Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Kasım 2012 Pazartesi - 16:36

Oltu’da sigara denetimi

Oltu ilçesinde lokantalar, internet kafeler ve sigara denetiminden geçirildi.

Oltu’da sigara denetimi

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Oltu ilçesinde lokantalar, internet kafeler ve sigara denetiminden geçirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Denetim Kurulu İl Kordinatörü Dr. Ferudun İlday ve ekibi Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr.Ayşe Özköse, Sigara Denetmeni Memet Tosun ve polis ekipleriyle birlikte Otluda sigara denetimi yaptı. 4207 sayılı sigara yasağının uygulanıp uygulanmadığını görmek için kahvehaneler, lokantalar, fırınlar, internet kafeler ve iş yerleri tek tek kontrol edildi. Denetleme sonrası 2 vatandaşa kapalı mekanda sigara içtikleri için 83 TL para cezası kesildi. İşyerlerinde sigara içirmeyen esnafa teşekkür eden ekip sigara içilmez levhalarının eski olduğunu belirterek yenilerinin sağlık denetmeni Mehmet Tosun tarafından dağıtılacağını belirttiler.
Oltu Sağlık Grup Başkanı Ayşe Özköse, denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 2008 tarihinde sigarasız bir Türkiye’ye merhaba dedik. Toplumum tüm kesimlerini ve özellikle gelecek nesilleri, başkalarının içtiği sigara ve tütün ürünlerinin dumanının zararlı etkilerinden korumak amacıyla düzenlenen yasa uygulanmaya başlandı.
19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren kamunun ortak kullanım alanlarında, işyerlerinde, toplu taşıma araçlarında sigara içilmiyor ve diğer tüm tütün ürünleri kullanılmıyor. Yasada belirlenmiş istisnai alanlar son derece sınırlı. Kamuya açık kapalı alanlar ve işyerlerinde artık sigara içme odaları yok. Tütün tüketilmesine izin verilmeyen alanların her kademesindeki yöneticileri bu düzenlemenin uygulanması konusunda yasal olarak sorumludurlar. Yasa kapsamında tütün tüketilmeyen tüm bina ve araçlara bu durumu belirten uyarı yazıları asılıyor. Yasa sigara, puro ,nargile gibi tüm tutun ürünleri kapsıyor. Oltu'da da Erzurum'dan gelen tütün denetim ekibi ve Oltu tütün denetim ekibi Cumartesi günü iş başındaydı. İki ekibin de katıldığı denetimlerde yirmi işyeri denetlendi ve iki kişiye kapalı kamuya açık alanda sigara içtikleri için ceza kesildi. Kişiye kesilen cezaların tutarı su an seksen 3 lira. İsletmelere kesilen cezalar ise bin yüz lira ile beş bin lira arasında değişiyor. Tekrarlayan cezalar sonucunda işyerine kapatma cezası dahi verilebiliyor” diye konuştu.
Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Ayse Özköse sigaranın insan sağlığına vücudumuzdaki birçok organı etkileyerek büyük zarar verdiğini; bu nedenle de Oltu halkı gibi bilinçli bir halkın sigara yasağına gereken özeni gösterdiğine ve göstereceğine inandığını söyledi.
 

 
ERGİAD’tan şirketleşme eğitimi
 
Akdağ Dünyaya ders verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mumcu’da aşure etkinliği
Erzurum Yukarı Mumcu Camii’nde cami cemaati ve imam, vatandaşlara aşure dağıttı.
Ağırman Hicret'i anlattı
ÖĞDER Erzurum Şubesi tarafından Erzurum Lisesi Konferans salonunda Hicret, ...
Narman’da halaylı kutlama
Narman ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.
 
Narman’da asfalt atağı
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ilçede devam eden asfalt ...
16 yıllık özlem bir saniyede gitti
16 yaşındaki Abdülmüttalip Altay’ın ‘yürüme sevinci’ büyük hatayla bir saniyede sona erdi.
Vicdansızlığın böylesi duyulmadı
Erzurum’da iki çocuk babası M. P., özürlü çocuğuna devlet tarafından yardımda ...
 
Yedi Dağa, Bir Bağa…
‘Yedi dağa, bir bağa’ tekerlemesiyle ifade edilen halka ait Erzurum’da ...
İğne yuttu, 1 hafta haberi olmadı
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Hasan Yılmaz ...
Oltuluların şekerini ölçtüler
Oltu Sağlık Grup Başkanlığı’nca Dünya Diyabet günü dolayısıyla diyabete ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri