Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Mart 2013 Pazar - 17:16

Aydınlar, Güvenli Gıda’yı sorguladı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Yıldız, Türk Aydınları Vakfı’nca gerçekleştirilen çalıştayda, katılımcıların çoğunluğunu Erzurumluların oluşturduğu topluluğa "Güvenli Gıda" konulu bir sunum yaptı.

Aydınlar, Güvenli Gıda’yı sorguladı

SÜLEYMAN GÜRAKSIN
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Yıldız, Türk Aydınları Vakfı’nca gerçekleştirilen çalıştayda, katılımcıların çoğunluğunu Erzurumluların oluşturduğu topluluğa "Güvenli Gıda" konulu bir sunum yaptı.
ÇELİK’İN SUNUMU
Türk Aydınları Vakfı Genel Başkanı İsrafil Çalik, günümüzde gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmenin önem arz ettiğini vurgulayarak çalıştayda toplumu bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
YILDIZ’IN VURGULARI
Prof.Dr. Fatih Yıldız, su, çevre kirliliği, iklim değişikliklerinin küresel bir sorun olduğunu belirterek,
sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Dünya ticaretinin 70 trilyon dolar civarında olduğunu, bu pazarın 150 şirket tarafından kontrol edildiğini hatırlatan Yıldız,  gıda ve içecek sektörünün 10 trilyon dolarlık bir pazarı bulunduğunu kaydetti.
Bilinçli bir tüketici olma gerçeğine dikkat  çeken Yıldız, ambalajlı gıdalarda etiket okuma alışkanlığını kazanmak gerektiğini, imalat yeri, içeriği ve son kullanma tarihlerinin gıda da olmazsa olmaz olduğunu aktardı.
ERZURUM GROS MARKET
Prof. Dr. Fatih Yıldız, Ankara'da, Erzurum gıda ve diğer ürünlerinin pazarlanacağı, İstanbul, Bursa, Ankara da örnekleri bulunan Gros marketin oluşturulması, marketleri destekleyecek organik gıda maddeleri üretiminin  Erzurum'da gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti.
Erzurum’un organik gıda üretimi noktasında önemli avantajlar içerdiğini kaydeden Yıldız, ilin yüksek rakımının bir avantaj olduğunu anlattı. Erzurum’un temiz su kaynaklarına da atıfta bulunan Yıldız, bunun organik gıda üretimi için çok önemli olduğunu vurguladı.
Yıldız çalıştayın son bölümünde katılımcıların GDO’lu ürünler konusundaki sorularını cevaplandırdı.

 

 
Büyükşehir'den büyük sonuç
 
‘Erzurum Başkent vitrininde’
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATİLLA 2 Nisan 2013 Salı 23:24

BU KONU VE HELAL GIDA KONUSU UZUN ZAMANDEN BERİ KAMU OYUNDA TARTILIŞIYOR, PARDON TARTILIYORMUŞ GİBİ YAPILIYOR. OYSA BUGÜN YEDİĞİMİZ EKMEKTEN İÇTİĞİMİZ YOĞURDA, YIKANDIĞIMIZ ŞAMPUANDAN; SÜRDÜĞÜMÜZ RUJA KADAR BİRÇOK ÜRÜNLERİN İÇERİĞİNDE BİLİYORUZ Kİ HELAL OLMAYAN BİRTAKIM MADDELER KULLANILIYOR ( JELATİN GİBİ )...! AMA HALA BU ÜLKE VATANDAŞLARINA BU ÜRÜNLERİN KULLANILMASINDA NE YAZIKKİ SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR BİR TEDBİR ALIP VATANDAŞI RAHATLATA BİLMİŞ DEĞİL. SAYIN HOCAM BU KONUDA ERZURUMUMUZUN HAVASININ ,SUYUNUN ,RAKIMININ SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ İÇİN UYGUN OLDUĞUNU SÖYLÜYOR... DOĞRUDUR UYGUN DUR HATTA İLAVE EDEYİM BİZLERE OKULLARDA ERZURUM İÇİN TARIM VE HAYVANCILIK YAPILABİLİR YER DİYE ÖĞRETİLDİ.... HANİ NERDE ERZURUMDAN BU İŞLERE AKLI EREN BİR BABAYİĞİT ÇIKIP " BEN JELATİN FABRİKASI KURACAĞIM" DESE MİLLET VE DEVLETTE BUNU DESTEKLESE.... NERDEEE! TÜRKİYEYİ BU İŞE GERÇEK ANLAMDA HAZIRLAMAK İÇİN HOCAM GİBİ BİLİM ADAMLARININ BAŞTA ERZURUMLULARA OLMAK ÜZERE TÜM TÜRKİYEYE BIKMADAN USANMADAN BU MESELEYİ ANLATMALILAR... TEŞEKKÜRLER....

Yorumu oyla      7      4  
MERTER 1 Nisan 2013 Pazartesi 22:56

ODTÜ gibi uluslararası arenada kendini ispatlamış bir üniversite prof.u tarafından ele alınan bu konunun özellikle Atatürk Ünv.si tarafından da detaylandırılması ve izlenmesinin önemli olduğunu değerlendiriyorum. Bu konuda biz okuyucuları bilgilendiren sayın Güraksın'a da sevgiler, teşekkürler

Yorumu oyla      7      4  
özkan 1 Nisan 2013 Pazartesi 22:04

Her cinsten sağlıklı tüketilebilir yiyecekler bir marka da toplanabilirse tercih önceliği olabilir,bütçesi uygun olana... Emeğe teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
Mukaddes KAÇMALI 1 Nisan 2013 Pazartesi 00:20

"Güvenli Gıda"... Bilinçsizlik! Evet ne yazık ki bilinçsiziz. Katılıma bakılırsa bilinçlenmeye de hiç niyetimiz yok. Gündemden düşmemeli. Belkide bu konu hakkında daha çok bilinçlendirme filmleri (Kamu Spotu) yapmalı. Ne kadar önemli olduğunu Prof.Dr. YILDIZ' dan dinlemek isterdim. İki kelime ile ifade ediliyor "Güvenli Gıda" ama derin bir mizacı var. Herşeyden önce insan sağlığı... Bu gibi paneller ile ilgili kamuoyuda bilgilendirmeli diye düşünüyorum. Farklı iller farklı üniversite yada kamu kuruluşları da konu hakkında kendilerini sorumlu hissedip üzerlerine düşeni yapmalı. Tabir-i caizse "Kapalı Kapılar Arkasında" yapılan bu önemli çalıştaydan bize notlar sunan başta Erzurum Gazetesi olmak üzere, Süleyman Bey' e teşekkür ederim. Duyarlı olunması gereken ve insan sağlığını birinci dereceden etkileyen kavramları iyi tanımalıyız.

Yorumu oyla      9      4  
Erdal TOYGUN 31 Mart 2013 Pazar 20:57

Bu konu bence her zaman güncelliğini korumalıdır. Kamuoyu GDO hakkında daha bilinçlendirilmelidir. Büyük marketlerin daha sıkı denetlenmesi ve halkın bu gibi alışveriş merkezlerinde ki satın alınacak malları daha yakından izleme bilincinin artırılması konuları sıcak tutulmalıdır. Bu gibi panellerin daha sık ve daha çoğulcu katılımlarla gerçekleştirilmesi dileğimdir. Emeği geçen tüm panelistlere ve yetkililere teşekkürler.

Yorumu oyla      8      4  
Sebahattin Palabıyık 31 Mart 2013 Pazar 20:49

Çok güzel bir haber. Erzurum Gross Market fikri gerçekten Erzurum2u kalkındıracak bir fikir. İlk defa bu haberde dile getirilmiş. Kutlarım

Yorumu oyla      8      4  
MUSTAFA BAYIK 31 Mart 2013 Pazar 20:19

yazının prof.Yıldız ın vurgularının yeraldığı 2nci paragrafta zikredilen bölümüne ilgili sektör yada bilanço ibaresi konulması haberi daha iyi okunur hale getirebilirmiydi.

Yorumu oyla      6      5  
humeyra 31 Mart 2013 Pazar 19:11

bır cok ınsanı degerlerı yetıstıren o kutsal sehırde organık urunlerınde yetısır olması bır suprız sayılmaz. Erzurumlu olmak ayrıcalıktır.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cennet anaların ayağı altında’
Çat Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) , Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesi ...
Hastane çalışanlarına nezaket dersi
Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanlarına eğitimci Erdal Şenetiler tarafından ...
Şenkayalılardan Kartal çıkarması
Şenkaya ve Köyleri Federasyonu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti.
 
Hayırdır, inşallah…?
TÜİK 2012 Evlenme ve Boşanma istatistikleri, ‘Erzurum’da aile kurumu zayıflıyor ...
Türk-İş’e göre, Yoksulluk sınırı 3.311 lira…
Türk –İş Açlık ve Yoksulluk sınırı araştırma sonuçları açıklandı. Buna ...
Organları 4 kişide hayat bulacak
2 böbrek, karaciğer ve pankreası alınan Çiçek’in sağ böbreği ve karaciğeri ...
 
Oltu Hastanesi’nde şiddet protestosu
Oltu Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde önceki gün meydana gelen olayda, ...
Yangın tatbikatında ölümden döndü
Erzurum’da Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince Tapu Kadastro ...
Palandöken’de bahar temizliği başladı
ğır bir kış sezonu geçiren Palandöken İlçesinde havaların ısınmasıyla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri