Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Taşambarlar’da yangın söndürüldü
Taşambarlar’da yangın söndürüldü
AK Parti’de görev dağılımı yapıldı
AK Parti’de görev dağılımı yapıldı
YURTLİG’de Erzurum Kız Yurdu şampiyon oldu
YURTLİG’de Erzurum Kız Yurdu şampiyon oldu
Erzurum’da bilekler yarıştı
Erzurum’da bilekler yarıştı
Akdağ ailesi yasta
Akdağ ailesi yasta
HABERLER>EĞİTİM
18 Mart 2015 Çarşamba - 05:40

Uzaktan Eğitimde ATAÜNİ farkı

Koçak, ‘Atatürk Üniversitesi olarak örgün öğretimde belli bir aşamadayız. Ama geldiğimiz noktada eğitim uzakta değil dedik ve Açıköğretim Fakültemiz oluştu. Yine Uzaktan Eğitim ile Türkiye’nin en çok öğrencisi olan ve mezun eden bir merkezimiz var.’ dedi

Uzaktan Eğitimde ATAÜNİ farkı

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütmüş olduğu ve dünyada hızlı bir şekilde yaygınlaşan “İnternet Üzerinden Herkese Açık Kurs (İHAK)” hareketinin Türkiye’deki ilk kurumsal uygulaması olan AtademiX’in, Tanıtımı ve Katılım Belgesi Takdim Programı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşti. Programa gelemeyen katılımcılar için program AtademiX platformu (web) üzerinden canlı olarak yayınlandı.

PROGRAMA 3 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ KATILDI

AtademiX, 29 Aralık 2014 tarihinde dört kurs ile öğretim sürecine başlayarak, Osmanlı Türkçesi, Biyoistatistiğe Giriş, Arapçaya Giriş ve Elektronik Ticaret isimli kursların öğretim süreci 3 bini aşkın öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

KARAMAN’IN SUNUMU

Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Karaman, AtademiX’in tanıtımını yapan bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Selçuk Karaman: “Atatürk Üniversitesi’nin akademik bilgi birikimini paylaşma sorumluluğunun ve uzaktan eğitimdeki öncü görevinin bir gereği olarak oluşturduğumuz AtademiX kısa bir süre içerisinde büyük ilgi gördü. Dünyada internet üzerinden herkese açık kurs platformlarının benzer örneklerini inceleyerek, en iyi şekilde öğrenme ortamı oluşturabileceğimiz yeni bir model oluşturduk. Bu süreçte, Atatürk Üniversitesi yönetimi ve ATAUZEM (Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) ekibinin gönüllü ve özverili çalışmalarının katkısı büyüktür. AtademiX’te bir sonraki hedefimiz farklı sektörlerle işbirliği yapmak, YÖK tarafından kabul edilen eğitimler ve belgeler verebilmek ve sosyal sorumluluk projelerinin eğitiminde yer almaktır” dedi. Karaman ayrıca AtademiX’te tamamlanan dört derse olan katılım ve başarı istatistiklerinden bahsetti.

TANITIM

Programda AtademiX katılımcılarının görüşlerinin yer aldığı videolar ve derslerden kesitlerin olduğu tanıtım videoları gösterilmesinin ardından, derslerdeki tecrübelerini paylaşmak ve AtademiX ruhunu paylaşmak amacıyla Arapçaya Giriş kursunu veren Doç. Dr. Mustafa Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Muhammed Hâlid el-Fecr birer konuşma yaptılar.

EL FECR’İN KONUŞMASI

Yrd. Doç. Dr. Muhammed Hâlid el-Fecr, Üniversitelerin kuruluşlarından itibaren daima bilginin odağını ve aydınlığın meşalesini temsil ettiğini belirterek, “Mesajını gücü yeten yetmeyen, imkânı olan olmayan bütün insanlara ulaştıran, hedefi farklı renkleriyle ve mensubiyetleriyle yalnızca insan olan nice üniversite vardır. Bu üniversiteler insanlar arasında ayrım yapmaz, onları eşit görür, öğrenim görme ve bilgiye ulaşma haklarını ve bilimin ışığının o insanların yurtlarında da yayılmasını kabul eder” dedi.

KAYA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Doç. Dr. Mustafa  Kaya ise: “AtademiX bir rüyadır, bir aşk hikâyesidir. Yıllarca “keşke bir imkân doğsa da şu Arapçayı; Allah’ın dininin dilini ulaşabildiğim kadar çok kimseye öğretmenin hayalini gerçekleştirebilsem” diyerek arayış içerisinde olan benim rüyam… Bugün bu rüya artık bir aşka bir tutkuya dönüştü. Bundan sonra bu rüyayı gören herkes, hepimiz bu aşkı doya doya yaşamak için hiçbir fırsatı kaçırmamak ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmamak gerektiğinin bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

UZAKTAN EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

“Rektörlüğümün yedinci yılında, belki de en çok gurur duyduğum ve haz aldığım programlardan birisindeyiz”  sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AtademiX programında ders alan, ders veren, emeği geçen herkese teşekkür etti.

KOÇAK’IN VURGUSU

Rektör Koçak Atatürk Üniversitesi’nin kuruluş amacından bahsederek, üniversitenin öncelikle bir bölge üniversitesi olarak düşünüldüğünü ve bu bölgeyi kalkındırması için kurulduğunu belirtti. “Her üniversitenin bir kuruluş misyonu ve gayesi var. Ancak Atatürk Üniversitesi biraz daha farklı. Bu farklılıklardan birisini de bugün birlikte yaşıyoruz” diyen Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşmasına şöyle devam etti: “Bir konuda ve bir meslekte ilerlemek isteyen öğrencilerimiz, önce kitap okurlar ve o konuda eğitim almış kişilerin yanına giderek, öğrenmek isterler. Öğrendikten sonra da kendilerini ispat etmek, en azından öğrendiğini başkalarına da öğretmek ister. Aslında insanoğlunun en büyük haz aldığı duygu da; kendisine ait olan bir bilgiyi meccanen başkasına aktarmaktır. Esasında bir para veya iş karşılığı verilen bilgi ve tecrübeler insana o kadar haz vermez. Bu noktada AtademiX programımız hep gönüllülük esasına göre yürüdüğü için arkadaşlarıma tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

BİLGİ BİRİKİMİ ADINA TÜRKİYE’DEKİ ÖNCÜ ÜNİVERSİTELERDEN BİRİSİYİZ.

Atatürk Üniversitesi olarak örgün öğretimde belli bir aşamadayız. Ama geldiğimiz noktada eğitim uzakta değil dedik ve Açıköğretim Fakültemiz oluştu. Yine Uzaktan Eğitim ile Türkiye’nin en çok öğrencisi olan ve mezun eden bir merkezimiz var. Yani bilgi birikimi adına Türkiye’deki öncü üniversitelerden birisiyiz. Bunun için takip edilen bir üniversite olmak durumundayız. AtademiX sayesinde hiç üniversite hocasıyla karşılaşmamış, ders almamış öğrencilerimiz bu hazzı ve heyecanı yaşadılar. ” dedi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

18 Mart Çanakkale Zaferi’ne değinen Rektör Koçak: “Biz Bugün burada rahatsak, rahat konuşabiliyorsak, ülkemiz huzur içindeyse, bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar canlarıyla, kanlarıyla savaşarak bu ülkeyi bizlere miras bıraktılar. Bize düşen de bu mirasa sahip çıkıp, korumaktır. Üniversiteler olarak bizlerde ülkemizi, bilimle, araştırmayla, teknolojiyle koruyup daha iyi noktalara getireceğiz. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Programda başarılı olan katılımcılara Osmanlı Türkçesi, Biyoistatistiğe Giriş, Arapçaya Giriş ve Elektronik Ticaret derslerini veren öğretim üyeleri tarafından katılım belgeleri verildi. Ayrıca Prof. Dr. Hikmet Koçak, AtademiX’in ilk döneminde ders vererek katkıda bulunan öğretim üyelerine günün anısına bir hediye ve teşekkür belgesi verdi.

 
Erzurum’a tarih yatırımı
 
TKDK’dan enerji açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ ilgi odağı oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)Kafkasya Üniversiteleri Birliği (KÜNİB) ...
Koçak: ‘Çanakkale milli birliğin zaferidir’
Koçak, ‘Bu destan ayrıca, milletimizin esaret altına alınamayacağının, ...
Avrupa'da staj yapacaklar
Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 10 öğrenci ve 2 ...
 
Öğretmen Okulları 167’inci yılında
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ...
Balkanlar’da KÜNİB Rüzgârı
Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler ...
Yakutiye Üniversiteli anneleri ağırladı
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezinin eğitim tarafını ...
 
Emanetçilerin yüzü güldü
Erzurum’da üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı olan Yükseköğretime ...
Öğrenciler önlük, akademisyenler cübbe giydi
14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni, Atatürk Üniversitesi ...
Atatürk Üniversitesi Tıp Eğitiminde marka
Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri