Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2021 Cumartesi - 00:47

Erbaş’tan Mescid-i Aksa tepkisi

İsrailli mühendislerin İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın yaparak ölçüm yapmalarına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları ve hain planları bir kez daha şiddetle telin ediyorum” dedi.

Erbaş’tan Mescid-i Aksa tepkisi

İsrailli mühendislerin İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın yaparak ölçüm yapmalarına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları ve hain planları bir kez daha şiddetle telin ediyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Filistinli Alimler Birliği’nin İsrailli mühendislerden oluşan bir ekibin, Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’da ölçüm yapmasına tepki göstermek üzere düzenlediği online toplantıya katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş konuşmasında, barbarca tavırlarından vazgeçmeyen işgalcilerin, mühendis kimliğiyle ve askerler eşliğinde yine Mescid-i Aksa’nın harim-i ismetini ihlal ettiklerini söyledi.
Erbaş, işgalcilerin kendilerince Mescid-i Aksa’yı mekansal olarak bölmenin çalışmasını yaptıklarını ifade ederek, “Tarihi eserleri yok ederek Mescidin hafızasını yok etmek, geçmişle bağını koparmak istiyorlar. Bu girişimler, esasında Mescid-i Aksa’yı yıkma çalışmasıdır. Zaten kazı çalışmalarıyla söz konusu hain plan gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır” dedi.
“ZULME SESSİZ KALANLAR, İNSANLIĞIN VİCDANINDA İLELEBET MAHKUM OLACAKTIR”
“Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları ve hain planları bir kez daha şiddetle telin ediyorum” diyen Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Görüyoruz ki, zalimler insanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayarak kötülüklerine devam etmektedir. Kadim coğrafyanın birlikte yaşama kültürüne, insanlığın huzuruna, barış ve güvenliğine de kastetmektedir. Bunun için, Peygamberler diyarına, insanlığın ortak mirasına, Mescid-i Aksa’ya yapılan tecavüz karşısında; bütün din ve inanç mensuplarını gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyorum. Vicdan sahiplerini, insan hak ve onuruna saygı duyanları seslerini yükseltmeye davet ediyorum. Aksi halde zulme sessiz kalanlar da tarih karşısında ve insanlığın vicdanında ilelebet mahkum olacaktır.”
“ZALİMLER SEBEP OLDUKLARI KAOS VE ANARŞİNİN İÇİNDE HELAK OLACAKLARDIR”
Başkan Erbaş, masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesinde galip geleceklerini, işgalcilerin ise kesinlikle mağlup olacaklarını vurgulayarak, “Zalimler sebep oldukları kaos ve anarşinin içinde helak olacaklardır” ifadelerini kullandı.
Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı işgal edenlerin insaf, vicdan, hukuk, insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadıklarının artık kesinleştiğinin altını çizen Erbaş, “Bu noktada yegane çözüm; ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Dolayısıyla yeryüzündeki bütün Müslümanlar olarak ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirelim. Zorlukları hep beraber aşmanın çarelerini arayalım. Beraberliğimizi zedeleyen ve gücümüzü zayıflatan fitnelere fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlere engel olalım” diye konuştu.
Başkan Erbaş, Türkiye’nin Filistin halkına verdiği desteği hatırlatarak, “Ülkemiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edecektir" dedi.
Toplantıya Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Newaf Takruri, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Al-Karadağı, Sudanlı Müslüman Alimler Rabıtası Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Abdulkerim, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere İslam ülkelerinden 70 temsilci katıldı.

 
Çelik gündeme ilişkin tespitleri paylaştı
 
Karabağ'da tarihi temel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı bilgilendirdi
Sağlık Bakanlığı, "Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sayfası üzerinden ...
Eller açıldı, dualar semaya yükseldi
Erzurum'da Pir Ali Baba tarafından kentin doğal afetlerden korunması için ...
Aşılama sıralaması belli oldu
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olacak grupların detaylarını yayımladı.
 
Dadaşlar’dan 'Mahalle Kültürü’ nostaljisi
DOSİAD - SOSYAL ARAŞTIRMALAR - Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum da hızlı, ...
Sağlık Bakanlığı “Aşıla” uygulamasını başlattı
Sağlık Bakanlığı, aşılama takvimi ve takibi için mobil uygulama geliştirdi. ...
Bakan Koca’dan gazetecilere teşekkür
Koca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, "Yaşadığımız pandemi ...
 
Gençlik Şühedanın izinde
Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin askerinin anısına 200 kamyon kar taşınarak ...
DOSİAD’dan Diyarbakır Analarına destek
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) bir çağrıda bulunarak, ...
Şühedaya vefa
Sarıkamış’ta 106 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker, 8-9 Ocak tarihlerinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri