Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
27 Eylül 2019 Cuma - 18:04

MÜSİAD ile ETÜ arasında işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi arasında üniversite ile sanayi sektörünü güçlendirmek adına ETÜ-MÜSİAD iş birliği protokolü imzalandı.

MÜSİAD ile ETÜ arasında işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi arasında üniversite ile sanayi sektörünü güçlendirmek adına ETÜ-MÜSİAD iş birliği protokolü imzalandı.

MÜSİAD Erzurum Şube binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, MÜSİAD heyetiyle bir araya gelmelerinde ki temel gayenin üniversite olarak iş dünyasıyla ne tür iş birliği yapabileceklerini, geliştirdikleri iş birlikleriyle şehre ve bölgeye nasıl katkı sanabileceklerini amaçlayan bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çakmak, üniversitelerin temel misyonlarından bir tanesinin topluma hizmet olması gerektiğini söyledi.

Rektör Prof.Dr. Bülent Çakmak; “Bu noktada eğitim öğretim ve araştırma yapan üniversite aynı zamanda yaptığı çalışmalarıyla da topluma hizmet eden bir şekilde gerçekleştirmesi gerekiyor. Yaptığı AR-GE (Araştırma ve Geliştirme) çalışmalarının üretime dönük olarak şehre katkı sunması bağlamında iş adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle ve MÜSİAD gibi büyük bir teşkilatlarımızla birlikte bu süreci yönetmek istiyoruz. Şehrimizin üretimi anlamında üniversite olarak destek sunmak istiyoruz. İş adamlarımızın, üreticilerimizin, sanayicilerimizin proje çalışmalarına destek sunmak istiyoruz. Bu proje çalışmalarıyla kamu kaynaklarının efektif şekilde nasıl kullanabileceklerini üniversite olarak gerek proje aşamasında gerekse de sonrasında vereceğimiz danışmanlık hizmetiyle bu süreci MÜSİAD teşkilatımız ve sayın başkanımızla birlikte verimli bir şekilde yürütmek istiyoruz. Üniversite olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Başkanımız ve kıymetli heyetimiz bu noktada bizimle hemfikir olduklarını ifade ettiler. Kendilerine bizi ağırladıkları için ve bu iş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını dileyerek teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ülke için elinin taşın altına koyduğunu belirten MÜSİAD Erzurum Başkanı Fuat Demir, MÜSİAD ailesi olarak taşın altına gövdelerini koyduklarını söyledi.

MÜSİAD’ın amacının ülke ekonomisine, üretimine ve istihdamına faydalı olmasını misyon edinmiş bir STK (Sivil Toplum Örgütü) olduğunu belirten Demir; “Bizde bu projeyle birlikte hem üniversitemizi hem de iş dünyasını ve üniversitelerimizin çalışmalarını hayata geçirebilme adına ciddi manada katkı sunacağız. Ayrıca üniversitemizin çalışmalarını sanayiciler ve iş adamlarıyla paylaşmaları bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu protokolün hem ilimize hem de ekonomimize fayda getireceğine inancımı tamdır. Artık hep birlikte çalışıp hep birlikte kalkınacağız inşallah. Bundan sonra sık sık bir araya gelip hem projelerimizin hem de yatırımlarımızın daha verimli olması adına çalışmalarımıza hızlandırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, ETÜ Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak ile MÜSİAD Erzurum Başkanı Fuat Demir, İşbirliği Protokolü imzalandı.

 
Vali Memiş uyardı
 
STK'ların nabzı Erzurum’da attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de yatırımcı - girişimci buluşması
ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezinde “Yatırımcı-Girişimci Buluşması" gerçekleşti.
 ETSO’dan öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), il merkezindeki ilköğretim okullarında ...
Üstün yetenekli çocuklara kodlama eğitimi
Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ata ...
 
Atatürk Üniversitesi Senatosu Oltu'da toplandı
Atatürk Üniversitesi Senatosunun 2019 yılı 15 sayılı oturumu ve 18 sayılı ...
Eğitim Bir Sen’den köy okuluna yardım
Eğitim Bir Sen’in geleneksel hale getirdiği köy okullarına kırtasiye yardımını ...
ATAUNİ akademisyenleri liselilere ders verdi
Gerçekleştirilen iş birliğiyle birlikte Erzurum’daki bazı liselerde uygulama, ...
 
ETÜ’de Yatırımcı-Girişimci buluşması
“ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi” projesi Erzurum Teknik Üniversitesi ...
İstihdam garantili lise sayısı kadar 200’e ulaşacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında ‘Mesleki ...
ATAUNİ 5 alanda dünya listesinde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri