Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>ASAYİŞ
27 Ekim 2021 Çarşamba - 06:12

Soylu: Biz kendimizi başkasına yönettirmeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “10 büyükelçi ve o ülkelerde Türkiye’nin gücünü bir vesile ile görmüş oldular. Biz kendimizi başkasına yönettirmeyiz. Biz kendimizi döviz kurlarına da yönettirmeyiz, 10 tane büyükelçiye de yönettirmeyiz” dedi.

Soylu: Biz kendimizi başkasına yönettirmeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “10 büyükelçi ve o ülkelerde Türkiye’nin gücünü bir vesile ile görmüş oldular. Biz kendimizi başkasına yönettirmeyiz. Biz kendimizi döviz kurlarına da yönettirmeyiz, 10 tane büyükelçiye de yönettirmeyiz” dedi.
İçişleri Bakanı Soylu, 24 ilden 200 kadın muhtarın katılım sağladığı Kadın Muhtarlar 3. Genel Kongresi’ne katıldı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Gölbaşı Vilayetler Evi’nde gerçekleşen kongrede konuşan Bakan Soylu, “15 Temmuz’a kadar İçişleri Bakanlığı’ndaki kadın kaymakam sayısı 35’ti. 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gaza bastık şimdi 85. Yakında alacaklarımızla birlikte 100’ü aşacağız. Bu mülki idare tarihinde bir devrimdir. Öyle kolay bir işte değildir” diye konuştu.
“TÜM MUHTARLARIMIZDA LİSE MEZUNU ORANI YÜZDE 16. KADIN MUHTARLARDA İSE YÜZDE 35,3’TÜR”
Kadın muhtarların erkek muhtarlara oranla daha iyi bir eğitim seviyesine sahip olduğuna dikkat çeken Soylu, “2004 yılında sadece 117 kadın muhtarımız vardı. 21’inci asrın başına biz 117 kadın muhtarımızla girdik. Bugün ise kadın muhtar sayımız bin 123. Bu hakikaten alkışlanacak ve takdir edilecek bir gelişme. Türkiye’nin bu konuda nasıl bir istikamette olduğunun da en temel göstergelerinden bir tanesidir. Toplam 50 bin 340 muhtarımız içerisinde bu sayıda arzu ettiğimiz seviyede değil. Bunu daha da yukarı çekmemiz gerekir. Kadın erkek dengesi açısından ifade ediyor değilim. Muhtarlıklarımızda üretilen hizmet kalitesi anlamında, sahada elde ettiğimiz sonuçları ve kadınlarımızın buradaki başarısını gördüğümüz için bunu tüm yüreğimle ve objektifliğimle söylemeye çalışıyorum. Bin 123 kadın muhtarımızın 308’i ikinci dönem, 100’ü üçüncü dönemde, 9’u dördün üstünde dönemlerinde görev yapıyor. Tüm muhtarlarımızda lise mezunu oranı yüzde 16. Kadın muhtarlarda ise yüzde 35,3’tür. Yüksekokul ve lisans mezunu olanların oranı tüm muhtarlarda yüzde 2,7 kadın muhtarlarımızda ise yüzde 13,9’dur” ifadelerine yer verdi.
“KADINLARIMIZIN DAHA ETKİN OLMASINI, DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ”
“2010’da bakanlık bütçesinden destek sağlanan kadın temalı dernek projelerinin ikiydi. Yardım tutarı da 145 bin liraydı. Bunu her yıl katlayarak arttırdık. Şuanda 2021 için destek verdiğimiz destek kadın temalı proje sayısı yaklaşık 25, destek miktarı da 3 milyona yaklaşan bir noktada. Son 10 yılda destek verdiğimiz bu tarz proje sayısı ise 200’ün üstünde. Verdiğimiz proje destek tutarı da 15 milyona yakın. Bu ve benzeri yardımlarda aslında oluşturmak istediğimiz farklı bir iklim var. Tıpkı mazimizden verdiğimiz örnekler gibi sosyal alanda kadınlarımızın daha etkin olmasını, daha çok söz sahibi olmasını, kadınlarımızın vicdanının, gayretinin, becerilerinin gündelik hayatımıza daha çok yansımasının önünü açmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
MUHTARLARA 1 AYLIK YILLIK İZİN YOLDA
Muhtarlarla ilgili düzenlemelerin devam ettiğinin belirten Bakan Soylu, “Hem muhtarlarımıza bir aylık yıllık izin hakkı. Bununla ilgili federasyonlarla, konfederasyonlarla, muhtarlarla görüşüldü. Muhtarlarımızın söylediği şeyler var. Kadın muhtarlarımızın özellikle doğum izni hakkı. Kadın muhtarlarımızın kendine ait birçok özlük hakları. Doğumdan önce ve sonra analık izni verilmesi gibi talepleri var. Bu taleplerin hepsini biz şekillendirdik. Bunları Başkan Yardımcımız ve birçok bakanımızla değerlendirdik. Son ayarlamaları da yapılıyor. Biz taleplerimizi meclise ileteceğiz. TBMM’de bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapacağına inanıyorum” dedi.
Muhtarlara, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması gibi birçok hak kazandırıldığını hatırlatan Bakan Soylu, Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nin tüm muhtarlara açılacağını duyurdu.
Muhtarlıklara gelecek olan yeni bir hizmetin duyurusunu yapan Bakan Soylu, “Nüfus müdürlük hizmetlerinizi, muhtarlık ofisinize getireceğiz. Yeni bir model kurduk. Nüfus idarelerine gittiğinizde oradaki kioskları biliyorsunuz. Onları modernleştirdik. Onları kaldırdık, modernlerini üretmeye başladık. Onların yerine yepyeni kiosklar yapıyoruz. Her türlü işlemi orada yapabilecek. Nüfus idaresine gitmeye ihtiyacı kalmayacak. O kiosk üzerinden nüfus cüzdanı müracaatı da yapabilecek. Her türlü adres değişimini oradan yapabilecek. Ben onlara yeni nüfus şefleri diyorum. Büyük muhtarlıklarımıza da bunları kuracağız. Ondan sonra da mümkün olduğunca da aşağıya aşağıya indirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“10 BÜYÜKELÇİ VE O ÜLKELERDE TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ BİR VESİLE İLE GÖRMÜŞ OLDULAR”
Türkiye’nin zorluklardan daha da güçlenerek çıktığını söyleyen Soylu şunları kaydetti:
“Üzerimizde oluşturulmak istenen küresel baskıyı hepimiz izliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Düzensiz göçle olsun, terörle olsun, farklı operasyonlarla olsun bizi bir cendereye sokmak ve yönetmek istiyorlar. Burada muhalefetin tavrını üzüntüyle karşıladığımı ifade etmek isterim. Her meseleye karışıp pişmiş aşa su katan 10 büyükelçiye bir kere ‘haddinizi bilin’ deselerdi. Bizim ülkemizin iç işlerine karışmak kimin haddine. Sabahtan akşama kadar hukukun üstünlüğü teraneleri atıp hukuka müdahale etmek, bir vesileyle sizin sözünüzün veya gücünüzün gereğimi? Bunu yapabilme hakkına sahip misiniz?
Elbette eleştirilebilirsiniz. Siyasetin gereğidir, bazen yerden yere vurulabilirsiniz. Biz buna varız. Ama Bütün bunların yanı sıra mesele milli mesele olunca hep beraber bir arada bir yumruk gibi olmak zorundayız. Neyse ki onlarda geri adım atmak zorunda kaldılar. 10 büyükelçi ve o ülkelerde Türkiye’nin gücünü bir vesile ile görmüş oldular. Biz kendimizi başkasına yönettirmeyiz. Biz kendimizi döviz kurlarına da yönettirmeyiz, 10 tane büyükelçiye de yönettirmeyiz. Bizi ancak milletin iradesi ile seçtiği insanlar yönetirler, kararı da millet iradesi verir.”

 
‘Zerre kadar geri adım atmadık’
 
Bahçeli’den zalim bir üst akıl vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
123 kilo eroin ele geçirildi
Van’da jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 123 kilo eroin ...
Hainlere ait sığınak imha edildi
Ardahan'ın Göle ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda bölücü terör örgütü ...
60 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsal alanında yapılan arama faaliyetinde 60 kilo eroin ele geçirildi.
 
Ailelerin direnişi 785’inci gününde
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin ...
Silahlı kavgaya karışan 3 şüpheli yakalandı
Erzurum’da silahlı kavgaya karıştıkları tespit edilen 3 şüpheli şahıs ...
3 ayrı hırsızlık olayına karışan zanlı tutuklandı
Erzurum’da kendisini askeri personel olarak tanıtıp, üç ayrı hırsızlık ...
 
13 yaşında kaçırılan ağabeyi için eyleme katıldı
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin ...
'Allah HDP’yi kahretsin'
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin ...
Uyuşturucuyu televizyona sakladı
Kars’ta uyuşturucu tacirlerinin kurnazlığı polise takıldı. LCD televizyon ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri