Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>EKONOMİ
18 Mart 2013 Pazartesi - 15:15

Çığlık’tan ekonomi istişaresi

AK Parti Erzurum Milletvekili ve MKYK Üyesi Fazilet Dağcı Çığlık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesini ziyaret etti.

Çığlık’tan ekonomi istişaresi

ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili ve MKYK Üyesi Fazilet Dağcı Çığlık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesini ziyaret etti.
Beraberinde AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ile birlikte MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetim kurulunu ziyaret eden Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ilin ticari ve ekonomik sorunlarını da dinledi. Özellikle göç ve sınır ticaretinin ele alındığı görüşmede şube Başkanı Dr. Bekmez, 1927, 1980 ve 2012 yıllarındaki Erzurum nüfusu ile birlikte eşit olan illerin bugün hem nüfus olarak hem ekonomik olarak çok ilerlediğine dikkat çekti.
BEKMEZ’İN İLETTİĞİ TESPİTLER
Erzurum’un geri kalmışlığındaki sebeplere değinen Dr. Bekmez, “İlimiz Sivas’tan Kayseri’den daha yakın 4 tane ülke var. Bunlardan biriside İran. Ama ne yakız ki bugün İran ile serbest sınır ticareti yapamıyoruz. Özellikle benzin, gaz gibi akaryakıt konusunda yasaklama var. Bu yasağın kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, sınır ticaretinde gümrük oranlarının da yeniden gözden geçirilmesi ve aşağı çekilmesi gerekiyor. Bugün Gaziantep, 1927 yılında nüfusu Erzurum’dan geride iken, 1980’lerde Erzurum ile eşit nüfusa sahip oldu. 2012 yılında ise Gaziantep’in nüfusu 1 milyon 800 bine yaklaştı. Bugün Erzurum’un iki katı nüfusa sahip. Bu şehrimiz sadece bir ülke ile başladığı sınır ticaretinde bugün kendini aştı ve 300 den fazla ülke ile ticaret yapıyor. Ama Erzurum adeta yerinde sayıyor. Erzurum’un gelişmesi ve ekonomisinin güçlenmesi için en azından bu komşu ülkelerle olan gümrük oranları düşürülmeli, ikili ilişkiler arttırılmalı” diye konuştu.
ÇIĞLIK’TAN DESTEK SÖZÜ
Ayrıca, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Kış Turizmi, Palandöken Kayak Merkezinin özelleştirilmesi gibi konulara da değinilen görüşmede yeni teşvik yasası ile ilgili fikirlerde paylaşıldı.
Dr. Bekmez’in talepleri ve önerilerini sık sık yazılı olarak not alan Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, konuyu ilgili makamlarla görüşeceğini ve çözümü konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Çığlık, Erzurum’un ve Erzurumlu işadamlarının önünü açmak ve il ekonomisinin tarihteki eski canlılığına yeniden kavuşması için gerekli tedbirlerin alınması için destek sözü verdi. Çığlık ayrıca, 25 ocakta yapılan genel kurulda MÜSİAD Şube Başkanlığına seçilen Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi. Milletvekili Çığlık’ın MÜSİAD’ı ziyaretinde Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Bekmez, ziyaret anısına Milletvekili Çığlık’a birde plaket takdim etti.
 

 
Şehitlikte ağlatan manzara
 
Otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esef dadaş 19 Mart 2013 Salı 14:43

fazilet hanım, bilgilisiniz, kültürlüsünüz, iyi derecede yabancı dillerinizde var, kısacası donanımlısınız. amma. böyle olmuyor. elle tutulur, gözle görülür birşeyler yapın/yaptırın. ki, bizde diyelimki fazilet hanımın çığlığı bunlar.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERGİAD’tan İpekyolu Mobilya AVM
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği İpek Yolu Mobilya AVM kuruyor.
‘Çanakkale sözün bittiği nokta’
Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, 18 Mart Çankakala Zaferinin yıldönümü ...
Son beş yılın rekoru…
Erzurum’da vergi tahsilatının tahakkuka oranı son beş yılın ortalamaları üstünde gerçekleşti.
 
Birlik Haber Sen’den şirketleşme tepkisi
Birlik Haber Sen Erzurum Şube Başkan Abdulhekim Yıldırım, düzenlediği ...
Ovit, cazibe merkezi
Ovit Tüneli çevresindeki emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Tünelin ...
Erzurum 4'üncü sırada
ÖZEL-Erzurum bölünmüş yol uzunluğu bakımından Türkiye iller sıralamasında ...
 
Şirketleşmede şubat uğuru
ÖZEL-Erzurum şubat ayında şirketleşme performansı en yüksek 25 il içinde ...
KUDAKA’dan Gence buluşması
Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem ...
Genç Girişimcilere İş İngilizcesi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK), ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri