüğünde ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen tarihi İpekyolu ülkeleri üniversitelerinin katılımıyla kurulan ESRUC Konsorsiyumu, 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı’nı 13-15 Ekim tarihleri arasında Erzurum ve Trabzon’da yapacak.
Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak toplantının bu yıl ki temasının “Yönetiminizin en başarılı projeleri” olduğunu bildirdi.
Koçak, 13 Ekim Cumartesi günü başlayacak toplantıya Türk Üniversitelerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş , Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100’den fazla yönetici ve bilim adamının katılacağını ifade etti.
Kültürel ve bilimsel değişimin bir sembolü olarak kurulan Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un dostluk, barış ve kültürel çeşitlilik ile kültürler arası bağlantıları ve işbirlikçi sürücülerin değerinin daha iyi anlaşılmasını amaçladığını, sürdürülebilir gelişme için ESRUC Konsorsiyumu’nu daha da geliştirmeyi arzuladıklarını anlatan Rektör Koçak, ESRUC toplantılarının amacını şöyle ifade etti:
“Zengin kültürel mirası ve ESRUC Üyelerinin kültürel çoğulculuğunu ortaya çıkarmak, korumak ve geliştirmek; kültürel çeşitlilik ve kültürler arası bağlantıların daha iyi anlaşılması için eğitim ve öğrenim programlarını teşvik etmek; kültürler arası alışverişi ve kültürlerarası diyalogu bir zemine oturtmak; barış ve ilerleme için İpek Yolu kültürlerini buluşturmaya devam etmek, bu amaçla bilimsel ve kültürel faaliyetleri sürdürmek; politikalar, prosedürler, standartlar ve kültürel mirasın korunması ile ilgili kurallar oluşturmak için hükümetler ve diğer ulusal ve uluslararası ortaklar ile çalışmak; somut ve soyut kültürel ve akademik mirası, belgelemek, korumak ve desteklemek için diğer ulusal ve uluslararası ortaklarla işbirliğini sürdürmek ve geliştirmek.”
Toplantı başlıkları
Üye üniversiteler ESRUC üniversitelerinin mevcut kaynaklarından yararlanmak, İnsan Kaynakları Veritabanı oluşturmak, üye üniversiteler arasında öğretim üyeleri ve öğrenci değişimi programlarını başlatmak, akreditasyon ve üye üniversitede dersler alan öğrencilerin diğer üye üniversitelere kredi transferini yapmak ve denklik sistemini sağlamak. Vb. konular.
Trabzon’da büyük buluşma
“Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı”nın 5. si 15-17 Ekim tarihlerinde Trabzon’da yapılacak. Kurultay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayesinde, Türk dünyası Cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı kurultayın koordinasyonunda görev alıyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Kurultay Bilim Kurulu Başkanı sıfatıyla, 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na katılan bilim adamlarıyla birlikte, toplantıya iştirak edecek.
 

 
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama
 
Türkiye Kuş Konferansı 19 ekim’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ETÜ’nün 2012-2013 Akademik Yılına başlaması ...
Talanov’dan ATAÜNİ’ye övgü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ...
Çağlayan'da öğrencilere destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’un kenar semtlerinden olan ...
 
Yaylalı ETÜ vizyonunu anlattı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde ...
İlk dersi Akyel verdi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2012-2013 öğretim yılı açılış törenine ...
ETÜ ilgi odağı
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk Teknik üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
Eğitime Yakutiye desteği
Yakutiye Belediye Başkanlığı'nca anaokulu öğrencilerine oyuncak ve eğitim ...
Ata-Sualtı Topluluğu kuruldu
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde organize edilen ...
ETÜ ve Erzurum için bir ilk
Erzurum Teknik üniversitesi ilk akademik yıl açılış törenine hazırlanıyor. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri