Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da milli coşku
Erzurum'da milli coşku
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
HABERLER>SPOR
14 Temmuz 2023 Cuma - 05:42

Erzurumspor dayanıklılık testinden geçti

2023 -2024 sezonu hazırlıklarını sürdüren Erzurumspor ekibi dayanıklılık testinden geçti. Takım, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma merkezinde, kulüp antrenörü Dr. Gökhan Atasever tarafından dayanıklılık testine tâbi tutuldu.

Erzurumspor dayanıklılık testinden geçti

2023 -2024 sezonu hazırlıklarını sürdüren Erzurumspor ekibi dayanıklılık testinden geçti. Takım, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma merkezinde, kulüp antrenörü Dr. Gökhan Atasever tarafından dayanıklılık testine tâbi tutuldu.

Mavi Beyazlı futbolcuların test uygulamasında oldukça formda oldukları ve yeni sezon için istekli bulundukları gözlendi.

İç transferde sözleşmesi biten futbolcuların takımda kalması adına girişimler devam ederken, resmi olmayan şekilde 2022 -2023 sezonunda Mavi Beyazlı ekibin gol ayağı olan Eren Tozlu, defansın önemli ismi Mustafa Abaş’ın takımda kaldığı haberleri taraftarı sevindirdi.

Bu üç ismin Erzurumspor’un iskeletini teşkil ettiği, tecrübeleri ve futbol akıllarıyla takımda forma giymeyi bekleyen genç futbolculara rehberlik de edeceklerini belirten taraftarlar, ‘Erzurumspor geçen yılki kadrosunu tutarsa yine ligin iddialı ekibi oluruz. ‘ mesajını verdi.

KUTAY YOKUŞLU, ALTAY’IN AFYON KAMPINDA YOK

Altay’daki alacaklarını tahsil etmek için kulübe ihtarname gönderen 24 yaşındaki defans oyuncusu Kutay Yokuşlu, siyah-beyazlıların Afyon kampında yer almadı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay’ın altyapısından yetişen Kutay Yokuşlu, geçen sezonun alacaklarını tahsil edemediği için siyah-beyazlı kulübe ihtarname gönderdi. Kulüple oyuncu arasında soğuk rüzgarlar esince, 24 yaşındaki oyuncu, Altay’ın Afyon’daki kampına götürülmedi. Gözden düşen Yokuşlu’nun, tek taraflı fesih hakkı kazanması için Altay yönetiminin kolaylık sağlayacağı öğrenildi. Genç savunmacının kulüpten ayrılması bekleniyor.

Yokuşlu, geçen sezon Altay formasıyla 1. Lig’de 19 karşılaşmada oynadı.

GÖZTEPE - SOUTHAMPTON MAÇININ STADI DEĞİŞTİ

Göztepe’nin 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.15’de İngiliz ekibi Southampton ile oynayacağı hazırlık maçı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’na alındı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.15’de İngiliz ekibi Southampton ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanması planlanan karşılaşmanın bugün yapılan açıklamayla birlikte Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’na alındığı duyuruldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Evimiz Gürsel Aksel Stadyumu'nda, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin ardından 2023-24 sezonu için başlatılan zemin bakım çalışmalarında iklim koşullarının öngörülenden farklı gelişmesi sebebiyle, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.15’te oynayacağımız Southampton karşılaşması için uygun bir zemin oluşmadığından, oyuncu sağlığını riske atmamak adına karşılaşmanın aynı tarih ve saatte Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Karşılaşmanın biletleri iade edilecek

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’na alınan karşılaşmanın biletine sahip olan taraftarlara bilet iadesi yapılacağı da duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Southampton ile evimizde oynayacağımız karşılaşma için satışa sunulan biletler 9 iş günü içerisinde iade edilecektir. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma için yeni bilet satışı 14 Temmuz Cuma günü saat 16:00’da başlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

FIFA’DAN GÖZTEPE’YE 17 BİN DOLAR ÖDEME

FIFA, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere ödeme yaptı. İzmir ekibi Göztepe de 17 bin dolar ödeme aldı.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'na oyuncu gönderen kulüplere FIFA, toplamda 209 milyon dolar ödeme gerçekleştirdi. FIFA'dan yapılan açıklamada, "Kulüp Yardımları Programı çerçevesinde, bir kulübün oyuncusunun turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemi için altı konfederasyondan 440 kulübe, toplam 837 futbolcu için 209 milyon dolar ödendi” ifadeleri kullanıldı. Dünya Kupası’na oyuncu gönderen Göztepe de FIFA’dan 17 bin dolar gelir elde etti.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK ÖDEMEYİ BEŞİKTAŞ ALDI

FIFA, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere 209 milyon dolar ödeme yaptı. Süper Lig'den 13 takım bu ödemeden pay alırken, Beşiktaş 1 milyon 137 bin dolar ile Türkiye'de en fazla ödeme alan takım oldu.

FIFA, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na oyuncu gönderen kulüplere verilen yardım miktarını açıkladı. FIFA'dan yapılan açıklamada, 'Kulüp Yardımları Programı' kapsamında, bir kulübün oyuncusunun turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemi için altı konfederasyondan 440 kulübe, toplam 837 futbolcu için 209 milyon dolar ödendiği ifade edildi.

2010 Dünya Kupası'ndan bu yana FIFA'dan yardım alan takımların tüm oyuncuları için ödeme yapılırken, FIFA her gün için 10 bin 950 dolar ödüyor.

FIFA'nın programından dünyada en fazla ödemeyi alan ülke federasyonu 37 milyon 713 bin dolarla İngiltere, kulüp ise 4 milyon 596 bin dolarla Manchester City oldu. Kulüpler düzeyinde ise Manchester City'yi 4 milyon 538 bin dolarla Barcelona, 4 milyon 331 bin dolarla Bayern Münih izledi.

Türkiye'de en çok Beşiktaş kazandı

Futbolcuların son iki yılda forma giydikleri takımların da değerlendirildiği hesaplamada, turnuvaya kadrosundan 4 futbolcu gönderen Beşiktaş, kasasına 1 milyon 137 bin dolar koydu.

Dünya Kupası ödemesi alan Süper Lig takımları ve aldıkları ücretler şöyle:

Beşiktaş (1 milyon 137 bin 20 dolar), Galatasaray (657 bin 26 dolar), Hatayspor (362 bin 276 dolar), Fenerbahçe (302 bin 962 dolar), Trabzonspor (250 bin 34 dolar), Kayserispor (248 bin 209 dolar), Alanyaspor (160 bin 606 dolar), Antalyaspor (153 bin 306 dolar), Giresunspor (153 bin 306 dolar), Çaykur Rizespor (131 bin 405 dolar), Konyaspor (69 bin 352 dolar), Kasımpaşa (38 bin 326 dolar) ve Göztepe (17 bin 338 dolar)

GENÇ KALECİ KOCAELİSPOR’DA

Kocaelispor, son olarak Kasımpaşa forması giyen 23 yaşındaki kaleci Mehmet Enes Sarı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Önümüzdeki sezonu Spor Toto 1. Lig’de geçirecek olan Kocaelispor, Harun Tekin’in ardından bir kaleci transferi daha yaptı. Son olarak Kasımpaşa forması giyen 23 yaşındaki Mehmet Enes Sarı, kadroya katıldı. Kocaelispor, genç kaleci ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yeşil-siyahlılar transfer süreci boyunca 6. transferini duyurmuş oldu.

EYÜPSPOR, ROBİN YALÇIN'I RENKLERİNE BAĞLADI

1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, Sivasspor ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Robin Yalçın'ı kadrosuna kattı.

Eyüpspor, sosyal medya hesabından transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Eyüpspor’umuz, son olarak Sivasspor forması giyen Robin Yalçın'ı renklerine bağladı. Robin Yalçın'a 'hoş geldin' diyor; eflatun sarılı formayla nice zaferler diliyoruz" denildi.

Robin Yalçın geçtiğimiz sezon Sivasspor formasıyla 31 maça çıkarken, 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

DÜNDAR: "UYGUN BİR ŞİRKETLEŞME MODELİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Altay Spor Kulübü Başkanı Ayhan Dündar, kulübün mali durumu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yakın zamanda hem tüzük hem de şirketleşme ile ilgili olağanüstü genel kurula gideceğiz" dedi.

Altay Spor Kulübü Başkanı Ayhan Dündar ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi. Siyah-beyazlı kulübün mali tablosu ve gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Dündar, dövizdeki kur artışının kulübün borçlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Zorlu bir dönemde görevi devraldıklarını hatırlatan Başkan Dündar, "Süper Lig’den 435 milyon TL borçla 1. Lig’e düştük. Bunun yaklaşık 12 milyonluk kısmı döviz borcuydu. Kurda 4 liralık artış söz konusu olunca, bu da bize 50-60 milyon lira civarında kur kaynaklı borç yükü getirdi. Gelirin neredeyse hiç olmadığı bir dönemde görev aldık" ifadelerini kullandı.

"Şirketleşme çalışmalarımız var"

Kulübün önünün açılması için kurumsal bir yapı oluşturmak istediklerini vurgulayan Dündar, "Divan Kurulu'muzun yürüttüğü şirketleşme çalışmaları var. Böyle şeyler bir anda olmuyor ama belli bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Hangi şirketleşme modellerinin bizim için uygun olacağını belli bir taslağa oturttuk. Yakın zamanda hem tüzük hem de şirketleşme ile ilgili olağanüstü genel kurula gideceğiz. Yetki alındıktan sonra Altay geleneklerine uygun bir şirketleşme modeli için kulübün önünü açacağız. Kulübün borçlarının yapılandırılması, hedeflerinin güncellenmesi için gerekli kaynağın kulübe sağlanacağını düşünüyorum. Bu sezon sonuna doğru durumun netleşmesini umuyoruz. Şirketleşmede çoğunluğun dernekte olması şartı olacak. Bu da 51+ şeklinde olabilir. Asla şahıs üzerinden olmayacak" şeklinde konuştu.

 
FETÖ ile mücadelede kararlılık
 
1. Lig'in İsim Sponsoru Trendyol oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eroğlu hedeflerini Erzurum’da açıkladı
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Samsunspor'da Teknik Direktör Hüseyin ...
Erzurumlu Kick Boksçular madalyaları topladı
Büyükşehir Belediyesi Kick Boks Takımı, Mardin’de yapılan maçlarda büyük bir başarı gösterdi.
Palut’tan Erzurum Kamp Merkezine övgü
Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, 'Erzurum hem konaklama hem de saha ...
 
Antrenör Eğitim Programları devam ediyor
Temmuz ayında Erzurum’da başlayan UEFA B26., UEFA B27., UEFA B28. grupların ...
Erzurum'da sporcuların ikinci adresi oldu
Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Performans Ölçüm Değerlendirme ...
1’inci Lig ekipleri transfere yoğunlaştı
Spor Toto 1’inci lig ekiplerinde tek gündem transfer. Göztepe, Altay, ...
 
Erzurum ev sahipliği yapacak
17 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Grupları açıklandı
Sekmen’e spor yatırımları teşekkürü
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi, spora ve ...
Hakan Çalhanoğlu sıla-i rahim yapacak
Türk Milli takımının kaptanı ve İnter'de forma giyen başarılı futbolcu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri