Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2020 Cuma - 08:26

Erzurum’dan şirketleşme rekoru

DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında kurulan şirket sayısı 2019 yılının ocak – şubat dönemine göre yüzde 152.1’lik artış kaydetti.

Erzurum’dan şirketleşme rekoru

Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında kurulan şirket sayısı 2019 yılının ocak – şubat dönemine göre yüzde 152.1’lik artış kaydetti. Erzurum artış oranı bakımından ülke, bölge ve istatistik alan ortalamalarını geçerek, yüksek düzeyde şirketleşme performansı sergiledi. İlde kurulan şirket sayısının bölge toplamındaki payı yüzde 14.53 olarak gerçekleşti.

ARTIŞ ORANLARI

Bir önceki döneme göre 2020 yılının ilk iki ayındaki kurulan şirket artışı oranı Türkiye’de yüzde 31.12, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 107.5, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 79.74, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 20.90, Erzurum’da ise yüzde 152.1 olarak değerlendirildi.

ERZURUM’UN ŞİRKET PAYI

TOBB verileri üzerinden DOSİAD tarafından yapılan hesaplamalarda, Erzurum’da bu yılın ocak – şubat ayları toplamında kurulan şirket sayısı ülke toplamında yüzde 0,29, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 69,87, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 40,84, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 14,53’lük onar gösterdi.

ERZURUM OCAK – ŞUBAT VERİLERİ

TOBB 2020 ocak – şubat dönemi kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Erzurum’da iki ayda 58 şirket, 4 kooperatif ve 21 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönem içinde İlde 13 şirket ve 1 kooperatif tasfiye işlemi gördü. 2 ayda 7 şirket, 4 kooperatif ve 16 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini noktaladı.

ERZURUM YILLIK DEĞİŞİM

Erzurum’da 2019 yılının ilk iki ayına göre bu yılın aynı döneminde kurulan şirket sayısı yüzde 152.1, kooperatif sayısı yüzde 400, gerçek kişi ticari işletmesi ise yüzde 133.4 oranında arttı. İlde 2019 yılının iki ayında 23 şirket, 9 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, 7 şirket tasfiyeye girmiş, 7 şirket ve 13 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.

KUDAKA BÖLGESİ 2020

2020 yılının ilk iki ayında KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 83 şirket, 5 kooperatif ve 48 gerçek kişi ticari işletmesinin kurulduğu bildirildi. 2 ayda bölgede 16 şirket ve 5 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönem bazında 10 şirket, 4 kooperatif ve 53 de gerçek kişi ticari işletmesi ekonomik faaliyetine son verdi.

KUZEYDOĞU ANADOLUBÖLGESİ 2020

2020 yılının ocak – şubat ayları toplamında Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 142 şirket, 6 kooperatif ve 104 gerçek kişi ticari işletmesinin kurulduğu bildirildi. 2 ayda bölgede 23 şirket ve 6 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönem içinde 14 şirket, 4 kooperatif ve 94 de gerçek kişi ticari işletmesi ekonomik faaliyetini sonlandırdı. Bölgede 2019 yılının aynı döneminde 79 şirket kurulmuştu.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2020

Doğu Anadolu Bölgesi illeri 2 aylık birikimli kurulan şirket verilerine göre, bölgede 399 şirket, 14 kooperatif ve 246 gerçek kişi ticari işletmesi ekonomik hayata girdi. Dönem kaydında 82 şirket ve 10 kooperatif tasfiyeye girdi. 2020’nin ilk 2 ayında 60 şirket, 7 kooperatif ve 197 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı. Bölgede geçen yıl aynı dönemde 330 şirket kurulmuştu.

BÖLGE İLLERİ KURULAN ŞİRKET DAĞILIMI

TOBB kurulan ve kapanan şirket verilerine göre 2020 yılının ocak – şubat ayları bütününde Malatya’da 86, Van’da 80, Erzurum’da 58, Elazığ’da 37, Ağrı’da 23, Iğdır’da 20, Bingöl’de 19, Erzincan’da 17, Bitlis’te 15, Muş’ta 12, Hakkari’de 10, Kars’ta 10, Tunceli’de 6 ve Ardahan’da 6 şirket kurulumu gerçekleştirildi.

 
Erzurum sermayede 4’üncü sırada
 
ETÜ’de online eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum sermayede 4’üncü sırada
DOSİAD - ÖZEL - TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin 2 aylık Sermaye Dağılımı sonuçlarını açıkladı.
“Fırsatçıların canlarını yakacağız”
Varank, ”Çok açık söylüyorum bu fırsatçıların canlarını yakacağız. Tabii ...
14 bin personel İŞKUR üzerinden alınacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanlığının ...
 
Fırsatçılara aman yok
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ...
Albayrak: “Verilen sözlerin takipçisiyiz”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bankaların, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza ...
Tarım kesimine 1.8 milyarlık destek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Toplam 1 milyar 881 milyon 426 ...
 
Temmuz ayına kadar elektriğe zam yok
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bu yılın ...
Yücelik: “Reel sektör rahatlayacak”
Yücelik, korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini sınırlandırmak ...
ESOB beklentilerini paylaştı
Fırat, Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri