Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir: ‘Şehitlerimize minnettarız’
Aydemir: ‘Şehitlerimize minnettarız’
Ceylan:Sarıkamış harekatı milli kahramanlık sembolü
Ceylan:Sarıkamış harekatı milli kahramanlık sembolü
Tanfer’den Sarıkamış harekatı mesajı
Tanfer’den Sarıkamış harekatı mesajı
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 0 - Karagümrük: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 0 - Karagümrük: 1
Milli sporcu Yazgan dualarla uğurlandı
Milli sporcu Yazgan dualarla uğurlandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Eylül 2023 Cumartesi - 04:28

Bayraktar Akıncı 30 bin uçuş saatini tamamladı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 30 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı.

Bayraktar Akıncı 30 bin uçuş saatini tamamladı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 30 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı.
Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını üreten Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), 30 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Şu ana kadar 8 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalanan Bayraktar AKINCI, etkin bir şekilde görev yapmaya devam ediyor.
Havacılık tarihinde ilk
Milli TİHA havacılık tarihinde ilk defa gerçekleştirilen uçuşlarda yer aldı. Bayraktar AKINCI ve Bayraktar KIZILELMA’nın ilk kez 24 Nisan 2023’te Çorlu’da yapılan testte gerçekleştirdiği ve dünya havacılık tarihinde bir ilk olan yakın kol uçuşunun ardından TEKNOFEST 2023’te ise yeni bir ilke imza attı. İstanbul semalarında taarruzi insansız hava aracı AKINCI ile insansız savaş uçağı KIZILELMA aynı uçuşu birçok kez halka açık olarak icra etti. Geçtiğimiz yıl yapılan TEKNOFEST Azerbaycan’da Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da kokpitinde olduğu MIG-29 savaş jeti ile kol uçuşu icra eden Bayraktar AKINCI, yine TEKNOFEST’te SOLOTÜRK, Hürkuş ve Türk Yıldızları akrobasi timi ile kol uçuşları gerçekleştirdi.
İrtifa rekoru sahibi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girdiği 29 Ağustos 2021 tarihinden beri operasyonel olarak başarıyla görev yapan Bayraktar AKINCI TİHA, milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu da elinde bulunduruyor. Milli TİHA Bayraktar AKINCI, 21 Haziran 2022 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda gerçekleştirilen dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri kapsamında 45.118 feet (13.716 metre) irtifaya yükselerek rekor kırdı.
Deprem bölgesinde görev yaptı
Bayraktar AKINCI TİHA, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından zorlu hava şartlarında uçarak arama-kurtarma, koordinasyon, güvenlik ve hasar tespit çalışmalarında görev yaptı. Depremin hemen ardından uçan tek hava aracı olan milli TİHA AKINCI’lardan 9’u deprem sonrası yürütülen faaliyetlerde sürekli uçuşlar gerçekleştirerek etkin olarak görev aldı.
Milli mühimmatlar kanatlarının altında
Bayraktar AKINCI TİHA’ya milli olarak üretilen mühimmatların entegrasyon süreci devam ediyor. AKINCI’nın geliştirme faaliyetleri kapsamında şu ana kadar MAM-L, MAM-T, MAM-C, Tolun, Teber-82, Teber-81, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Güdüm Kiti, Gözde Güdüm Kiti, KGK-82-SİHA, İHA-230 Süpersonik Füze ve Çakır Füzesi başarıyla test edildi.
En büyük havacılık ihracatı
18 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın huzurunda Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari imzaladı. Bu kapsamda Bayraktar AKINCI TİHA’lar, Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde görev yapacak. Bu anlaşma neticesinde Türkiye’nin tek seferde yapılan en büyük havacılık ihracatı gerçekleşti.
NATO ve AB ülkelerinin semalarında
Baykar, rekabete dayalı bir süreç sonucunda Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geride bırakarak Kuveyt Savunma Bakanlığı ile imzaladığı anlaşmayla birlikte 2023 yılına 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 için yapılan ihracat sözleşmesiyle başladı. Romanya’ya gerçekleştirilen ihracatla birlikte Bayraktar TB2 SİHA’lar, NATO üyesi 4 ülke, AB üyesi 2 ülkenin envanterine girdi.
32 ülkeye ihracat
Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 82'sini ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı yüzde 99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar’ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar’ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için 31 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülke ile olmak üzere toplam 32 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

 
AK Parti’den yerel seçim eğitimi
 
Bolat: 'TDT kilit bir öneme sahip'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Gıda Mikrobiyolojisi günleri
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği ve Yıldız Teknik ...
Erzurum ölçüm yapılan 9 il arasında
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Samsun, İstanbul, Ankara, İzmir, ...
Atatürk Üniversitesi’nde proje yönetimi gündemi
Erasmus+ Programı Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi ...
 
En yüksek net kar imalat sektöründe
İmalat sektörü 8 trilyon 109 milyar 620 milyon TL aktif büyüklüğü ile ...
Atatürk Üniversitesi projelere yoğunlaştı
Çomaklı: “Stratejik amaçlarımız doğrultusunda üniversitemizde proje kültürünü ...
 Gülerci Kerkük gerçeğini paylaştı
Gazeteci - Yazar Kenan Gülerci, Kerkük'te meydana gelen kaygı verici siyasi ...
 
Süreli yayınlarda ATAUNİ farkı
Atatürk Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, bilimsel dergiler ...
Çakmak: TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan gurur duyduk
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) paydaşı olduğu dünyanın en büyük ...
Bayraktar TEKNOFEST’i değerlendirdi
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bu yıl tam bir milyon ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri