Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
HABERLER>SPOR
6 Mart 2019 Çarşamba - 17:49

Tek ayakkabıyla Avrupa şampiyonluğuna

Varto ilçesinde tek ayakkabıyla çalışarak Portekiz’de düzenlenen Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda 3 bin 500 metrede altın madalya kazanan Emine Akbingöl, yarışta ayakkabasının biri çıkmasına rağmen altın madalya aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Tek ayakkabıyla Avrupa şampiyonluğuna

Varto ilçesinde tek ayakkabıyla çalışarak Portekiz’de düzenlenen Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda 3 bin 500 metrede altın madalya kazanan Emine Akbingöl, yarışta ayakkabasının biri çıkmasına rağmen altın madalya aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Varto ilçesine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan 150 haneli ve 2 bin nüfuslu Haksever köyünde ikamet eden Cemil ve Hanımşah Akbingöl’ün 11 çocuğundan biri olan Emine Akbingöl, almış olduğu başarıyla ilçenin gururu oldu. Şampiyonadan döner dönmez babası ve annesi ile birlikte Varto Kaymakamı Erkan Kaçmaz’ı ziyaret eden Emine Akbingöl, mutluluğunu paylaştı. Genç atlete tavsiyelerde bulunan Kaymakam Kaçmaz, “İlçemizi, ilimizi ve ülkemizin ismini ve bayrağımızı dünyada dalgalandıran şampiyon kızımıza bundan sonraki yarışmalarından başarılar dilerim. Özellikle kendisinin arkasında olacağız ve bundan sonra elimizden gelen her türlü desteği kendisine sağlayacağız. Kendisinin önceliği motivasyonu, antrenmanı ve müsabakaları olmalıdır. Son yarışmadaki azmi, gayreti, ayakkabısı çıkmış olsa bile o ayakkabı ile birinci olması, ayrı bir heyecan ve takdire şayandır” dedi.

“Ayakkabısız yarışa devam ettim”

Kaymakam Erkan Kaçmaz’ın kendisine çeyrek altın hediye ettiğini ve bundan sonra her türlü desteği sağlayacağını söyleyen Emine Akbingöl ise, “Koşarken grup kalabalıktı. 70-80 kişi koşuyorduk. Rakibimin çarpması sonucunda ayakkabım çıktı. Ayakkabısız yarışa devam ettim. Benim için zor oldu. Ama şampiyon oldum. Mutluyum. Benim için güzel bir anı oldu. Takımım birinci oldu. Altın madalya aldım. Şimdiki hedefim Avrupa şampiyonası. Bundan sonraki çalışmalarım o yönde olacak. İnşallah orada kürsüye çıkacağım” diye konuştu.

Kızı Emine’nin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen baba Cemil Akbingöl de, “Emine çok sağ olsun şampiyon oldu. Kendisi ile gurur duyuyorum. Kaymakamımız bizi karşıladı. Memnun olduk. Kendisinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

7 erkek ve 4 kız çocuğu olan anne Hanımşah Akbingöl ise, “Emine başarılı bir kız. 11 çocuğumdan biri. Yarışmada çok eziyet gördü. Kaymakamla görüştük. Kendisine yardımcı olacağını söyledi. Kaymakam Bey'e teşekkür ederim” dedi.

Kaymakam Kaçmaz, Emine Akbingöl’e çeyrek altın hediye ederek, başarılarının devamını diledi.

 
Doğu’da Natürel Kızak Şampiyonası heyecanı
 
'İzin vermeyeceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Natürel Kızak Şampiyonası heyecanı
Sarıkamış’ta, Türkiye Kızak Federasyonunca düzenlenen 2019 Kulüpler Arası ...
Alanyaspor’da Erzurumspor mesaisi
Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Büyükşehir Belediyesi ...
Yavuz: ‘Verdiğim sözü tutacağım’
Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'nda geçen yıl slalomda ikincilik ...
 
Erzurumspor ve GS PFDK’ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray karşılaşmasında ...
Sanayi’nin yıldızları 3. oldu 
Erzurum Ahmet Yesevi Ortaokulu, imkansızlıklara rağmen Erzurum genelinde ...
Hamzaoğlu ilk antrenmanına çıktı 
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: "Zor bir mücadele içerisine giriyoruz" 
 
Erzurum'da öğrencilerin nefes kesen atlayışı
Erzurum’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim ...
Şifo Mehmet ayrılığın nedenini açıkladı
Basınla vedalaştı
Erzurumspor’a dev transfer
Türkiye’nin köklü ve güçlü şirketlerinden biri olan Eminevim, Spor Toto ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri