Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
5 Ekim 2012 Cuma - 18:32

‘Erzurum birliğimizin temeli’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Erzurum, birliğimizin ve bütünlüğümüzün temeli olan bir şehrimizdir. Bunu ifade etmek bir namus borcudur. Benim için, birinin ‘Erzurumlu olması’ tek başına bir referanstır” dedi.

‘Erzurum birliğimizin temeli’

ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi’nin açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Bir ülkenin beyni sahip olduğu üniversitelerdir” dedi.
 Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk Üniversitesi’nin 2012-2013 Öğretim Yılı Açılışında konuşan Kılıç, Erzurum’a 34 yıl önce Sayıştay Denetçisi olarak geldiğini hatırlatarak, bu şehrin onurlu ve has insanlarını tanımış olmaktan hep mutluluk duyduğunu söyledi. 
NAMUS BORCU
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Erzurum, birliğimizin ve bütünlüğümüzün temeli olan bir şehrimizdir. Bunu ifade etmek bir namus borcudur. Benim için, birinin ‘Erzurumlu olması’ tek başına bir referanstır” dedi.
Konuşmasında üniversitelerin önemine vurgu yapan Kılıç, bilginin ancak özgür bir ortamda üretilebileceğini hatırlattı ve üniversitelerin özgürlüklerin ikametgahı olması gerektiğini ifade etti.
 Türkiye, yasama, yürütme ve yargı organlarının ideolojik vesayet ağlarının baskısı altında büyük travmalar geçirerek savrula savrula bugünlere kadar geldiğini anlatan Kılıç, yaşanan travmaların ağır faturasını üniversitelerin ödediğini söylemenin yanlış olmayacağını anlattı.
 1980 darbesine kadar terörün esir aldığı üniversitelerin ideolojilerin hesaplaşma ve birbirini yok etme mekanları haline geldiğini ifade eden Kılıç, geride kalan o karanlık günlerin bir daha yaşanmamasının ‘yürek taşıyan’ herkesin dileği olması gerektiğini söyledi.
“İdeolojik vesayeti tahkim etmek üzere ‘insan onuru’ ile oynayanlar tarihin hiçbir döneminde kazanan taraf olmamıştır” değerlendirmesini yapan Kılıç, korunması gereken en üstün değerin ‘insanlık onuru’ olduğunu, bu hususun Anayasaların, değiştirilemez kurallarının en temel kavramı olduğunu anlattı.
HAK İHLALLERİ
 “İnsanlık onuru”, “Hak ihlalleri” konularına da değinen Kılıç, “Bir ülkede yaşanan hak ihlallerinin yoğunluğu o ülkenin demokratik hukuk devleti olmasına ilişkin sicilinin en belirgin özelliğidir” dedi.
 Kılıç, hak ihlallerine karşı, ‘hak ve özgürlüklerin mahkemesi’ olarak bilinen Anayasa Mahkemelerinin sorumluluğunun öncelik taşıdığını anlattı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, bu bağlamda Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru imkanının sağlanmasının tarihi bir adım olduğunu vurguladı.
Son on yılda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği on bine yakın ihlal kararının 2 bin 475’inin ülkemize ait olduğunu anımsatan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:
 “Bu kararların yarıdan fazlası adil yargılanma hakkının ihlali ilgi ilgilidir. Köklü bir Anayasa yargısı geleneğine sahip olan ülkemiz açısından bu tablo, bağımsız, tarafsız, hızlı, etkili, verimli adalet dağıtan bir yargı sisteminin önündeki engellerin kaldırılmasının hayati bir yükümlülük olduğunu göstermektedir.”
 
 
 
 
 
 

 
56’ıncı Gurur Yılı
 
Kılıç’a sevgi gösterisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 6 Ekim 2012 Cumartesi 09:45

Yine bildik o hamasi konuşmalar,yine o klişeleşmiş lastikli laflar.Bakınız bir üniversitenin açılışında,böyle hamasi konuşmalar yapılmaz. O üniversitenin; bilim, bilişim,teknoloji,icat,proje, aldığı patentler,yüksek düzeydeki araştırmalar ve bunların neticesinde o üniversitenin bu ülkeye kazandırdığı teknolojik eserler,bunların satımından kazanılan ve ülkeye giren 10 milyar dolarca dovizler konuşulur. Bakınız gerek Sayın Kılıç,Koçak ve Öztürk'ün konuşmalarında hiç bunlar var mı? Yok. Neden yok?Çalışılıp üretilip yapılmamış ki.Sadece yatıp iyi saltanat sürmüşler de ondan.Aslında ağlanacak halimize gülüyoruz.Sanki bir üniversite açılışı değil,bir yüksek lisenin açılışı yapılıyor.Yazık,yazık,çok yazık.Bu fakir-fukaranın parasına ki kendisi aç durur vergisini verir bu para da çar-çur edilir,böyle saltanatlara harcanır. Tabii ki hem bunun vebali hem de bunun hesabı vardır." Zerre kadar hayır ve zerre kadar kötülük karşılığını görecektir." ayeti mucibince.Körler sağırlar...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum 1000 yıllık Türk Yurdu’
Vali Öztürk, “Dadaşlar diyarı Erzurum , bin yıllık Türk ve İslam yurdudur.”dedi.
Aziziye’de altyapı atağı
Aziziye Belediyesi’nin yaptığı altyapı çalışmaları sayesinde Dadaşkent’te ...
Kılıç Türbeyi ziyaret etti
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç Atatürk Üniversitesi açılış törenine ...
 
Yakutiye’de hijyen denetimi
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında bulunan ...
Önce torun sonra dedesi öldü
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Övenler köyünde elini iş makinesine ...
Zihinsel Özürlüler Derneği’nden Kermes
Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği’nce düzenlenen kermes Havuzbaşı Kent Meydanında açıldı.
 
Demiryollarında kış bakımı
Erzurum’da trenlerin dray yapmalarını engellemek için demiryollarında bakım çalışması başlatıldı.
Büyükşehir’de vurgun iddiası
Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırma Şube Müdürlüğü’nde yapılan usulsüz ...
Narmanlılar sağlık için yürüdü
Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Narman’da halk yürüyüşü düzenlendi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri