Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>TÜRKİYE
19 Nisan 2013 Cuma - 00:17

‘Hz. Peygamber (SAV) insanlığın onuru’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri artan bir coşkuyla sürdürülüyor. Erzurum’da ilçeler bazında gerçekleştirilen organizasyonlarla Hz. Peygamber’in dünyaya teşrifi çerçevesinde İslam Dininin insan ve insan onuruna verdiği değer, konferans ve panellerle paylaşılıyor.

‘Hz. Peygamber (SAV) insanlığın onuru’

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri artan bir coşkuyla sürdürülüyor. Erzurum’da ilçeler bazında gerçekleştirilen organizasyonlarla Hz. Peygamber’in dünyaya teşrifi çerçevesinde İslam Dininin insan ve insan onuruna verdiği değer, konferans ve panellerle paylaşılıyor.
PATNOS'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI POGRAMI DÜZENLENDİ
Ağrı’nın Patnos ilçesinde Diriliş İlim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, vatandaşlara kitap ve gül dağıtıldı. Düzenlenen etkinlik Patnos Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü Konferans salonunda başladı. Tören Kur’an-ı Kerim’in tilavetinin okunması ile başladı. Ardından sırasıyla ilahilerin okunması, slayt gösterisi ve katılımcı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tasavvuf Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Ferzende İdiz tarafından verilen konferans ile devam edildi. Ferzende İdiz, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu bir konuşma yaparak Hz. Peygamberi anlattı. İdiz’in yaptığı konuşma izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Etkinliğe Patnos Belde Belediye Başkanı Vekili Orhan Tutak, Patnos Diriliş İlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı M.Fatih Dumanlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
‘VEDA HUTBESİ’Nİ EZBERE OKUMAK İÇİN YARIŞTILAR
Bingöl İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Veda Hutbesini Ezbere Okuma Yarışması’ düzenledi.
Bingöl İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Kur’ an kursu öğrencileri arasında ‘Veda Hutbesini Ezbere Okuma Yarışması’ yapıldı. Kent merkezi ve bağlı köylerdeki 15 Kur’an kursundan öğrencilerin katıldığı yarışmada, öğrenciler Veda Hutbesi’ni en güzel şekilde ezbere okumak için kıyasıya mücadele etti. Bingöl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışma, ilahi dinletisi eşliğinde başladı. Öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne olan yarışma sonunda Ağaçeli köyü Kur’an Kursu öğrencisi Fatma Kızılarslan birinci olurken, Güveçli köyü Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Burulday ikinci, Şeyh Ahmet Kur’an Kursu öğrencisi Sermet Ağduk da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
VALİ YURDAKUL, KENDİ ELİYLE VATANDAŞLARA ETLİ PİLAV DAĞITTI
Bitlis ve ilçelerinde bu yıl tüm illere model olacak olan ilklerle kutlanması planlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliği Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir birinden farklı etkinliklerle devam ediyor.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesini ziyaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Kaymakamlığına vekaleten bakan Hizan Kaymakamı Hayrettin Bakınla birlikte ilçede 3 faklı yerde kutlu doğum etkinlikleri kapsamında ikram edilen etli bulgur pilavı dağıtımına katıldı.
Kaymakam Baskın’la birlikte kendi elleriyle pilav kazanından tabaklara etli pilav doldurarak vatandaşlara ikram eden Vali Yurdakul, etkinliklerin ilk defa yapıldığına dikkat çekerek kutlu doğum etkinliklerin Bitlis ve ilçelerine ayrı bir hava kattığını söyledi. Bitlis olarak bu yıl büyük ve güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade eden Vali Yurdakul, etkinliğin son gününde ise final programıyla Bitlis’e yaraşır bir veda programı düzenleyeceklerini ifade etti. Vali Yurdakul, pilav dağıtımının ardından ise vatandaşlarla birlikte etli pilav yedi. Vatandaşla birlikte bir süre sohbet eden Yurdakul, vatandaşların Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti. Öte yandan etli bulgur pilavıyla birlikte vatandaşlara çeşitli hediyelerde verildi.
GÜROYMAK’TA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
Bitlis’in Güroymak ilçesinde “Kutlu Doğum Haftası” farklı etkinliklerle kutlanıyor.
Hafta boyunca farklı etkinliklerin yapıldığı Kutlu Doğum Haftası programları Güroymak YİBO da “Bayanlara” yönelik yapılan program ile başladı. TV. Programcısı Zeynep Akpiyal’ın katıldığı programa 500 bayan katıldı. Aynı gün Günkırı ve Gölbaşı beldelerinde konferans düzenlendi. Konferansa İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi, İl Vaizi Mahmut Kervan ve vatandaşlar katıldı.
Program çerçevesinde Bayan Kuran Kursu öğreticileri ve bayan öğretmenler mahallelerde evlere Kutlu Doğum ziyaretini gerçekleştirip gül dağıttılar. İlçe merkezi gül suyu ile yıkanarak, ilçe Kaymakamı Turan Yılmaz ve daire amirleri esnafa gül dağıttı. Etkinlikler kapsamında Kaymakamlık Kültür Merkezinde hafta içinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Ayrıca Kur an Kursları arasında “Ödüllü Siyer Yarışması”, liseler arası “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” ödüllü kompozisyon yarışması düzenlendi. Bu yıl ilk defa “Kutlu Doğum Gazetesi” çıkartılmış olup 2 bin adet dağıtıldı. Bunun yanında Anadolu İmam Hatip Lisesi “Kutlu Doğum Programı”, İMKB Lisesi “Muzaffer Gürler İlahi Konseri ve Kutlu Doğum Aşı dağıtımı” yapıldı.
AHLAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından ilçeye bağlı Güzelsu köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından Güzelsu köyü okul bahçesinde düzenlenen programa Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bazı kurum amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güzelsu köyünde düzenlenen program yemek ikramının ardından okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler ile devam etti. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlik, Güzelsu Ortaokulu'nun 7/A sınıfı öğrencilerinden Ersin Alınmış'ın okuduğu Kur'an Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından oluşturulan 571'de Bir Güneş Doğdu ilahi korosu sahne alarak izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel yaptı. Müftü Demirel, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bu yıl ilk defa Güzelsu köyünde program yapıldığını ifade ederek, programa olan yoğun ilgiden dolayı da memnun olduklarını söyledi. Müftü Demirel, Allah'a şükürler olsun ki bizlerin bir araya gelmesini sağlayanın, Peygamber Efendimiz (SAV) olduğunu söyledi.
KUTLU DOĞUM, KÖYLERDE DE KUTLANDI
Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel,"Hepimiz Peygamber Efendimizi seviyoruz. Peygamber sevgisi hepimizin kalbindedir. Cenab-ı Allah'ın rahmeti hepimizin üzerine olsun, Peygamber Efendimizin şefaati sizlerle birlikte olsun. İnşallah Resulullah efendimiz bizim burada toplanmamızdan haberdardır. Kutlu Doğum Haftası'nın amacı Resulullah'ı anmaktır. Biz evimizde oturduğumuzda dahi en az 1 saatimizi Peygamber Efendimize ayırmalıyız. Resulullaha salavat getirmeliyiz. Çocuklarımıza Peygamberimizi anlatmalıyız. Burada nasıl toplanmışsak kıyamet gününde de aynı şekilde toplanacağız. Kıyamet günü hepimizin amacı Peygamber Efendimiz'in sancağı altında toplanmaktır. Güzelsu köyünün güzel insanlarına programa olan yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu programı temsil eden köy imamına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Siyer yarışmasında Ahlat genelinde 15 ortaokulun katıldığı yarışmada Güzelsu Orta Okulu 2'inci oldu. Tekrar tebrik ediyorum" dedi.
Müftü Demirel, bu yıl çok dolu bir Kutlu Doğum Haftası yapıldığına da değinerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Valilik tarafından gönderilen Kutsal Emanetler sergisini de köye getirdik. Bu konuda da Valiliğimize teşekkür ediyoruz. Nüfus bakımından da burası büyük bir köydür. Bu nedenle burada bir program yapmak istedik. Bu organizasyonu köy imamı ve okul öğretmenleri 10 gün önceden organize ettiler. Küçükten büyüğe herkesin bu programa iştirak etmesi bizleri oldukça memnun etti. Halk Peygamber sevgisini gösterdi. İnşallah önümüzde ki yıllarda diğer köylerimizde de bu programları yapacağız. Halkın da talebi oluyor. Programlarımız amacına uygun bir şekilde yapılıyor. Hedefimize ulaşıyoruz" dedi.Daha sonra okul öğrencileri tarafından ilahi, Mevlid-i Şerif ve Peygamber Efendimiz ile ilgili yazıların okunması ile program sona erdi. Programın ardından Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından katılımcılara, Peygamber Efendimizin Şeceresi, tüm bilgilerinin bulunduğu kimlik kartı, Hilye-i Şerif-i, ayet kartelası ve Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili kitaplar ile canlı gül dağıtımı yapıldı. Çocuklara ise şeker ikram edildi. Daha sonra, Bitlis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Güzelsu köyüne getirilen gezici araçta "Kutsal Emanetler" fotoğraf sergisi de vatandaşlar tarafından gezilerek, etkinlik sona erdi.
TATVAN’DA ETLİ PİLAV DAĞITIMI
Bitlis’in Tatvan ilçesi ve bağlı köylerde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında haftası boyunca belirlenen noktalarda her gün yaklaşık 3 bin kişiye etli bulgur pilavı dağıtılıyor.
İlçede farklı etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin devam ettiğini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kutlu doğumun Tatvan’da bayram havasında geçtiğini söyledi. Bu yıl ilk defa yapılan etkinliklerin vatandaşlar tarafından takdir topladığını ifade eden Kaymakam Erkan, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle merkeze bağlı mahalle ve köylerde belirlenen noktalarda her gün etli bulgur dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İlçemizde ilk kez böylesi büyük bir organizasyonla kutluyoruz. Bu etkinlikler sayesinde hem peygamber efendimizi anıyoruz hem de insanlar arası bütünleşmeyi sağlıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu etkinlikler devam edecektir” dedi.
KUTLU DOĞUM HAFTASINDA HASTANE ZİYARETİ
Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlilerince Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ardahan Devlet Hastanesi çalışanlarını ve yatan tüm hastaları ziyaret ederek Kutlu Doğum Haftalarını kutladı.
İl Müftüsü Galip Akın ve aile irşat ve rehberlik bürosu görevlileri hastaların, refakatçilerin ve hastane çalışanlarının Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederek karanfil dağıttı. Yapılan ziyarette, yatan tüm hastalara acil şifa dilenip, karşılıklı olarak hayır dualarda bulunuldu.
İl Müftüsü Akın, daha sonra Ardahan Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda Devlet Hastanesi personeline “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru “ konulu konferans verdi.
Müftü Akın, ’’Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Başkanlığımız, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmektedir. Bu sebeple 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasında hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” başlığı altında, insan haysiyeti ve onuru bütün yönleriyle ele alınmaktadır. Sevgili Peygamberimizin (SAS) Kutlu Doğumu vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki günümüzde insan, ucuzlayıp bir meta haline dönüştürülmüş, onuru göz ardı edilip ayaklar altına alınmış, insanlık kaybolmaya yüz tutmuş, insanı onursuzlaştırma, itibarsızlaştırma, değersizleştirme ve değerlerinden soyutlama gayretleri küresel ölçekte politikalar haline gelmiştir. Böyle bir ortamda bütün âlemleri onurlandırmak için gönderilen rahmet yüklü adalet, hikmet yüklü asalet peygamberinin onur mücadelesini ve insana bakışını yeniden keşfetmeye ve bu keşfimizi toplumun bütün katmanlarına açmaya her zamankinden daha fazla muhtacız” dedi.
Ziyaret tüm hastane personeline karanfil dağıtımıyla tamamlandı.
KENT KONSEYİ'NDEN KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMASI
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Nurgül Geniş’in sunumu ile “ Efendimize Ümmet Olmak” konulu bir konferans düzenledi.
Kent Konseyi Salonu’nda düzenlenen programa, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, yürütme kurulu üyeleri ve kadın meclisi üyeleri katıldı. Selma Orak’ın Kur’an okuması ile başlayan etkinlikte Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi Hatice Beyza Hadiç, Peygamber Efendimize yazılan “40 yaşındasın” şiirini okudu.Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu da örnek alınacak tek kişinin peygamber olduğunu ve yaşamımızın her alanında onun gibi davranabilmenin çok önemli olduğunu söyledi.
Daha sonra “Efendimize Ümmet Olmak” konulu bir konferans veren Nurgül Geniş, Hz. Peygamber'in sünnet ve hadislerini sahabelerin ulaştırmak için çok titiz davrandıklarını, ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Peki bizler O’nun hadis ve sünnetlerine ne kadar önem veriyor ve hayatımıza ne kadar uyguluyoruz?” diye sordu.Geniş, peygamberin yaşadığı tüm sıkıntılara katlandığını ve karşılığında insanlardan hiç bir menfaat beklemediğini, asla kendi çıkarını gözetmediğini belirterek “O’nun tek derdi ümmetiydi. Halka yönelik hayat düsturlarını ihtiva eden İslâm’ın esaslarının özü, güzel ahlaktır ve o ahlakın timsali Hz Peygamber (S.A.V.) dir. Sözün özü odur ki, dünya ve ahiret saadetine ermek için Allah’ın Rasulü Hz. Peygamber (S.A.V)’i örnek almakla mümkündür” dedi.
Kadın Meclisi üyesi Betül Çelik’in yaptığı duanın sonunda kadınlar konu ile ilgili Nurgül Geniş’e çeşitli sorular yönelttiler.
“ŞİDDETİN YAŞANDIĞI EVDEN HAYIRLI EVLAT ÇIKMAZ”
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’de “Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru” konulu bir konferans düzenlendi.  Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu’nda düzenlenen konferans öncesinde Darende Müftüsü Ahmet Varol yaptığı konuşmada Hazreti Peygamber’in insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olduğunu bildirdi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak, Peygamberimizin hayatından örnekler verdi. Sürekli olarak huzursuzluğun, saygısızlığın ve şiddetin yaşandığı evden hayırlı evlat çıkmayacağı görüşünü savunan Çolak, ailelerin saygı, anlayış ve örnek olmada toplumun temelini oluşturduğunu ifade ederek, anne babaların çocuklarının öncelikle iyi bir ahlaka sahip olmalarını sağlaması gerektiğini dile getirdi.
Daha sonra Somuncu Baba korosu tarafından ilahiler seslendirildi.
Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki resmi kurum müdürleri, sivil toplum örgüt yöneticilerinin de iştirak ettiği konferans sonunda tüm katılımcılara gül ve Hazreti Muhammed’le ilgili kitaplardan hediye edildi.
ÖĞRENCİLERE KUR’AN-I KERİM DAĞITILDI
Van Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okul öğrencilerine Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.
Okulun çok amaçlı salonunda yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Peygamber Efendimizin hayatının yer aldığı slayt sunum izlendi. Ardından şiirler okundu. Okul içerisinde açılan standa Peygamber Efendimizi anlatan kitaplar yer alırken, öğrencilerin ve ziyaretçilerin dilek ve temennilerini yazdıkları bir defter de hazır bulundu. Peygamber Efendimiz ile ilgili düşüncelerini deftere not eden öğrencilere daha sonra okul yönetimi tarafından sponsorlar aracılığı ile temin edilen Kur’an-ı Kerim’ler dağıtıldı.
Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Fahrettin Karaca, tüm öğrencilerinin seçmeli dersler arasında Peygamber Efendimizin hayatını seçmeleri ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine denk gelmesi nedeniyle böylesi bir program düzenlediklerini kaydetti. Tüm öğrencilerinin son derece mutlu olduklarını ve lise 1’nci sınıfta okuyan 650 öğrencinin tümüne Kur’an-ı Kerim dağıttıklarını anlatan Karaca, “Güzel bir etkinlik oldu ve burada Peygamber Efendimizi öğrencilerimize anlatmaya çalıştık” dedi.
İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN DUYGULANDIRAN TİYATRO GÖSTERİSİ
Van’ın Başkale ilçesinde Başkale İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında düzenlemiş olduğu Peygamber Efendimizin hayatından kesitler isimli tiyatro gösterisi salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Başkale Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen geceye ilçe kaymakamı Murat Büyükköse, Emniyet Müdürü Sedat Bülbül, Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, İlçe Müftüsü Mehmet Raşit Batur, kurum amirleri, ilçede görev yapan öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Başkale ilçe İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kaya ve öğrencilerinin düzenlediği programda şiir dinletisi ve ilahiler okundu. Düzenlenen tiyatro gösterisi sırasında Peygamber Efendimizin ‘Veda Hutbesi’ tiyatro öğrencileri tarafından tekrardan canlandırılırken salonda bulunan izleyicilerden beğeni kazandı.
Daha sonra program İlçe Müftüsü Mehmet Raşit Batur tarafından okunan duayla son buldu
ÇATAK’TA KUTLU DOĞUM KERMESİ
Van’ın Çatak Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında mevcut Kur’an kurslarının ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni açılacak kurslara gelir sağlamak amacıyla Kutlu Doğum Kermesi açıldı. Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencilerinin hazırladığı ürünler Merkez Camii Taziye Evinde satışa sunuldu. Her türlü gıda, çeyiz ve giyim ürünlerinin satışa sunulduğu kermesin açılışına Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı Emin Babur, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Cirit, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Dedeman, daire amirleri, din görevlileri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Açılışını Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ve İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç’ın yaptığı kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe Müftüsü Kılıç, bu tür etkinliklerin vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğe katkı sağlamakla beraber sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını da artırdığını belirtti. Müftü Kılıç, “İlçemizde Kur’an kurslarımız yararına ilk defa gerçekleştirilen kermes etkinliğine vatandaşlarımızın ilgi ve teveccühü gerçekten takdire şayandır. İlçe Müftülüğü olarak düzenlediğimiz kermesten elde edilen geliri Kur’an kurslarımızın muhtelif ihtiyaçları ve önümüzdeki dönem açacağımız yeni Kur’an kurslarımızın giderleri için harcayacağız. Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen tüm Kur’an Kursu Öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
Bayburt, Dede Korkut Otağı…
 
ANAP’lı eski vekiller, Özal’ı anlattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem dadaş 19 Nisan 2013 Cuma 14:12

diyanet taklitçilik yapıp başka derneklerin faaliyetlerini yapmasın derim.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İslam Tevhid Dini’
Görmez, İslam’ın tevhid dini olduğunu kaydederek, “Hem hadis hocası hem ...
Kutlu Doğum heyecanı dorukta
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 14 asır evvel doğumuyla insanlığı onurlandıran ...
Doğu O’nun sevgisinde buluştu
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin(SAV) kainata teşrifini ...
 
TÜSEM Konseyi Erzurum’da toplandı
Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konsey toplantısı, Atatürk ...
Erzurum’da Fenerbahçe coşkusu
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi Çeyrek final rövanş maçında Lazio ile ...
‘Unutmayın zayıf değiliz, aslında çok güçlüyüz’
Erdoğan, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, aynı tarih ...
 
Yaralı Er Ankara’ya sevk edildi
Iğdır’da askeri aracın kaza geçirmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Er ...
Başbakan’dan Silivri eleştirisi
Erdoğan, "Dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı, Silivri'de ...
Doğu Anadolu rekor kırdı…
Teşvik uygulamalarıyla ekonomisinde canlanma dönemi yaşanan Doğu Anadolu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri