Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EĞİTİM
26 Aralık 2020 Cumartesi - 05:32

ETÜ ve ATAUNİ’den ortak vizyon

Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Erzurum’un iki güzide eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörleri, Atatürk Üniversitesinde bir araya geldi.

ETÜ ve ATAUNİ’den ortak vizyon

Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Erzurum’un iki güzide eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörleri, Atatürk Üniversitesinde bir araya geldi.
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaretinde, iki kardeş üniversitenin pandemi dönemindeki uzaktan eğitim süreci ve bilimsel anlamda gelecekte yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu.
İki üniversite bünyesinde yer alan merkezlerden faydalanmak ve bu birimleri daha etkili ve verimli kullanmak adına fikir alışverişinde bulunan Rektör Çomaklı ve Rektör Çakmak, kurumlar arası güç birliğinin ülke kalkınmasına fayda sağlayacağı anlayışını destekler nitelikteki görüşlerini belirttiler.
“ÜLKEMİZE OLAN BORCUMUZU ANCAK ÇOK ÇALIŞARAK ÖDEYEBİLİRİZ”
Ziyarette, Yeni YÖK vizyonu içinde yer alan topluma katkı misyonunun akademide vücut bulmuş halinin ülke gelişimi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Rektör Çomaklı, devletimizin sağladığı imkânların en verimli şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi. İki üniversite arasında uzun zamandır planlanan güç birliğinin yakın zamanda imzalanan protokollerle hayata geçirildiğine dikkat çeken Çomaklı, tüm görüşmeleri sonuç odaklı gerçekleştirdiklerini anımsattı.
Erzurum Teknik Üniversitesi ile her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel işbirliklerin geliştirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Güçlü araştırma ve alt yapıya sahip Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi, bu güçlerini birleştirerek sinerji oluşturma çabasıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bizim en büyük dileğimiz, verilen eğitimle alanında yetkin öğrenciler yetiştirmek ve ülkemize faydalı olmak. Vatanımıza ve milletimize olan borcumuzu ancak çok çalışarak ödeyebiliriz. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi olarak yapılacak her iş birliğinde paydaş olmaktan ve ihtiyaç duyulan her anda destek vermekten mutluluk duyacağız” dedi.
“ŞEHRİMİZİN ÜNİVERSİTELERDEN BEKLENTİSİ VAR”
Üniversitelerin Erzurum’un kalitesine değer kattığına ve şehrin bu iki üniversiteden farklı konularda beklentisi olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Çakmak, bu beklentileri karşılayabilmek için kurumlar arası iş birliklerin artırıldığına dikkat çekti.
Rektör Çakmak, “Erzurum Teknik Üniversitesini, Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir üniversite haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Atatürk Üniversitesini eğitimden alt yapıya, AR-GE’den inovasyona kadar her alanda örnek alarak gün geçtikçe güçleniyoruz. Geliştirdiğimiz iş birlikleriyle de bu süreci hızlandırma amacı taşıyoruz. Üniversitemizin gelişmesi ve akademik anlamda üst sıralara yükselmesi için verdiğimiz mücadelede bizleri daima destekleyen Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Megafonla parasını istedi
 
ATAUNİ’de Köprüköy gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’den Sosyal Sorumluluk Projeleri
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 4 sosyal sorumluluk projesini yürüten ...
ETÜ'de görev değişimi
Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Dr. İbrahim Yıldırım atandı
‘TRT EBA Anaokulu’ yayında
TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise’yi kuran TRT, eğitim ...
 
Erbaş’tan çağrı
Erbaş, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video mesajla vatandaşları ...
Selçuk Milli Eğitim Proje yaklaşımını paylaştı
Selçuk, ''Son 1 yılda özel bütçe kullanmaksızın tamamen bağışlarla 10 ...
Bilge Kolejinde dijital dönüşüm
Tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan korona virüsün Türkiye’de görülmesinin ...
 
ATAUNİ organizasyon yapısında köklü değişim
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı ...
Akademisyen Aydoğan AYK Bilim Kuruluna atandı
Oltulu Öğretim Görevlisi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü ...
Erzurum’da 504 Okul “Okulum Temiz” belgesi aldı
2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eğitim kurumlarında hijyen standartlarının ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri