Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ Kalite Koordinatörlüğü’nde görev değişimi
ETÜ Kalite Koordinatörlüğü’nde görev değişimi
Âşık Rûhânî eserleriyle anıldı
Âşık Rûhânî eserleriyle anıldı
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Haziran 2011 Çarşamba - 09:00

Güvercin hobisi, yaş sınırı tanımıyor

Güvercin sevdasında yaş sınırı yok. Erzurum'da gençler kadar, yaşlıların da güvercinlere olan ilgisi dikkat çekiyor. Çocukluk dönemlerinden beri güvercin merakı olanlar, yaşlarının ilerlemesine rağmen bu tutkularından vazgeçemiyor.

Güvercin hobisi, yaş sınırı tanımıyor

Güvercin sevdasında yaş sınırı yok. Erzurum'da gençler kadar, yaşlıların da güvercinlere olan ilgisi dikkat çekiyor. Çocukluk dönemlerinden beri güvercin merakı olanlar, yaşlarının ilerlemesine rağmen bu tutkularından vazgeçemiyor.
İlerlemiş yaşına rağmen, güvercin beslemeyi hobi haline getirenlerden Bahrettin Kıcıroğlu (73), 6 yaşından beri güvercin beslediğini belirterek, "Hayatımın, her bölümünde güvercinler oldu. Güvercinler benim çocuklarım gibidir" dedi. Kıcıroğlu, "Henüz okula başlamamıştım. Ninem harçlık verdi mi, koşarak kuş almaya giderdim. Şuanda 73 yaşındayım ve bugüne kadar güvercinlerimden bir gün olsun ayrı kalamadım. Günde yaklaşık 4 saat onlarla ilgileniyorum" diye konuştu.
GÜVERCİN SEVGİSİ
Güvercin merakının kendisini kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu belirten Kıcıroğlu, şöyle konuştu:
"Güvercin merakım olmasaydı, gençliğimde kahveye giderdim, belki alkol kullanırdım. Güvercinlerin, beni bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğuna inanıyorum. Türkiye'nin birçok iline gidip, uçuş kuşlarını seyrettim. Yaklaşık 40 yıl önce Sivas'ta uçuşunu izlediğim bir kuşa, 2 inek parası verip almıştım. Bu kadar büyük para verip, kuş aldığım için herkes şaşkın, şaşkın bana bakıyor ve eleştiriyordu. Zaman geçti ve o eleştiriyi yapan güvercin meraklısı arkadaşlarım, benden o kuşun yavrularını istemeye başladı. "
GÜVERCİNİ, OĞLUYLA AYNI YAŞTA
4 çocuk babası, işçi emeklisi Cevdet Sarı da (62) bir türlü güvercin tutkusundan vazgeçemeyenler arasında bulunuyor. 10 yaşında güvercine merak saldığını kaydeden Sarı, emekli olduktan sonra birçok insanın, kahve köşelerinde zaman geçirdiğini belirterek, "4 çocuğum var onları üniversitede en iyi şartlarda okuttum. Başarılarıyla şimdi gurur duyuyorum. Emekli olunca, diğer insanlar gibi bir köşeye çekilmek veya kahvede oturmak yerine, güvercinlerimle zaman geçirmeye başladım. Emekli olan arkadaşlarıma da kahveye gitmek yerine, güvercin beslemelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Hakan Fayetörbay (47) da güvercin beslemeye 7 yaşında başlayanlardan. Yıllardır kendisine ait evin bahçesinde güvercin beslediğini belirten Fayetörbay, "Renk özelliğinden dolayı, miski dediğimiz güvercinim, oğlumla aynı yaşta. Oğlum dünyaya geldiğinde o güvercin yeni yumurtadan çıkmıştı. Tam 12 yıl geçti ve o güvercinim halen duruyor. Evimin bahçesinde güvercinlerimle zaman geçirmek, bütün iş yorgunluğumu atmaya yetiyor" dedi.
GÜVERCİNLERİNİ BEBEK MAMASIYLA BESLİYOR-
Mesut Narmanlıoğlu da (62) çocukluğundan beri güvercin sevdasını yaşayanlar arasında yer alıyor.
"Onlar bebek gibi bakım ister" diye konuşan Narmanlıoğlu, küçük yaştayken amcasından özenip güvercin beslemeye başladığını anlattı.
Narmanlıoğlu, "Amcamın çok güzel kuşları vardı. Amcam güvercini bırakırken, bana çok değerli kuşlar vermişti. Onları besledim çeşitli şehirlerde düzenlenen festivallere katıldım. Her zaman daha iyi ve kaliteli güvercini beslemek için emek harcadım" dedi.
Güvercinlerine Polat, Memati, Miroğlu gibi isimleri koyduğunu belirten Narmanlıoğlu, şöyle konuştu:
"Hayatımın her köşesinde güvercin oldu. Zamanı geldi, çok para verip kuş aldım. Zamanı geldi, çok yüksek meblağlara aldığım kuşları arkadaşlarıma hediye ettim. Onlara hep 'kızım, oğlum' diye hitap ederim. Hatta çok sevdiğim dizi filmlerindeki karakterlerin isimlerini onlara verdim. Memati, Polat, Miroğlu benim güvercinlerimin isimleri... Üstelik güvercinlerimi bebek babasıyla besliyorum. Güvercin yumurtadan çıkıp biraz büyüyünce Mısır, leblebi, pirinç, buğday yemlerine vitamin takviyesi olsun diye bebek masası katıyorum. Onları daha sağlıklı olmaları için mamayla beslemeye çalışıyorum. "
Erzurum'daki güvercin meraklılarının ayrıca tek çatı altında toplanmak için bir süre önce "Güvercin Severler Kültürü Derneği" adlı bir dernek kurduğu öğrenildi. AA
 
 
 

 
Akdoğu'dan sünnet etkinliği
 
Gençlik Merkezi yaz kampları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler'e Sağlık Kompleksi yatırımı
Erzurum’da termal turizm merkezi Pasinler’e özel bir şirket tarafından ...
Kan Bağış Tır’ı Erzurum’a geliyor
Kızılay tarafından başlatılan kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı ...
Organ bağış bilinci güçlendirilecek
Erzurum’da organ bağışı bilincini artırmak amacıyla tanıtım seferberliği ...
 
YİBO öğrencilerinden çevre atılımı
Erzurum Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencileri ...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri