Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
4 Haziran 2012 Pazartesi - 04:13

Büyükşehir’de örnek köy

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 5216 Sayılı Kanun kapsamında mahalle statüsüne kavuşturulan merkez köylere konuk oldu.

Büyükşehir’de örnek köy

AHMET AKBUĞA (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un mahalle statüsüne kavuşturulan eski merkez köylerini ziyaret etti. Yolgeçti ve Soğucak mahallerini ziyaret eden Küçükler, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 5216 Sayılı Kanun kapsamında mahalle statüsüne kavuşturulan merkez köylere konuk oldu. Yolgeçti (Sitavuk) ve Soğucak (Soğukçermik) mahallelerini ziyaret eden Başkan Küçükler, vatandaşlarla bir araya geldi, incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle statüsüne kavuşturulan köylerle ilgili olarak ‘örnek’ uygulamalar yapılacağı müjdesini vererek, “Merkeze bağlı köy durumundayken, geçtiğimiz yıllarda yapılan yasal düzenlemeye mahalle olan yerleşim birimlerimiz için ‘örnek köy’ modelinde çalışmalarımız olacak” dedi.
KÜÇÜKLER’İN İLK DURAĞI YOLGEÇTİ MAHALLESİ OLDU…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in mahalle statüsüne kavuşturulan köylere yönelik ziyaretlerinin ilk durağı Yolgeçti oldu. Halk arasında ‘Sitavuk’ olarak bilinen Yolgeçti’de mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Küçükler, Muhtar Celal Yaşarbaş’tan yerleşim yeri hakkında bilgiler aldı. Vatandaşların beklenti ve taleplerini dinleyen Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle olan yerleşim birimlerinde hayata geçirmeyi tasarladığı örnek uygulamalardan bahsetti.
Yolgeçti sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bizim kapımız hizmet kapısı ve bu kapı herkese açık. Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızla ilgili olarak her türlü aksaklığı mutlaka gideririz. Yetki ve sorumluluk alanımız dışındaki eksikliklerin giderilmesi için de, ilgili birim, kurum ve kuruluşları mutlaka harekete geçiririz” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: HİZMETLERDEN EŞİT BİÇİMDE İSTİFA EDİLMESİNİ ARZULUYORUZ
Başkan Küçükler daha sonra Soğucak’a geçerek, Muhtar Yakuphan Uçar’la görüştü, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Çermik suyuyla bilinen ve ‘Soğukçermik’ olarak adlandırılan yerleşim birimi hakkında Muhtar Uçar’dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bir zamanlar köy statüsündeki bu bölgelerin yakın bir zamanda örnek mahalleler haline getirileceğini söyledi. Mahalle olan merkez köylerin en büyük avantajının şehir merkezine yakınlıkları olduğunu vurgulayan Küçükler, “Bu köylerimiz yasalar çerçevesinde artık mahalle statüsüne kavuştular. Tabi bu durum yerel yönetimlere önemli bir sorumluluk yüklüyor. Mahalleye dönüştürülen köylerin, tıpkı şehir merkezindeki yerleşim birimleri gibi belediye hizmetlerinden eşit bir biçimde istifade edebilmelerini sağlamak bizim en büyük arzumuz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi’ne düşen her türlü sorumluluk kesinlikle yerine getirilecektir. Bundan vatandaşlarımızın en ufak bir kaygısı olmasın” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daha sonra Hilalkent ve sanayi bölgesinde de çeşitli incelemelerde bulundu.

 
215 pehlivan çayıra çıktı
 
Engellilere piknik morali
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahalleninin köyünden biri 4 Haziran 2012 Pazartesi 09:37

Mahalle olan tüm köylerde sorunlar çığ gibi, hangisini yazalım ki. Mesela 21 yy.da bu mahalle olan köylerin yüzde sekseninin yolları,mahalle yolu değil tam köy yolu gibi.Adı mahalle, hizmetler köy statüsünde.Biz de öyle bir şey söylüyoruz ki şehirin göbeğindeki yollar,çakur-çukur,köstebek yuvası gibi. Mahalle olan köylere,bu dört yılda hiçbir hizmet gelmedi.Geleceği de yok.Ne yazık ki bu mahalleler halen köy ststüsününden kurtulamadılar.Örneğin yine,hayvan dışkılarını -yani mayısları- kapılarının önüne döküyorlar.Kuruduğu zaman,bir rüzgârla,bu dışkıları yutuyorlar,her türlü hastalık kol geziyor.Buralara Belediyenin hiçbir eğitici çalışması ulaştığı yok.Adları değişmekle buralar halen köyü yaşıyorlar.Mahalle falan olamadılar.Hani ne derler, karga adını değiştirse de sesinden tanınır ya. İşte onun gibi bir şey.Başkanın yaptığı da bir gönül alma herhalde.Kusura bakmayın bugüne kadar sizlere bir hizmet getiremedik.Bundan sonra getireceğiz.Klasik siyaset söylemleri.Doğrusu uyutma.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongre heyecanı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç Oltu İlçe Teşkilat mensupları ...
Kongre şölen havasında geçecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı AK Parti Erzurum İl Kongresi ...
Yılmaz’dan Peru açılımı
Peru heyeti TBMM’nde Dostluk Grubu Başkanı Erzurum Milletvekili Adnan ...
 
Bulutlar, 3 yılını değerlendirdi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar düzenlediği basın toplantısında ...
Taşeron işçiler destek bekliyor
Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Lokman Çolak, kamu kurum ve kuruluşların ...
‘Bu fırsatı kaçırmayalım’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’daki çarşının dönüşümü için esnafla bir araya geldi.
 
Kadın Gözüyle Büyükşehir’ Projesi
Büyükşehir Belediyesi, Erzurumlu kadınlara yatırım turu yaptırdı. Erzurumlu ...
Bin 57 bıçak ele geçirildi
Erzurum’da hemen hemen işlenen asayiş suçlarının tamamına yakının da bıçak ...
MÜSİAD ‘Spor Vizyonu’nu sorguladı
Erzurum’un sporu Müstakil ve Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Erzurum ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri