Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>ASAYİŞ
22 Ocak 2020 Çarşamba - 12:16

‘Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayalım’

Soylu, “Çocuklarımızı, kuzularımızı Dicle’nin, Fırat’ın kuzularını uyuşturucu çakallarına kaptırmayalım. Uyuşturucuyu kamu binalarında ele geçirmiyoruz. PKK’nın mağaralarında ele geçiriyoruz. O malın sahibi bellidir. O malın sahibi Cemil Bayık, Karayılan ve Duran Kalkan’dır. ' dedi

‘Dicle’nin kuzularını  çakallara kaptırmayalım’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çocuklarımızı, kuzularımızı Dicle’nin, Fırat’ın kuzularını uyuşturucu çakallarına kaptırmayalım. Uyuşturucuyu kamu binalarında ele geçirmiyoruz. PKK’nın mağaralarında ele geçiriyoruz. O malın sahibi bellidir. O malın sahibi Cemil Bayık, Karayılan ve Duran Kalkan’dır. PKK’ya 40 yıldır yatırım yapanlardır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaymakamlıkta düzenlenen ‘Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıya Emniyet Genel Müdür Yardımcı Erhan Gülveren, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen de katıldı. Konuşmasında 2020 yılında anne ve babaların uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirileceğini belirten Bakan Soylu, “Çocuklarımızı, kuzularımızı, Dicle’nin, Fırat’ın kuzularını uyuşturucu çakallarına kaptırmayalım. Bunu hem evladımızı koruma meselesi hem de ülkeyi terörden koruma meselesi yapıyoruz. Bunlar bizim en büyük zenginliklerimizdir. Bu sene özellikle Doğu ve Güneydoğu’da uyuşturucu ile mücadelede asılacağız, hem de sıkı bir şekilde asılacağız. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, bütün kolluk kuvvetlerimizle büyük bir mücadeleyi ortaya koyacağız. Kızıltepe’den Nusaybin’e, Patnos’tan Bağlar'a kadar hiçbir çocuğumuzu heder edemeyiz. Çocuklarımızın yeri ailelerinin yanıdır. Spor sahalarımız ve spor salonlarımızdır, okullarıdır” dedi.

“o malın sahibi cemil bayık, karayılan ve duran kalkan’dır”

PKK’nın büyük bir uyuşturucu örgütü olduğunu vurgulayan Soylu, “Ne terör, ne uyuşturucu bu ülkenin hiçbir çocuğunun kaderi olamaz. Biz bunu reddediyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da çocukları uyuşturucuya kimlerin yönlendirdiğini, onları uyuşturucu ile kimlerin zehirlediğini, kimin mağaralarda sefillik içerisinde yaşamaya mahkum ettiği bellidir. Variller içerisinde Avrupa’dan gelmiş tonlarca uyuşturucuyu kamu binalarında ele geçirmiyoruz. PKK’nın mağaralarında ele geçiriyoruz. O malın sahibi bellidir. O malın sahibi Cemil Bayık, Karayılan ve Duran Kalkan’dır. PKK’ya 40 yıldır yatırım yapanlardır. Uyuşturucu ile mücadele bizim PKK ile mücadelemizin mütemim cüzdür. Uyuşturucudan kurtardığımız her bir genç, gençlerimizin reddettiği her bir hap PKK’ya vurulmuş bir darbedir” şeklinde konuştu.

“ANNELERİMİZE SESLENİYORUM, KAYMAKAMLARIMIZIN YANINDA SOLUĞU HEMEN ALIN”

Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mücadele polis, jandarmanın, vali ve kaymakamlarımızın olduğu kadar artık annelerin ve babaların mücadelesidir. Bu iş evlatlarımıza sadece bir iki nasihatle olacak iş değildir. Lütfen bu konudaki yayınlarımızı takip edin. Bu zehri satanların taktikleri şeytanın aklına gelmeyecek taktiklerdir. Özellikle annelere sesleniyorum. Böyle bir meseleye düştüğünüz andan itibaren aile bireyiniz olarak kaymakamınız emrinizdedir. 922 kaymakamımız var, o mesai arkadaşları ile beraber bu meselenin altından çıkmaya gücü ve takati yeter. Bütün annelere buradan sesleniyorum, kaymakamlarımızın yanında soluğunuzu, nefesinizi hemen alın.”

Uyuşturucu tedavisinin zorunlu hale getirildiğini aktaran Soylu, “Eskiden uyuşturucu ile mücadelede uyuşturucunun tedavisinde istek önemliydi, kabul önemliydi. Şimdi TBMM Allah razı olsun 24 Aralık 2019’da Resmi Gazete'de yayınlandı, kanunla TMK 437’inci maddesi değiştirildi, madde bağımlılarının tedavileri zorunlu hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Ülke içindeki yakalamalarda da 2019 yılının rekorlar yılı olduğunu belirten Soylu, “Erzincan'da bir tırda yapılan aramada 1 ton 271 kilogram eroin, Erzurum'da bir araçta 1 ton 535 kilogram, İstanbul'da bir evde 850 kilogram eroin, Edirne'de 1 ton 301 kilogram skunk, Balıkesir'de 1 ton 982 kilo skunk, Lice'de 5.4 milyon kök kenevir, Muğla Milas'ta 1.5 ton skunk gibi pek çok yakalama, tek seferde yapılan en büyük yakalamalar olarak kayıtlara geçti” dedi.

 
Karataş: ‘Her türlü desteği vermeye hazırız’
 
Şenkaya'ya dev sulama yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ilde kaçakçılara büyük darbe
İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Jandarma birimlerinden kaçakçılık suçlarına 2019 darbe vurdu.
İçişleri, araç çekilmesine neden olacak durumları paylaştı
İçişleri Bakanlığı, araçların çekilmesine neden olacak 9 önemli duruma ...
İçişleri Bakanlığından “şehit, gazi” uyarısı
İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgeyle, dernek adlarında olduğu ...
 
Tanker ile yolcu otobüsü çarpıştı
Aşkale’de dökme çimento tankeri ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu ...
Çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi
Bitlis’te terör örgütünce araziye gizlenmiş çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Çevik’in katil zanlısı tutuklandı
Bitlis'in Güroymak ilçesinde kanaat önderi Abdulkerim Çevik'i silahla ...
 
Şehit Polis Erbay’a vefa
Şırnak’ta 2016 yılında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ...
Emniyet ve jandarmadan tefecilere darbe
Emniyet ve jandarma ekiplerinin, organize suçlarla mücadeleye yönelik ...
Kayıp Gülistan’dan hala haber yok
Tunceli’de 15 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için Türkiye'nin dört ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri