Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
19 Şubat 2020 Çarşamba - 13:27

Doğu’da kar, buz, soğuk ve beyaz buluşması

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan’ın Göle ilçesinde 18 derece ölçüldü. Palandöken’de kar kalınlığı 80 cm olarak açıklandı.

Doğu’da kar, buz, soğuk ve beyaz buluşması

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan’ın Göle ilçesinde 18 derece ölçüldü. Palandöken’de kar kalınlığı 80 cm olarak açıklandı. Soğuk ve kar yağışı sebebiyle Hakkari’de okullar tatil edildi. Bölge illerinde kırsalda yaşayan hastaların kent merkezlerine ulaşımında sorunlar yaşandı.

Soğuk havanın etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında Ardahan’ın Göle ilçesinde 18 derece ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiği bölgede rüzgar kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü buzlanma ve çığ uyarında bulundu. Yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması ayrıca bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.” denildi.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da eksi 1, Ağrı'da eksi 13, Ardahan'da eksi 10, Kars'ta eksi 4, Erzurum'da eksi 9, Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

Öte yandan bölgede ölçülen en düşük sıcaklıklar Ardahan Göle'de sıfırın altında 18 derece olurken bölgede ölçülen en yüksek sıcaklık ise Erzurum Uzundere’de 10 derece oldu.

Kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken'de 80, Kars Sarıkamış'ta 70, Erzincan Ergan'da 65 santimetre ölçüldü.

ERZİNCAN’DA 6 SAATLİK HASTA KURTARMA OPERASYONU

Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Diştaşı köyü Yeniyurt mezrasında şiddetli karın ağrısı olan Nafiye Apaydın, yolların kar yağışından dolayı kapalı olması nedeniyle 6 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı.

Erzincan’da önceki günlerde etkili olan yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugün öğle saatlerinde şiddetli karın ağrısı ile rahatsızlanan 77 yaşındaki Nafiye Apaydın için yakınları 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Refahiye ilçesine bağlı Diştaşı köyü Yeniyurt mezrasına doğru hareket eden ekipler yolların yoğun kar yağışı ile kapalı olmasından dolayı ilerleyemedi. Sağlık ekipleri İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler karlı yolların bir kısmını uzun süren çalışmayla açabildi. İş makinelerinin açtığı yolda ilerlemeye çalışan ambulans ise ilerlemekte güçlük çekti. Bir metreden fazla kar kalınlığının olduğu köy yolu uzun uğraşlar sonucunda bir noktaya kadar açılabildi. Ardından kar motorlarıyla yola devam eden sağlık ekipleri Nafiye Apaydın’ın evine ulaştı. Evde ilk müdahalesi yapılan Apaydın kar motoruna bindirilerek ambulansa getirildi. Ambulansa alınan Nafiye Apaydın, Refahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede Başhekim Uzman Dr. Erdem Türkseven tarafından karşılanan Apaydın’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

EKİPLER 9 YAŞINDAKİ BÜNYAMİN İÇİN SEFERBER OLDU, KARLI YOLLARI AŞTI

Bingöl’de UMKE ve 112 ekipleri, karla kaplı köy yolunu cilt kanseri 9 yaşındaki Bünyamin Yılmaz için aştı. 7 saatlik çalışmanın ardından Bünyamin'e ulaşan ekipler, onu tedavisi için ilçeye getirdi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar ve tipinin etkili olduğu ilçe genelinde hastalar da zor anlar yaşıyor.Son olarak ilçeye bağlı Çatak köyü Dağçayır mezrasında yaşayan ve cilt kanseri olduğu öğrenilen Bünyamin Yılmaz’ın (9), kemoterapi tedavisi için İstanbul’a gitmesi gerekirken, köy yolunun kapandığı öğrenildi.Bu durumun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşan aile, köy yolunun kapalı olduğunu bildirdi. Ailenin talebi üzerine harekete geçen 112 Acil Komuta Merkezi'ne bağlı sağlık ekipleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), karlı yolları saatler süren çalışmalarla aşıp 9 yaşındaki Bünyamin'e ulaştı. Evden ailesiyle birlikte alınan 9 yaşındaki Bünyamin yaklaşık 7 saatlik çalışma sonrası ilçe merkezine ulaştırdı.

BİNGÖL’DE TİPİ 20 KÖY YOLUNU KAPATTI

Bingöl’de tipi nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji'nin uyardığı kuvvetli rüzgar nedeniyle, geçtiğimiz hafta yoğun olarak yağan kar sonrası tipi oluştu. Tipi nedeniyle Bingöl'de karla kapanıp açılan köy yollarından 20'si tekrar kapandı. Tipinin etkisini yitirmeye başlamasıyla birlikte Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı "Karla Mücadele" ekipleri kapalı köy yolları açmak için çalışmaya başladı. Öte yandan hava sıcaklığının bir kaç derece artmasıyla birlikte yaşanabilecek çığlara karşı dikkatli olunması istendi.

GÖL YÜZEYİNDEKİ BUZU KIRIP HAYVANLARINA SU İÇİRİYORLAR

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Dilburnu köyünde yaşayan besiciler, Nazik Gölü'nün yüzeyindeki buzları kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan dondurucu soğuk yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hayvanlarına su temini konusunda sıkıntı çeken Dilburnu köylüleri, çareyi kazma ve kürekle Nazik Gölü'nün yüzeyindeki buzları kırmakta buldu. Köylüler yer yer kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaşan buz tabakasını kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak zorunda kalıyor. Dilburnu köyünde hayvancılık yapan Ahmet Canbay, köy halkı olarak yazın ve kışın hayvanlarına Nazik Gölü’nün suyunu içirdiklerini söyledi. Kışın hayvanlarına su içirmek için buz tutan Nazik Gölü’nün buzlarını kırdıklarını belirten Canbay, “Nazik Gölü her sene buz tutuyor. Biz gelip burada buzu kırıyoruz hayvanlarımıza su içiriyoruz. Soğuktan ev sularımızda donuyor. Bizde mecbur buzu kırıp hayvanlarımızı suluyoruz” dedi.

Canbay, göl yüzeyinde kırdıkları alanın geceleri tekrar donduğunu ve ertesi gün yeniden buz tabakasını kırmak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

HAKKARİ-VAN KARA YOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Hakkari-Van kara yolu üzerindeki Depin Polis Kontrol Noktasıyla Tekser Kavşağı’nda onlarca aracın yolda kaldığı belirtildi.

Hakkari’de kar yağışı ve sis hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Hakkari-Van kara yolunda seyreden araçlar, yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Depin Polis Kontrol Noktası ile Tekser mevkiindeki yokuşta yolun buzlu olmasından dolayı kayan bazı minibüsler yer yer zor anlar yaşadı.

Yolların buz patenine dönüştüğünü iddia eden sürücüler, tuzlama çalışması yapılmasını istediler. Zincirsiz yola çıkan sürücüler ise bir süre sonra zincir bağlamak suretiyle yollarına devam etti.

HAKKARİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hakkari'de kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Şubat 2020 Çarşamba günü öğleden sonra Hakkari merkezde eğitim öğretime yarım gün süre ile ara verildiği belirtildi.

YÜKSEKLİĞİ 6 METREYİ GEÇEN KAR YIĞINLARI ARASINDA YOLCULUK

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki vatandaşlar, yolların etrafında yüksekliği 6 metreyi geçen kar yığınları arasında yolculuk yapıyor.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Doski bölgesinde bulunan Yeşildere köyü yolu, yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol kenarındaki kar kalınlığı 6 metreyi geçerken, vatandaşlar ise çığ tehlikesine rağmen bu yolları kullanıyor. Adeta kardan tepeler arasında yolculuk yapan köylüler, zaman zaman araçlarının üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektiriyor.

ÇILDIR’DA BUZ ÜSTÜNDE HEYECANLI DRİFT

Karın, buzun ve beyazın güneşle kucaklaştığı Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Dondurucu soğukların etkisiyle tamamen donan Çıldır Gölü üzerinde aracıyla drift yapan sürücü görenleri şaşırttı. Çıldır ilçesi sınırları içinde yer alan ve 123 kilometrekare alanıyla Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tatlı su ve Van gölünden sonra ikinci gölü konumunda bulunan ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölünde turistler, Eskimo usulü balık tutarak, atlı kızaklarda Çıldır Gölü'nü dolaşarak, drift yaparak tadını çıkarıyorlar.

Buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde yapılan drift gösterisi, ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşattı. Adrenalin tutkunu sürücü tarafından otomobiliyle yapılan drift ziyaretçileri heyecanlandırdı.

"DOĞU EKSPRESİ'YLE MASALSI YOLCULUĞA DAHİL OLMA HAYALİ"

Ardahan'ın Çıldır Belediyesi, TCDD tarafından Ankara- Kars hattında hizmete sunulan turistik Doğu Ekspresi güzergahına Ardahan'ın da dahil edilmesini istiyor. Seyahat ve gezi tutkunlarının yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı olan Doğu Ekspresi treninin Ardahan'a kadar uzanmasını isteyen Çıldır Belediyesi bu isteğini ilginç bir mesajla duyurdu. Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan 'Çıldır Gölü Altın At Kristal Göl festivali' yaşanan deprem, şehitler ve çığ felaketi nedeniyle iptal edildi. Ancak yapımına başlanan kardan Doğu Ekspres Treni tamamlandı. Yaklaşık 30 kilometre uzaklıktan geçen Doğu Ekspres treninin Çıldır'dan da geçmesini isteyen Ardahan, Çıldır ve yöre halkı, ''Bu uzak bir mesafe değil. İnşallah Doğu Ekspres treni buraya kadar gelir ve masalsı yolculuğa Ardahan da dahil olur'' dediler.

Doğu Ekspresi'nin hayalini kuranlardan Kemal Kanbir isimli vatandaş ise, "Ardahan ve Çıldır’a Doğu Ekspresi treninin heykeli geldi. İnşallah kendisi de gelir. Onun için en başla Valimiz olmak üzere Çıldır kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üzere bayağı bir çaba gösteriyorlar. Fakat seçtiğimiz vekillerimizden de bu çabayı görmek istiyoruz. İnşallah Doğu Ekspresinin kendisi de gelir" dedi.

AĞRI DAĞI ETEKLERİ İLE IĞDIR’IN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ağrı Dağı etekleri ile Iğdır’ın yüksek kesimleri beyaza büründü.

5 bin 137 metrelik rakımıyla, Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağının etekleri ile Türkiye'nin en doğusunda yer alan ve "Doğu'nun Çukurovası" olarak nitelendirilen Iğdır’ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Ağrı Dağı’nın eteğinde bulunan Pamuk Geçidinde yağan kar ve tipi ise hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Öte yandan yoğun tipinin etkisiyle çok sayıda araç yolda kaldı.

Yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken Tuzluca’ya bağlı birçok köy yolu ise kapanmış durumda. Yetkililer kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Iğdır’ın yüksek kesimlerinde vatandaşlar kar ile mücadele ederken Iğdır merkezde ise kar hasreti devam ediyor.

SOĞUK HAVA VE AÇLIĞA DAYANAMAYAN TİLKİ DONARAK TELEF OLDU

Muş’ta etkili olan soğuk havadan ve açlıktan etkilenen tilki, kırsal alanda donarak telef oldu.

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaban hayatı da olumsuz etkiliyor. Merkeze bağlı Derecik köyünde soğuk hava ve açlığa dayanamayan tilki donarak telef oldu. Tilkiyi fark eden köylülerden Mehmet Tuna, yaban hayvanın soğuk hava şartları ve açlıktan telef olduğunu söyledi.

MUŞ’TA 21 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 102 köy yolundan 21’i açıldı

Kentte olumsuz hava koşulları hayatı etkiliyor. Önceki gün yağan kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 102 köy yolunda çalışma başlatan il özel idaresi ekipleri, 21 köy yolunu yeniden ulaşıma açtı. Ekipler, kapalı 81 köy yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

5 METRE KARDA ZORLU ÇALIŞMA

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkale Şube Şefliği ekipleri, yer yer 5 metreyi bulan ve çığ tehlikesinin yaşandığı yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van ve ilçelerinde şubat ayında etkili olan yoğun olan kar yağışının hemen ardından ilçedeki birçok kırsal mahalle yolunu ulaşıma açan Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkale Şube Şefliği ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat aralıksız çalışıyor. İklim koşullarının ağır olduğu bölgede zaman zaman yollara çığların düşmesi nedeniyle zor anlar yaşayan belediye ekipleri, iş makinelerinin boyunu geçen karla kapları yolları tek tek açıyor. 5 günü aşkın süre sonrasında 1 mahalle ve 8 mezra ulaşımının sağlandığı yolu ulaşıma açan ekipler, vatandaşlardan da büyük takdir topluyor.

Bölgede zorlu şartlara rağmen hizmet aldıklarını belirten Mahalle Muhtarı Ayhan Korkmaz, "7/24 bize hizmet veren ekiplere teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımız ve kaymakamımızın katkılarıyla bu yıl Başkale’de amansız bir karla mücadele veriliyor. Yollarda çığ tehlikelerine rağmen karla mücadele veriyorlar. Yollarda yer yer 5 metre kar var. Bazı yerlerde çığ var. Bu çığlar 20 metreyi buluyor” dedi.

KARLA MÜCADELEDE EKMEK PEYNİR MOLASI

Esenyamaç grup yolunda günlerdir hummalı şekilde yürütülen karla mücadele çalışmalarına eşlik eden Mahalle Muhtarı Ayhan Korkmaz ve vatandaşlar, 6 saat çalışmanın ardından yemek molası veren ekiplere çay, ekmek, peynir ve helva ikram etti. Kepçe operatörü Ahmet Dündar da, zorlu bir mücadele verdiklerin belirterek, “Bu yola çığ düşmüş. Köylerdeki vatandaşlara ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Allah razı olsun, köylüler de aç kalmamamız için bize ekmek peynir ve helva veriyorlar. 5 saattir çalışıyorum. 7 saat çalışmam gerekiyor. Çığ da gelmiş, baya kar var yolda. Kimse mağdur olmasın diye çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇIĞ BÖLGESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van-Bahçesaray kara yoluna 4-5 Şubat tarihinde çığ düşen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği bölgeyi havadan inceledi.

Son yılların en çetin kış mevsiminin yaşandığı ve yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Van’da birçok yerleşim yerinin yolu kar ve çığlardan dolayı ulaşıma kapanırken, çığ riski de devam ediyor. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonrası yollar en kısa sürede ulaşıma açılırken, Van-Bahçesaray kara yolunda 4-5 Şubat tarihinde çığ düşen bölgeye ise yoğun kar, tipi ve yeni çığ tehlikeleri nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Karadan ulaşım sağlanamadığı için ekiplerin gidip inceleme yapamadığı çığ bölgesine, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığındaki heyet helikopterle gitti. Vali Bilmez ile birlikte İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AFAD Müdürü Veysi As, Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, UMKE, Meteoroloji Müdürlüğünden yetkililer ve bir jeoloji mühendisinden oluşan heyet, İl Jandarma Komutanlığından havalanan helikopterle bölgeye ulaştı. Bahçesaray’daki çığ bölgesi ile yine aynı bölgede çığ riski bulunan bölgeleri ve Çatak ilçesindeki çığ noktalarını 30 dakika boyunca havadan inceleyen Vali Bilmez ve gerekli görüntüleri alan teknik heyet Van’a döndü.

"ÇIĞ RİSKİ OLDUKÇA YÜKSEK"

İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Bilmez, bölgede çok kar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Karayolları, Jandarma, Meteoroloji, AFAD, UMKE ve bir de jeoloji mühendisinden oluşan teknik ekiple çığ bölgesini havadan inceledik. Teknik ekip gerekli görüntüleri aldı. Görüntüleri, izlenimleri ve sonuçları hep birlikte değerlendireceğiz. Çığ bölgesinde oldukça fazla kar olduğunu, bütün yamaçların karla dolu olduğunu gördük. Çığ bölgesindeki iş makinelerinin yağan kar ve çığlardan görünmez olduğuna şahitlik ettik. Bölgedeki koşullar hala çok sıkıntılı. Çığ riski oldukça yüksek. İnşallah uzmanlarımız raporlarını düzenleyecekler, ona göre bir yol haritası belirleyecekler. Biz de çalışmalarımızı ona göre yönlendireceğiz. İnşallah şartlar uygun hale gelir gelmez çığ altında kaldığını değerlendirdiğimiz itfaiye erimizi arama çalışmalarına başlayacağız.”

 
Sedat Dursun Erzurumspor maçını değerlendirdi
 
Sunar: ‘Emek kutsal, alın teri mübarektir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜGVA Doğu Türkistan Gerçeğini ele aldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yeniler Kulübü ile Türkiye Gençlik vakfı (TÜGVA) ...
Ailelerin evlat nöbeti 169'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum ve Diyarbakır Emniyet teşkilatına teşekkür
Baba Aslan, evladına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirterek ...
 
ESTP’den İdlib’e destek teşekkürü
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum’dan ...
Ailelerin evlat nöbeti 167'nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum’dan bir aile daha evlat nöbetine katıldı
Erzurum’dan evlat nöbetine katılan Mikail Aslan, "Vicdansızlar oğlumu ...
 
Medya yeniden tanımlanacak
Uçum, ”Basın İş Kanunu önemli ölçüde eskidi. Basın Kanunu internet medyacılığının ...
Yargı Reformunda 37 hedef gerçekleştirildi
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgemizdeki hedeflerden ...
Erzurum’dan İdliblilere gönül köprüsü
Erzurum’da başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan insani yardım ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri