Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Başsavcılık itiraz etti
Başsavcılık itiraz etti
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Şubat 2014 Pazar - 18:52

Şair Kaymaz eserleriyle anıldı

Erzincan'ın yetiştirdiği müstesna dava ve gönül adamı, şair ve yazar Rıfkı Kaymaz vefatının 4. yıldönümünde Birlik Vakfı Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

Şair Kaymaz eserleriyle  anıldı

 FATİH GÜLNAHAR-ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın yetiştirdiği müstesna dava ve gönül adamı, şair ve yazar Rıfkı Kaymaz vefatının 4. yıldönümünde Birlik Vakfı Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Birlik Vakfı Erzincan Şubesi konferans salonunda düzenlenen anma programına Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Törenek, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Aktepe, Eğitimci Hıfzı Kaymaz ve Gazeteci-Yazar H. İbrahim Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar, Rıfkı Kaymaz'ın Erzincan’ın ve Türkiye’nin büyük değerlerinden biri olduğunu söyleyip; vakıf olarak bu değerleri tanımanın, tanıtmanın ve yaşatmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Şube Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar’ın konuşmasının ardından Rıfkı Kaymaz’ın ağabeyi Eğitimci Hıfzı Kaymaz kardeşi ile ilgili çeşitli anekdotlar anlattı. Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Aktepe ise Kaymaz ile uzun yıllara dayalı bir dostluklarının olduğunu söyleyip; “Rıfkı Kaymaz’ın entelektüel anlamda verimli geçen hayatı boyunca, İttihat, Yeni Devir, Bugün, Milli Gazete gibi çok sayıda gazetede ve Tohum, Hareket, Mavera, Hisar gibi dergilerde yazıları, şiirleri yayımlandı. Özellikle çocuk edebiyatı üzerine yazdıklarıyla ardında yeri doldurulmaz bir boşluk bırakan Kaymaz’ın şiirleri ve deneme yazıları da bulunuyordu.” dedi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Törenek, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Aktepe, ve Gazeteci-Yazar H. İbrahim Özdemir şairin edebi kişiliği ve eserleri hakkında konuşma yaptılar. Program şairin şiirlerinin okunmasının ardından sona erdi.

 
DİYANET SEN’de Aksu dönemi
 
Ardahan’da milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Garip Bilal, dualarla uğurlandı
Garib Bilal’i son yolculuğunda devlet erkânı yalnız bırakmadı.Uzun süredir ...
Tutuklu 11 öğrenci tahliye edildi
Kars’ta 6 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen “Ayaz” ismi verilen operasyonla ...
OBM Sevgi Paneli’nde öğrencileri sevindirdi
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Iğdır Orman işletme Müdürlüğü Iğdır’da Doğa ...
 
Ermeni Zulmü sergiye çıktı
Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri, ...
Sigara hırsızları tutuklandı
sigara hırsızlığı yapan 3 kişi polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Şahıslardan ...
Tek eğlenceleri kızak
Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Süngülü köyünde yaşayan küçük çocuklar, ...
 
Bayburt zor da olsa kazandı
BAL Ligi 1. Grup’ta 18. hafta maçında Genç Osman Stadyumunda Çayeli Spor’u ...
Baro’dan taziye ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, aralarında Erzurum Baro ...
Erzincan’da milli coşku
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü törenler ile ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri