Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Gazze'de can kaybı 38 bini aştı
Gazze'de can kaybı 38 bini aştı
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
HABERLER>SİYASET
20 Haziran 2013 Perşembe - 15:25

‘Tek çözüm yıkım..!’

Korkut, ““Göreve geldiğim gün, Erzurum’un merkezinin tek çözümünün yıkım olduğunu gördüm. Erzurum’a hizmet etmek istiyorsanız yıkacaksınız. Bu hedef doğrultusunda 2000’in üzerinde ev yıktık. 70 milyon liranın üzerinde kamulaştırma parası ödedik.”dedi

‘Tek çözüm yıkım..!’

Erzurum’un merkezini oluşturan Yakutiye İlçe Belediyesi’nin çoğunluğu basit gecekondu, eski kargir, yığma, basit tuğladan yapılı evlerden oluşan mahallelerde başlattığı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu kirliliğine son vermeyi amaçladığı bildirildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, yerleşime açılan Yıldızkent, Dadaşköy, Şükrü Paşa gibi yeni alanlar nedeniyle şehir merkezinin gecekondu kirliliğine mahkum edildiğini söyledi. Korkut, son 3 yıl içerisinde 2000’in üzerinde konut yıktıklarını ifade etti. 

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 – 2013 yılları arasında yapılan kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri, şehrin harabe görüntülerden arınmasını sağlıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, gecekondu semtlerinin, eski kargir, yığma ve basit şekilde yapılmış tuğla binalardan oluşan mahallelerin kötü bir yapılaşma oluşturduğunu belirterek “Göreve geldiğim gün, Erzurum’un merkezinin tek çözümünün yıkım olduğunu gördüm. Erzurum’a hizmet etmek istiyorsanız yıkacaksınız. Bu hedef doğrultusunda 2000’in üzerinde ev yıktık. 70 milyon liranın üzerinde kamulaştırma parası ödedik. Hedefimiz şehir merkezini kötü yapılaşmalardan tamamen temizlemek, modern ve çağdaş yaşam alanları oluşturmaktır” dedi.

Geçmiş dönemlerde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle şehrin genişlediğini, merkezin ıssızlaştığını hatırlatan Ali Korkut, “Erzurum merkezinde caddenin hemen arka yüzü viranelerle doluydu. Çözümün tek adresi yıkım yapmaktır. Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Mehdiefendi, Habibefendi, Hasanibasri, Sultan Melik mahalleleri Erzurum merkezini oluşturan semtler. Yanlış politikalar nedeniyle merkez gecekondulaşmaya uğramış, viraneler oluşmuş. Erzurum’un önceliği eski binaları yıkmak, tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmaktır. Yakutiye Belediyesi olarak şehrin merkezini oluşturuyoruz. Başlattığımız Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projeleri ile önemli değişimler sağladık. Yeni bir sürece giriyoruz. Kentsel Dönüşümü tamamlanan Mehdiefendi, Habibefendi ve Hasanibasri mahallelerinde Kentsel Yenileme süreci başlıyor. Arsa taşıtından elde edilen gelirler, yeni kentsel dönüşüm alanlarına kaynak oluşturacak. Bu döngüyle 10 yıllık bir sürede Erzurum’un merkezini bu çirkin görüntülerden tamamen temizlemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yakutiye Belediyesi, Sultan Melik mahallesinde 420, Prof. Dr. Recep Akdağ caddesinin açılması için 435, Mehdiefendi ve Habipefendi mahallelerinde 600, Hasanibasri 120, Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallesinin bir kısmını içine alan alanda yaklaşık 700 dolayında ev kamulaştırarak yıktı. 2.5 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde 70 milyon liranın üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi.

Fotoğrafaltı: Erzurum’un merkezini oluşturan Mehdiefendi, Habibefendi, Hacıcuma, Taş Mescit, Sultan Melik mahallelerinde görüntü böyleydi. Kentsel Dönüşüm Projesiyle şehir merkezi kötü görüntülerden arınıyor.

 

 
Erzurumlu çaşır tutkunu
 
Karadağ’dan madalya ile döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toraman aday adayı olduğunu açıkladı
İstanbul Erzurumlular Birleşim Derneği (ERBİRDER) eski Başkanı Osman Nuri ...
Öztürk partilileriyle buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, ilçe ...
Erzurum 2 mitinge hazırlanıyor
Erzurum bu hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı ...
 
ETB tercihini açıkladı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 oda borsa seçimleri devam ...
Aydın gitti, Yurt geldi..
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydının Eskişehir’e ...
PTSO seçime gitti
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi 5 grupta yapıldı.
 
MHP Heyeti esnafı dinledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 22 Haziran’da gerçekleştireceği “Birlik” ...
Allah'ın izniyle bu kervan yürüyecek
'Milli İradeye Saygı Mitingi'ne beş yüz bine yakın kişi katıldı. Meydanda ...
MHP’den ilçe turu
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurum’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri