Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
29 Ekim 2020 Perşembe - 06:03

‘Var olmamızın sebebi Cumhuriyettir’

Destici, “İçeriden ve dışarıdan, maruz kaldığımız sayısız taarruza ve badireye rağmen, bugün, hür ve güçlü bir şekilde ayakta kalmamızın, geleceğe güvenle bakarak var olmamızın sebebi, milletimizin değerleri üzerine inşa ettiği ve aşkla yaşattığı Cumhuriyettir” dedi.

‘Var olmamızın sebebi Cumhuriyettir’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “İçeriden ve dışarıdan, maruz kaldığımız sayısız taarruza ve badireye rağmen, bugün, hür ve güçlü bir şekilde ayakta kalmamızın, geleceğe güvenle bakarak var olmamızın sebebi, milletimizin değerleri üzerine inşa ettiği ve aşkla yaşattığı Cumhuriyettir” dedi.
Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Destici, “Cumhuriyetimizin 97. yılını, içeride ve dışarıda yaşadığımız ağır şartlar altında kutluyoruz. İçeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız sayısız taarruza ve badireye rağmen bugün hür ve güçlü bir şekilde ayakta kalmamızın, geleceğe güvenle bakarak var olmamızın sebebi, milletimizin değerleri üzerine inşa ettiği ve aşkla yaşattığı Cumhuriyettir” açıklamasında bulundu.
Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Destici, “Vatandaşını, mensup olduğu kökene, bölgeye, inanca göre ayırmadan koruyan, hizmet götüren, ona elini uzatan, anayasasında yer alan 'Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türkt'ür' hükmüyle hepimizin eşit olarak vatandaşlık haklarından yararlanmamızı sağlayan, Atatürk’ün 'Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' cümlesiyle milletiyle birlikte inşa ettiği Cumhuriyettir. İmparatorluklar kurup dünyayı yönetmeye başladıktan 1000 yıl sonra bile kabileler halinde yaşayanların, tarihleri 250 yıldan ibaret olanların ve bunların çaldıkları petrolün bekçiliğini yapmak için köleliğe gönüllü olanların mağlup edemeyeceği, terörü metot haline getirenlerin oyunlarıyla, terörle sarsılmayacak kadar büyük bir millettir. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.
ABD TEHDİTLERİ

ABD’nin tehditlerinin haksız olduğunu vurgulayan Destici, “Geçtiğimiz hafta ABD, NATO Büyükelçisi aracılığıyla Türkiye’nin S-400’lerin testlerini yapması üzerine sert, haksız ve üstü kapalı tehditlerle dolu bir açıklamada bulundu. Türkiye NATO üyesidir ve ABD’nin müttefikidir. Bizim, neden hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğunu, buna sahip olmak için ABD’den izin almak zorunda olmadığımızı mantık çerçevesinde ve kolayca açıkladığımız gibi, ABD de, “müttefik olmanın hukuku gereği” şu sorulara cevap vermelidir, Türkiye’nin hava savunma sistemine sahip olması, ABD’nin hangi mevcut veya muhtemel planına engel olmaktadır? Terör örgütlerine silah desteği sağlamak uluslararası hukuka uygun mudur? Ancak bu soruları cevapladıktan sonra, ABD’nin, Türkiye’nin savunmasıyla ilgili eleştirilerde bulunması belki bir anlam taşıyabilir ama -biliyoruz ki- asla haklı ve tutarlı olmayacaktır” dedi.
Kanada’nın hava araçlarındaki parçaların satışına sınır getirmesini kınadığını belirten Destici, “Geçtiğimiz günlerde Kanada yönetimi, insansız hava araçlarında kullandığımız bazı parçaların ülkemize satışına sınırlama getirdi. NATO üyesi ve 'sözde' müttefikimiz Kanada’nın tavrını kınıyor, bununla birlikte Kanada’dan ithal ettiğimiz parçaların daha iyisini üretecek güce ve kapasiteye sahip olduğumuza olan inancımı da ifade etmek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.
Döviz kurundaki yükselişin ekonomiyi derinden etkilediğinin altını çizen Destici, “Döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükselmesi ekonomideki birçok parametreyi derinden etkilemektedir. Fakat en az bunun kadar önemli bir başka husus ise açıklanan ekonomik hedeflerden çok kısa zaman içerisinde ötelere düşmektedir. Böylesi gelişmeler ekonomiye olan güveni zayıflatır, yatırım ve harcamalarda daha ürkek bir atmosfere girilmesine sebep olur. Yatırım ve harcamaların kısılması ise tamiri uzun yıllar alacak kronik problemlere sebep olabilir. Vatandaş her türlü derdine çareyi devletten yani onu yöneten hükümetten beklemektedir ki bunda da sonuna kadar haklıdır. Vatandaşların bu serzenişlerden rahatsız olmamak bilakis onları dinleyerek dertlerine çözüm bulunmalı, talepler imkanlar ölçüsünde karşılanmalıdır. Kamu kaynakları öncelikle vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarına ve üretime aktarılmalıdır” diye konuştu.

 
Memiş: ‘Ortak görev, Cumhuriyet'e sahip çıkmak’
 
Aliyev: ‘Sevincinizi paylaşıyorum’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Görevimiz Cumhuriyet’in değerlerini korumak’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Mayasında bağımsızlık bulunan ...
AK Parti: 'Hürriyet, kazanılmış bir haktır'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Cumhuriyet’in ilanının 97. ...
MHP: 'Cumhuriyet Türk Milletinin şaheseri'
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP İl Başkanı ...
 
Erdoğan’dan sert tepki
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
'Cumhurbaşkanımız Dünyanın gıpta ettiği bir lider'
Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız. İtimat telkin eden hâliyle ...
‘Mevlid, yenilenme iklimidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bugün rahmet, merhamet, kurtuluş ...
 
TBMM Macron'u telin etti
TBMM’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamalarının ...
Öz: Allah’ın nuru kafirlerin ağzıyla sönmez!
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Mevlit Kandili nedeniyle yayımladığı ...
Karataş’tan Mevlid Kandili mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri