Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
14 Şubat 2013 Perşembe - 14:50

‘Erzurum dillere düştü’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “ Erzurum’a Kış Olimpiyatları için 1 milyar dolar yatırım yapıldı. Kayak tesisleri şu an bomboş. Kayakçıların kullanacağı asansörler bozulmuş. “dedi.

‘Erzurum dillere düştü’

Erzurum’da 700 milyon dolara mal olan kış spor ve turizm tesislerinin durumu Türkiye’nin çeşitli illerinde değişik tepkiler buldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “ Erzurum’a Kış Olimpiyatları için 1 milyar dolar yatırım yapıldı. Kayak tesisleri şu an bomboş. Kayakçıların kullanacağı asansörler bozulmuş. “dedi.
ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.
Derneğin yeni binasında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Bekir Kumbul ve dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Abdullah Duman, Yörük kültürünün Teke yöresinde önemli yeri olduğunu söyledi.
Antalya’nın dünyanın en güzel şehirlerden biri olduğunu belirten Başkan Mustafa Akaydın, “Bu da beraberinde rant baskısını getiriyor. Kepez Bölgesi’nde mülkiyet ve 2B sorunu var. Normalde şehrin planlamasını belediyelerin yapması gerekiyor. Ama Türkiye’de 19 ayrı kurumun plan yapma yetkisi var. TOKİ, Ayasofya Camii’ni yıksa yerine otel yapsa hukuken kimsenin bir şey deme hakkı yok. Her kurumun ayrı plan yapma yetkisinin bulunması ilerde karmaşaya yol açar” diye konuştu. Başkan Akaydın, konuşmasına şöyle devam etti:
“4 yıldır stat meselesini dillendiriyorlar. Stadyumun yapılmasını Danıştay iptal etti. Stadyum devlet bütçesiyle yapılır. Erzurum’a Kış Olimpiyatları için 1 milyar dolar yatırım yapıldı. Kayak tesisleri şu an bomboş. Kayakçıların kullanacağı asansörler bozulmuş. Antalya’nın stat hakkı yok mu? Trabzon’a Ankara’ya devlet stadyum yapıyor ancak Antalya’ya gelince burada siyaset farklı rüzgardan esiyor. Antalya’ya yapılacak stadyumun ihalesi yapıldı. Heyecanla nasıl, hangi yöntemle yapılacak bekliyorum. Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan AMV yapımı için ayrılmış. 100. Yıl yeni bir AVM kaldırmaz.”
BÜTÜNŞEHİR YASASINI DEĞERLENDİRDİ
Dernek üyelerinin sorularını da cevaplayan Başkan Akaydın, Bütünşehir Yasası ile ilgili olarak, “Türkiye’yi eyaletleştirme projesinin temel adımıdır. Türkiye federal sistem yapısına uygun değildir. AKP’nin kırsal bölgelerinde oyları yüksek. Adana, Mersin, Antalya, Balıkesir ve Manisa gibi CHP ve MHP’li belediyeleri almak için yapılan bir çalışmadır. Antalya’nın yüzölçümü, İstanbul ve Kocaeli’nin yüzölçümü toplamlarının iki katıdır” dedi.
Başkan Mustafa Akaydın, Antalya’da hayata geçirmek istediği projelerle ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
“İhalesine yürütme durdurma kararı verilen Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ni yapmak istiyorum. Cadde düzenlemeleri çok övgü alıyor. Her bir cadde katlı kavşak projesi değerindedir. Cadde düzenlemelerine devam edeceğim. Karayolları Gazi Bulvarı’nı Büyükşehir’e devretmiyor. Bu bölgeyi Büyükşehir’e verirse katlı köprülü kavşaklar bu bölgeye yapılmalıdır. Bunu hayata geçirmek istiyorum. Ulaşım sistemini daha kaliteli hale getirmek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Ulaşım Master Planı tamamlanmak üzere.”
 

 
‘Gönüllülük Bir Yaşam Biçimi’
 
ETÜ’de Olimpiyat heyecanı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can DADAŞ 15 Şubat 2013 Cuma 20:50

Spor Bakanı Erzurum'u ziyaretinde "Kış Gençlik Kampı" Antalya'da neden yapıldığı sorulamazmıydı? Üstelik, bölge milletvekili de yanında. İl Gençlik Spor Müdürü konuya ilgi duymuyormu? Tesisler bahsedildiği gibi mi?

Yorumu oyla      8      4  
Dadaş gardaş 15 Şubat 2013 Cuma 16:22

o kadar para ile bir tane fabrika yapılsaydı şimdi internette değil fabrikada olurduk. Çok ileri görüşlü akp liler o kadar yatırımı yaptıda ne oldu kaç kişi iş sahibi oldu. Bu durumu sadece saadetliler önemsiyor mhp de chp de akp de aynı kafa şimdi kalkmış birde bdp lilerle kolkola olmuşlar gelsinler erzincankapıya biz gençleri kahve köşelerinden kurtasrsınlar.....

Yorumu oyla      9      5  
Çintımar nerede 15 Şubat 2013 Cuma 14:27

Hiçkimse kış sporlarıyla ilgili faaliyetlerin dumasıyla ilgili olarak fatih çintımara sormuyor açıklama istemiyor. Bu işin sorumlusu, başındaki insan çintımar. çıkıp bir açıklama yapsın. Buz federasyonu başkanlığını kaybetti diyemi organizasyonlar erzurumdan gitti. niye curling maçları iptal edildi, hokey maçları niye erzurumda yapılmaz, niye kış kampı erzurumda değilde antalyada. hele hale bakınki erzurumun büyükşehir belediye başkanı bu kış tesislerinin heba oluşuna ses çıkarmıyor da antalyanın chpli başkanı erzurumun derdine yanıyor

Yorumu oyla      8      4  
Güllüce ne diyor 15 Şubat 2013 Cuma 14:24

Ortada bir skandal var. Başbakanın Erzuruma hediye ettiği hem üniversiade gibi dünya çapında bir organizasyonun mirasını, hem de dünya çapındaki tesisler zayi durumda. Milli ve milletlerarası kış sporları organizasyonları kışın hiç girmediği kocaeli, antalya ısparta gibi illerde yapılıyor. Buz federasyonu curling karşılaşmalarını erzurumda yapmıyor. Milletvekillerinin bu durumdan haberi yok. Sen kalkmış olumlu dan behsetsin basın diye ahkam kesiyorsun. milyarlık tesisler çürürken olumluluk özentisiyle susulsunmu. sen ne diyorsun be adam.

Yorumu oyla      8      6  
Okan DEMİR 15 Şubat 2013 Cuma 10:57

Sn Başkan'ın amacı sanırım üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Acaba, Başkan Erzurum'a bu yıl kayak yapmaya kaç defa geldi, kaç defa kayak yapamadan döndü. Tesislerin ve kayak merkezlerinin bomboş olduğunu nasıl tespit etti. Mümkünse, Başkan kendi şehrinin sorunlarını çözsün, Erzurumla uğraşmasın.

Yorumu oyla      7      8  
murathan 15 Şubat 2013 Cuma 10:38

her sabah ki gibi, Balıkçının biri ava çıkmış... ve o gün eli boş dönmüş. görenler bu gün balık yok mu demişler. adam utana sıkıla yok demiş. yolda ilerlerken birçok defa aynı olayla karşılaşınca, taktiği değiştirmiş bir tane tuttum ama kaçtı çoook büyüktü oltamı da kırdı(yolda yürürken oltasını da kırmış)demiş herkes inanıyormuş. Gel zaman git zaman balıktan boş dönünce bu taktiği uygulamışş. Artık bu olay dilimize yerleşmişşş KAÇAN BALIK BÜYÜK OLURMUŞ demeye başlamış herkes.. balıkçıyı sürekli eleştirmek yerine ona destek çıkılsaydı halk olarak belki de ikinci aşamada da ERZURUM'A nasıl balık tutulacağı öğretilecekti.Yakışıksız bir örnek ama sadece örnek olarak bakmak lazım (bir fransız Türkler domuz kılı gibidir,hiç bir araya gelemezler)demiş.Bunu Erzurum açısından düşünürsek zamanında birlik beraberlik sağlanamaz hep eleştirilir destek olunmaz horlanır.. sonra da kaçan balık büyük olurrrr... vesselam...

Yorumu oyla      9      6  
hasan güllüce 15 Şubat 2013 Cuma 09:37

yerel basın olumlu gelişmeleri değil, olumsuzlukarı öne çıkarırsa olacağı budur.

Yorumu oyla      9      7  
dışardan bakan aydın göz. 15 Şubat 2013 Cuma 04:36

evet erzurumda olimpiyat meşalesi çok erken sönmüştü. yeni değil bu konu. ayrıca sen olimpiyat tesisini yapacaksın tüm ülke sporcularınıda masraflarını nerdeyse karşılayıp getireceksin ve buna rağmen tanınmayacaksın. İnsan kaynaklarına yatırım yapmayan bir kentin sonudur bu. Sağına soluna bakmayın. Adam doğru söylemiş. Ancak ğızek olimpiyatı düzenler bundan sonra bu kent.

Yorumu oyla      11      5  
Antalya BBaşkanı haklı 14 Şubat 2013 Perşembe 23:22

Kış bitti, tesislerde ne oldu. İşletilemiyor, yazık değil mi milletin paralarına. Tesisler çürüüyorrrr...

Yorumu oyla      12      5  
GÜLHAN 14 Şubat 2013 Perşembe 23:01

Antalya Belediye Başkanın sözlerin bir çoğunda haklılık payı var.Giden görmüştür gerçektende Antalya hem şehircilik hemde toplumun sosyal imkanları açısından hergün farklı boyutlarda hem Antalya halkının ve hemde şehre gelen yerli ve yabancı turistlere çok güzel imkanlar sunmaktadır ve işin garibiBelediye Başkanın ifadesine göre hükümet desteği alamadığıdır. Unutmamak gerekki böyle turzmin beşiği olan yerlede siyasi rant yerine TURİZMİN MEMLEKETİN BACASIz FABRİKASI dır değimini akıldan çıkarmamak gerek ne dersiniz?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ruhu şad olsun’
Daha önce Pelit Meydanı’nda hizmet veren Mehmetçik Vakfı, hayırsever işadamı ...
3 gün kar var….
Erzurum’da bu haftanın üç gününde kar yağışı beklendiği, ilin gelecek ...
Erzurum’da 143 köy yolu kapalı
Erzurum'da 143, Kars'ta 114, Ağrı'da 56 olmak üzere toplam 313 köy yolu ...
 
Kamuda türban serbestliği talebi
Okullarda gelecek eğitim öğretim yılında geçilecek olan kılık kıyafette ...
Erzurum’un ısınma gerçeği
ÖZEL-Erzurum’daki konutların yüzde 64’ünün soba, yüzde 17.1’nin kat kaloriferi, ...
2 Grup'ta Erzurum konuşuldu
TBMM’de her Salı günü yapılan parti Grup toplantılarının bu haftaki bölümünde, ...
 
ESOB kararı Yargıtay’dan döndü
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Odaların itirazlarını haklı bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.
Öztürk çocukların gönlünü kazandı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ...
Göçte 30’uncuyuz…!
ÖZEL-Erzurum net göç hızı bakımından, Türkiye’de en az göç alan ve en ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri