Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Kasım 2013 Cuma - 14:37

‘Ilıcalı bir televizyon ikonu’

Sosyoloji bölümünde ders veren Doç. Dr. Mevlüt Özben, Çağdaş Toplumsal Süreçler ve Yapılar adlı dersinde Acun Ilıcalı'yı tartışmaya açtı.

‘Ilıcalı bir televizyon ikonu’

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Sosyoloji Program Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Özben, Ayrıntı Yayınlarından çıkan Flanör Düşünce adlı kitaptaki makalesinde TV 8 kanalını satın alarak gündemde olan Acun Ilıcalı’ya yer verdi.
Sosyoloji bölümünde ders veren Doç. Dr. Mevlüt Özben, Çağdaş Toplumsal Süreçler ve Yapılar adlı dersinde Acun Ilıcalı'yı tartışmaya açtı. ATA AÖF Sosyoloji Program Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Özben, "Zamana-mekana ilişkin kavrayışlarımız ve bunların içerisine oturttuğumuz değerlerimiz, alışkanlıklarımız, kısacası 'düzen' olarak bildiğimiz her şeyin kimilerinin sorgulandığı kimilerininse ortadan kalktığı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda, yaptıklarındansa yapamadıklarından pişman olan ve kendi hikayesinin peşine düşen modern insan dedelerinden ve ninelerinden farklı olarak mutluluğu ertelemeyi reddetmekte, hatta böyle bir düşünceye tahammül bile edememektedir” dedi.
ACUN ILICALI GERÇEK BİR TELEVİZYON İKONUDUR
“Acun Ilıcalı olmak istediğimiz kişi ya da şeyin temsilini üstlenmiş medyatik bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor” diyen Özben, daha sonra şunları kaydetti: “O, ülkemizde popüler kültürün milyonlarca takipçisinin en çok aşina olduğu isim ve gerçek bir televizyon ikonudur. Özellikle, kapri pantolon, spor ayakkabı ve tişört/gömlekten oluşan klasik 'turist kıyafetleri' içerisindeki Acun Ilıcalı Türkiye'de kitlelerin hayal dünyalarına teklifsizce girebilen tek televizyoncudur. Acun Ilıcalı, günümüz modernlik koşullarında, eğitim kurumlarının, örgütlü mesleki yaşamın ve diğerlerinin asla veremeyeceklerinin düşünüldüğü şeyleri tek başına vaat etmektedir Türkiye'ye. Yüzer-gezer bir yaşam, kimlik, hayaller ve belki şöhret. Onu şimdiden bir televizyon ikonu yapan şey ise, hiç kuşkusuz, yaptığı programlar, kullandığı söylemler ve tercih ettiği giyim kuşamıyla biz 'hazır kıta' turistleri temsil ediyor olmasıdır. Artık hepimiz dünyanın tadını çıkarmanın peşindeyiz ve bizlere küreselleşme diye pazarlana şeyi de düşlerimiz ve arzularımız oluşturuyor. Hepimiz, 'öderim ve alırımla ifade edebileceğimiz bir imkanlar çokluğunun ve özgürlüğün hayalini taşıyoruz. Kısacası, hepimiz, geleceği düşünmeden anı yaşamak biçiminde de değerlendirebileceğimiz bir 'turist sendromunu yaşıyoruz. Bu koşullarda Acun Ilıcalı olmak istediğimiz şey ya da kişinin mücessem misali oluveriyor.”

 
Radyo Günleri Erzurum, Bayburt’a konuk oldu
 
Polis kaçakçıyı kapanla yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Radyo Günleri Erzurum, Bayburt’a konuk oldu
TRT’nin müzik ve eğlence programı olan “Radyo Günleri Erzurum” sevilen ...
Söğüt AB yarışmasında finale kaldı
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve ...
Konukçu’nun vefa çağrısı tutuldu mu?
ATAÜNİ ve Tortum Belediyesi işbirliğiyle 22-24 kasım tarihleri arasında ...
 
Terzi, Pazaryolu’nda bir ilki başardı
Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi’nin destekleriyle organize edilen "Seç ...
EDT öğretmenler için sahne alacak
Erzurum Devlet Tiyatrosu, 21-22 ve 23 Kasım tarihlerinde sahneleyeceği ...
Özerklik mi, özgürlük mü?
Erzurum Teknik Üniversitesi konferans ve söyleşi etkinlikleri kapsamında ...
 
Kış Turizmi’nde yeni konsept
Bu yıl Palandöken Kayak Merkezi'ne gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri ...
Narman’da Venedik mimarisi
Narman Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yaptırılan pansiyon ve kapalı ...
Vatandaş finale kaldı
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri