Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>SİYASET
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 09:23

Aydemir: ‘1071 ruhuyla 2071’lere yürüyoruz’

Milletvekili Aydemir, ‘Ecdadımız Alparslan’ın öncü olduğu maneviyat ordusunun Anadolu’ya Türk Mührü vurmasının kaynağındaki yegane güç Hakka tevekkül, teslimiyet; yegane ilham mukaddesat; yegane pusula vahdet ve tevhittir. ‘ dedi.

Aydemir: ‘1071 ruhuyla 2071’lere yürüyoruz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ecdadımız Alparslan’ın öncü olduğu maneviyat ordusunun Anadolu’ya Türk Mührü vurmasının kaynağındaki yegane güç Hakka tevekkül, teslimiyet; yegane ilham mukaddesat;  yegane pusula vahdet ve tevhittir. ‘ dedi.

‘ŞÜHEDAMIZA MİNNETTARIZ’

Milletvekili Aydemir, ‘‘Anadolu’yu yüksek bir ruh, güzide ve tarifsiz bir mana coğrafyası haline getiren Alparslan Gazilere; Mekke’den Orta Asya’ya, Orhun’dan Fırat’a; İla’yı kelimetullah için devlet ebed müddet kaydında, milli ve manevi değerleri diri tutarak  silinmez bir mühür olarak Anadolu’ya taşıyan Alperen Gazi Dervişlere, Baciyanı Ruma ve Hakk’a nefsini adayan şühedamıza minnettarız. ‘ mesajını verdi.

MİLLİ BİRLİK, MANEVİ DİRLİK, EBEDİ KARDEŞLİK

‘Ecdadımız Alparslan’ın öncü olduğu maneviyat ordusunun Anadolu’ya Türk Mührü vurmasının kaynağındaki yegane güç Hakka tevekkül, teslimiyet; yegane ilham mukaddesat;  yegane pusula vahdet ve tevhittir. “ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, ‘Ezelde kardeşlik ahdinde yüreklerini buluşturan yüce bir milletin ufkunu milli birlik, manevi dirlik ve ebedi kardeşlikle çizen muazzez ecdadın izindeyiz.  Allah bu yolda hepimizi sabit kadem eylesin‘ niyazını paylaştı

ANADOLU’DA KUTLU DİRİLİŞ

Malazgirt Zaferinin 949’uncu yılını idrak etme gururunu yaşadıklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Malazgirt’le ifade bulan Anadolu’daki kutlu diriliş, şairin dediği gibi, ‘Delinse yer, çökse gök/ yansa, kül olsa dört yan/Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan’ itikadında yüreklerini birleştirenlerin; ‘Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan/ Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz’ hakikatini kanlarını sebil ederek vurgulayan Alperenlerin eseridir. ‘ tarifini yaptı.

ECDADIN MAĞFİRET İKLİMİ

Milletvekili Aydemir, Merhum Beyatlı’nın kaydettiği gibi, her daim ‘Cedlerin mağfiret iklimi’ içinde manevi neşve ve sürur bulan; ‘Dili bir, gönlü bir, imanı bir’; kutlu ahdi devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü olan Yüce Milletimiz, Alparslanların istikametinde asırlara yürüyüşünü bugün de sürdürmekte; Malazgir’in taşıdığı ilhamla, Ayasofya Camisinden cihana yayılan ilahi çağrıyla küresel izan ve idrake yeni bir şekil kazandırmaktadır.  Çanakkale’de verilen mesaja sadık yüce milletimiz Barbaros Hayrettinlerin yolunda gönül yelkenlerini açarak, Akdeniz’de, Suriye’de, Libya’da, hasılı mazlum ve mağdurların coğrafyalarında adalet, hak ve barışı hakim kılmak kararlılığını vurgulamaktadır. ‘ dedi.

‘TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET’

Milletvekili Aydemir, ‘Mübarek Anadolu’yu, değişmez nidası olan, ‘Ya Allah, Bismillah, Allahü Ekber’ tekbiri coşkusuyla kendi gök kubbemiz haline kavuşturan;  Beyatlı’nın, üslubunu; ‘Büyük Allah`ı anarken bir ağızdan herkes/ Nice bin dalgalı Tekbîr oluyor tek bir ses’ olarak tarif ettiği büyük milletimiz, çağ değiştiren ecdadı Fatih’in ufkunda, ‘Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet’ sadakatindedir. ‘ vurgusunu yaptı.

İMANLI VE KARARLI KARDEŞLİK AHDİ

Milletvekili Aydemir, ‘Malazgirt’le Anadolu kapısını açarak Orhun’la Sakarya’yı buluşturan Ahmed Yesevi torunları; Fethi Mübinle İlahi müjdeye mazhar olan Fatih’in evlatları, Çanakkale’ye geçilmez mührü vuran Seyyid Onbaşının ahfadı, millet iradesinin kudsiyetini nefsini adama pahasına ortaya koyan Ömer Halisdemirlerin yoldaşı olan bu yüce millet, her türlü unsuruyla imanlı ve kararlı kardeşlik ahdini ilelebet sürdürecek; üstadın berceste takdimiyle, ‘Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir/Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir’ ruhaniyetiyle 2071 seferine gönül adamaya devam edecektir.’ dedi.

 
Erzurum Türkiye’nin en nüfuslu 9’uncu ili
 
Erzurumspor’da 2’inci şok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘Kabus görmeye başladılar'
Bahçeli, '2019 yılında ödediğimiz 41,6 milyar dolarlık enerji faturasının ...
MHP Oltu, Olur ve Şenkaya kongrelerini tamamladı
Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongrelerine Oltu, Olur ve Şenkaya ilçelerinde ...
‘Şükürler olsun’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Karadeniz’de 320 milyar ...
 
Aydemir: ‘Allah hayırlı ve uğurlu kılsın’
Aydemir, ‘Yerli ve milli enerjide tarihi bir dönüm noktasının yaşanmasını ...
Bahçeli'den muhalefete sert tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir ülkenin ...
Destici’den Biden’e: ‘Sen kimsin?’
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Joe Bidon’a ...
 
Çelik: ‘Bölgede barış olacaksa bunu biz yapacağız’
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu anlaşma baştan itibaren korsan bir anlaşmadır. ...
Milletvekili Aydemir: ‘Dadaşlara minnettarız’
Milletvekili Aydemir, ‘Görüştüğümüz her kardeşimizin AK Parti’ye dönük ...
‘MHP Biden’i şiddetle lanetlemektedir’
Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri