Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
25 Şubat 2021 Perşembe - 05:28

ETSO beklentilerini paylaştı

Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ticaret erbabının 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırma taksitlerinin ödemelerinin ertelenmesi ile sicil ve stok affı getirilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

ETSO beklentilerini paylaştı

Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ticaret erbabının 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırma taksitlerinin ödemelerinin ertelenmesi ile sicil ve stok affı getirilmesi yönündeki taleplerini yineledi.
Yapılandırma ödemelerinin ilk taksit son ödeme tarihinin, 1 Mart 2021 olduğunu ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerektiğini hatırlatan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, yapılandırma taksitlerinin en az 6 ay süreyle ertelenmesi yönündeki taleplerini daha önce farklı zamanlarda dile getirdiklerini ifade etti. Yücelik, “Taksitlerin ertelenmesinin yanı sıra işletmelerin vergi, SSK ve kredi borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesinin çok isabetli olacağını ve bunun yaklaşık 1 yıldan bu yana özveriyle ayakta kalmaya çalışan ve esnafa, tüccara, işyeri sahiplerine ciddi bir destek olacağını dile getirmiştik. Bu yöndeki talebimizi ticaret erbabımız adına yineliyoruz. Normalleşmeyle ilgili herkesin kafasında birçok soru işaretinin bulunduğu bir dönemde bu desteklerin sağlanması ekonomimiz için hayati önem taşımaktadır” dedi.
“Acil Düzenlemeyle Yapılmalı”
Pandemide başta hizmet sektörü olmak üzere birçok sektörün çok zor durumda kaldığını söyleyen Başkan Yücelik şöyle devam etti; “İşletmeler, 2020 yılını çok zor geçirdi. Umudumuzu bu yılın yaz dönemine bağladık. Tek temennimiz bu yılın sağlığımız ve ülke ekonomisi adına daha iyi geçmesi. İşletmelerimiz uzun bir süredir kazanç kaybı yaşıyor. Dolayısıyla birçoğu yapılandırma taksitlerini de ödemekte güçlük çekecek. Belki de borcunu ödeyemeyecek önemli bir kısmının yapılandırması daha ilk taksitte bozulacaktır. Bu konuda yeni bir kanuni düzenlemeye acil ihtiyaç var. Yapılandırma taksitlerinin en azından haziran ayında başlatılması çok daha iyi olacaktır”
“Sicil Ve Stok Affı Getirilmeli”
Sicil ve stok affı konularına da değinen Başkan Yücelik, pandeminin, işletmelerin krediye en fazla ihtiyaç duyduğu zor bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu dönemde işletmelerin birçoğu bozuk sicilden dolayı mağdur oluyor. Pandemi sürecinde çekini, kredisini zamanında ödeyemeyen işletmelerimiz var. Krediye en fazla ihtiyacı olan bu işletmelerin ayakta kalabilmesi için sicil affı getirilmesi şart. Yakın bir zamanda sicil affı düzenlemesinin yapılmasını bekliyoruz. Geçmişteki sicil aflarında bankaların bu arşivlerini silmediklerini de biliyoruz. Yeni bir sicil affında bu durumun da göz önünde bulundurulmasını istiyoruz.”
Stok affının da pandemide büyük mağduriyet yaşayan ticaret erbabının çözüm bekleyen bir sıkıntısı olduğuna dikkati çeken Başkan Yücelik, yapılandırma kanununda taksitlerin ertelenmesi için düzenleme yapılırsa matrah artırımının da söz konusu düzenlemeye dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Yücelik, pandemi de elindeki stokları eritemeyen ve malı ziyan olan esnafın, tüccarın büyük zarara uğradığını ve elinde olmayan malın kayıtlarda göründüğünü belirterek, “Stokta görünen ancak gerçekte olmayan ürünler ileride esnafımıza, tüccarımıza büyük sıkıntı yaşatacak ve cezalarla karşı karşıya kalacaklardır. Bu sebeple, ayakta kalma mücadelesi veren bu durumdaki işletmeler için matrah artırımı ve stok affı düzenlemelerinin de kanuna eklenmesinin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 
Erzurum Meslek Liseleri patentte yarışıyor
 
Pasinler’de kaçak sigara operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum araç varlığında 46’ıncı sırada
DOSİAD - Erzurum’da bin kişiye düşen trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı ...
Erzurum Ocak ayı devir verileri açıklandı
DOSİAD - Ocak ayında Erzurum’da bin 365 otomobil, 38 minibüs, 18 otobüs, ...
KUDAKA’dan istihdama destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 3 Kasım 2020 tarihinde ...
 
Erzurum var, Erzurum’dan içeri…
DOSİAD - TÜİK kayıtlarına göre sayısı 1 milyon 913 bin 452 olan Erzurum ...
Erzurumluların bölgesel tercihleri paylaşıldı
DOSİAD - Erzurum dışında yaşayan 1 milyon 238 bin 72 Erzurum doğumlunun ...
Erzurum’un Büyükşehirler nüfus payı açıklandı
DOSİAD -Erzurum'un Büyükşehirler nüfusu toplamındaki payı toplamda yüzde ...
 
Palandöken nüfus en’leri açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - 173 bin 268 kişinin adrese kayıtlı olduğu, il nüfus toplamında ...
Yakutiye nüfusunda Şükrüpaşa farkı
2020 Erzurum ADNKS sonuçlarına göre Yakutiye ilçesinde 36 bin 294 kişilik ...
Aziziye ilçesi Mahalle sayısında önde
DOSİAD - ÖZEL - Aziziye ilçesi 2020 ADNKS sonuçları açıklandı. İlçede ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri