Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kura Nehri can aldı
Kura Nehri can aldı
'Hicri yeni yılınız kutlu olsun'
'Hicri yeni yılınız kutlu olsun'
Gazze’de can kaybı 56 bin 259’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 56 bin 259’a yükseldi
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
Merkez Bankası PPK özeti açıklandı
Merkez Bankası PPK özeti açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Şubat 2019 Çarşamba - 15:13

Pasinler’de trafik gündemi

Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince Pasinler Dörtyol kavşağında öğrencilere, vatandaşlara ve sürücülere "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla hareket ederek eğitim ve bilgilendirme çalışması yaptılar.

Pasinler’de trafik gündemi

Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince Pasinler Dörtyol kavşağında öğrencilere, vatandaşlara ve sürücülere "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla hareket ederek eğitim ve bilgilendirme çalışması yaptılar.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün Erzurum’un Pasinler ilçesinde Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekiplerince 12.00 13.30 saatleri arasında 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Dörtyol kavşağında araçlar durdurularak yaya geçidinden yayaların geçiş üstünlüğünü düzenledikleri etkinlikle anlattılar.

Pasinler Trafik Büro Amirliği trafik ekiplerince yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmasında öğrencilere, vatandaşlara ve sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.

 
Memiş, ‘Yaya Öncelikli Trafik” etkinliğine katıldı
 
Kaygusuz: "Velileri uyaracağız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da kar durdu, soğuk arttı
Doğu Anadolu Bölgesinde sis ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Soğuk havanın ...
Pasinler’de ‘Gönül Belediyeciliği ‘ göndemi
AK Parti Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölekli, seçim çalışmaları ...
Erzincan’da 3,5 büyüklüğünde deprem
Erzincan’da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Çavuşoğlu’ndan yerel basına destek
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim ...
Doğu’da kardan adam manzaraları
Van’da geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrası, kentin birçok bölgesinde ...
Orhan Aziziye nüfusunu değerlendirdi
3 merkez ilçeden biri olan Aziziye’nin nüfusu 2017 yılında 59 bin 309 ...
 
Sunar: “Gönül Belediyeciliği yol haritamız”
AK Parti'nin Palandöken İlçe Belediye Başkan adayı Muhammet Sunar, 31 ...
Sertoğlu iddiaları yalanladı
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, başka bir partiden aday olacağı ...
Kar can aldı
Bitlis'te bir binanın çatısındaki kar kütlesinin düştüğü kafenin teras ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri