Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
8 Ocak 2020 Çarşamba - 03:41

“Biz Avrupa değiliz’”

Soylu, “İdlib'den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi. Bombalarla, varil bombalarıyla. Şu anda AFAD'ımızdan ve Kızılayımıza, herkes orada o insanların ve çocukların rahat bir yerde kafalarını yastığa koyabilmeleri için çaba sarf ediyor. Biz Avrupa ve batı değiliz” dedi.

“Biz Avrupa değiliz’”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İdib'den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi. Bombalarla, varil bombalarıyla... Şu anda AFAD'ımızdan ve Kızılayımıza, tüm yardım derneklerimizden devletimizin tüm anlayışlarına ve belediyelerimize kadar herkes orada o insanların ve çocukların çıplak ayaklarının ayakkabıyla, çorapla buluşması ve rahat bir yerde kafalarını yastığa koyabilmeleri için çaba sarf ediyor. Biz Avrupa ve batı değiliz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Ankara Kızılcahamam’da Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü “Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimi” programına katıldı. Bakan Soylu, hitabında bazı ülkelerin Türkiye'nin ayağının tökezlemesini beklediğini, bu ülkelerin böyle bir durumda Türkiye'nin üzerine kapaklanmak isteyeceğini belirtti. Yurt dışında eğitim görecek olan öğrencileri akıncılara benzeten bakan Soylu, “Gittiğiniz ülkede Türkiye'nin hassasiyetlerini unutmayın” diye konuştu.

Soylu, kendilerinin de Türkiye'nin önündeki taşları temizlemeye ve bölgedeki huzuru getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Gittiğiniz ülkelerdeki tüm yöneticiler dünyadaki yoksulluklara sırtını dönen insanlardır. Biz 2 bin dolardan 10-11 bin dolara çıktık şımarmadık. 400 yıllık komşularımızı bırakmadık. Suriyeli kardeşlerimize sırtımızı dönmedik, hala dönmüyoruz. İdib'den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi. Bombalarla, varil bombalarıyla... Şu anda AFAD'ımızdan ve Kızılayımıza, tüm yardım derneklerimizden devletimizin tüm anlayışlarına ve belediyelerimize kadar herkes orada o insanların ve çocukların çıplak ayaklarının ayakkabıyla, çorapla buluşması ve rahat bir yerde kafalarını yastığa koyabilmeleri için çaba sarfediyor. Biz Avrupa ve Batı değiliz. Kendi medeniyetimizi parayla değiştirmeyiz, zenginlikle şımarmayız. Onun için dünyaya söyleyecek sözümüz var. Ne yapmalıydık yani Suriyelileri orada bıraksaydık da varil bombaları altında çocukları ölse miydi? Daha geçen gün 8 kişi, 7'sini de bulamadık. Ege Denizi'nde Fethiye açıklarında battılar ve öldüler. Siz evlat değil misiniz, biz evlat değil miyiz? Hangi anne ve baba çocuğunu meçhule götürür. Bir anne binlerce kilometre Van ve Ağrı sınırına gelsin de 8 metre karın altında çocuğuyla beraber can versin, bunu bilen anlatsın. Bizim Batı'dan farkımız bu. Biz vicdanını parayla satmış bir millet değiliz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun konuşmasının sonunda Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sahneye gelerek Soylu'ya içerisinde tavus kuşu figürü bulunan çini hediye etti.

 
‘Akif hem âlimdir, hem ârif, hem şâir’
 
Mehmet Akif İnan’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gurur duyuyoruz’
Erdoğan, ‘Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına ...
‘Bizi Akdeniz’e hapsetme planları bozuldu"
Erdoğan, Libya anlaşmasıyla birlikte Yunanistan ile Rum kesiminin Türkiye’yi ...
 
Çavuşoğlu 2019'u değerlendirdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2019 yılı değerlendirme toplantısında, ...
‘Şehitlerimizin hatıraları sonsuza dek yaşatılacaktır’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
On binler tekbirle ecdat yolunda yürüdü
105 yıl önce Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış Harekatı sırasında donarak ...
 
Çataklı’dan 2019 değerlendirmesi
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 11 Kasım'dan bu yana 150 yabancı ...
“Mahalle Kültürümüzü ihya edeceğiz”
Son dönemde mahalle kültürünü yeniden güçlendirmeye yönelik adımları yakından ...
‘En büyük gücümüz birliğimiz, dayanışmamızdır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye geleceğine, dün olduğundan çok daha ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri