Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Ekim 2019 Salı - 14:12

Malkoç: “Türkiye’yi ambargoyla kimse tehdit edemez”

Malkoç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’de teröre karşı mücadele verdiğini belirterek, "Birçok ülke açıklama yapıyor. Almanya, Finlandiya, Hollanda ambargo koyuyormuş. Avrupa Birliği başka şey söylüyormuş. Onlar karıştırıyorlar bizi, başka milletlerle, başka devletlerle karıştırıyorlar" dedi.

Malkoç: “Türkiye’yi ambargoyla kimse tehdit edemez”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’de teröre karşı mücadele verdiğini belirterek, "Birçok ülke açıklama yapıyor. Almanya, Finlandiya, Hollanda ambargo koyuyormuş. Avrupa Birliği başka şey söylüyormuş. Onlar karıştırıyorlar bizi, başka milletlerle, başka devletlerle karıştırıyorlar" dedi.

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünce düzenlenen “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansa katıldı. Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptı. Kars Valisi Türker Öksüz’ün de bir konuşma yaptığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, dünya devletlerinin Türkiye üzerinde oyunlar oynadığını belirtti. Malkoç, “Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bir operasyon yapıyor. Teröre karşı bir mücadele veriyor. Allah yardımcıları olsun. Ayakları taşa dokunmasın. Burunları kanamasın. Teröre hadlerini bildirsin. Birçok ülke açıklama yapıyor. Almanya, Finlandiya, Hollanda ambargo koyuyormuş. Avrupa Birliği başka şey söylüyormuş. Onlar karıştırıyorlar bizi, başka milletlerle, başka devletlerle karıştırıyorlar. Ambargoyla, şunla bunla bizi tehdit edecekler. Yapacağımız hayırlı işlerden vazgeçeceğimizi zannedecekler. Onlara şunu söylüyoruz. Bu milletin tarihine baksınlar. Kendilerinin zamanı yoksa danışmanlarına söylesinler. Onlar anlatsın onlara, bu millet, bin yıldan beri bu coğrafyada, öyle NATO ile şunla bunla bu coğrafyada varlığını temin etmemişler. Kendi gücüyle, kendi imkanları ve adaletiyle bu coğrafyada bin yıldan beri var. İnşallah hep birlikte bütün unsurlarıyla, bütün halklarla beraber kıyamete kadar da bu coğrafyada var olmaya devam edecekler” dedi.

Malkoç, “Avrupa’dan çok heyetler geliyor, Yunanistan’dan da ombudsmanlık ve diğer unsurlarla ilgili heyetler geliyor. Biliyorsunuz Ege’de Yunanlar uluslararası hukuku ihlal edip, Türkiye’nin haklarına tecavüz ediyorlar. Sırtlarını da Avrupa’ya Amerika’ya dayayıp ardından Türkiye’ye taarruzda bulunuyorlar. Kıbrıs’ta da öyle, Doğu Akdeniz’de de öyle, Yunanlar meslektaşlarımız geldiğinde onlara diyorum ki ben, ‘Bizle uğraşmayın, bizim milletle uğraşmayın, ne zaman Avrupalılar sizi tahrik etmiş, Kurtuluş Savaşı’ndan önce Anadolu’ya tecavüz etmişsiniz. İzmir’den denize dökülmüşsünüz.’ ‘Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamaya çalışmışsınız yine Avrupa’daki dostlarınıza güvenerek, 74’te haddinizi öğrendiniz, uğraşmayın bizimle, gücünüz yetmez.’ Bilimle, akılla, tecrübeden faydalanın da bizim milletimizle beraber olun. Kalkınmanız, gelişmeniz buna bağlı, bizle uğraşmaya çalışırsanız. Yanılırsınız çünkü sizin nüfusunuz kadar bizde üniversite öğrencisi var” şeklinde konuştu.

Konferansa katılan üniversite öğrencilerine nasihatlerde de bulunan Malkoç’a konferans sonunda çeşitli hediyeler verildi.

Konferansa Vali Türker Öksüz, Başsavcı Soner Aygün, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 
Hakkari Belediye Başkanı Karaman gözaltına alındı
 
Evlat nöbetindeki aile sayısı 55’e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari Belediye Başkanı Karaman gözaltına alındı
Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman gözaltına alındı.
Coşkun, gençlerle bir araya geldi
İspir Belediye başkanı Ahmet Coşkun, İspir Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ...
Barış Pınarı Gazisi: "Ben de Kürdüm"
Mehmet Çelik, oğlunun şu an yanında olduğunu, ama aklının Barış Pınarı ...
 
Orhan’dan Vatandaş Odaklı Hizmet vurgusu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan katılımcı belediyecilik ...
Doğu Anadolu Sanat vitrininde bir ilk
Erzincan’da 14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "1. ...
Annelerin evlat nöbeti 41’inci gününde
Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl ...
 
ASİMDER: “Türk Ordusunun yanındayız”
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Fırat Kalkanı, Zeytin dalı operasyonlarında ...
Siyasi partilerden milli duruş
Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik ...
Şehit babası: “Oğlumun kanı yerde kalmadı”
3 yıl önce Fırat Kalkanı operasyonunda DAEŞ terör örgütünün roket saldırısında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri