Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Eylül 2019 Cumartesi - 11:59

‘Vatan secde edilen yerdir’

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, babası 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından memleketi Köşk’e yaptırılan namazgahı ibadete açtı.

‘Vatan secde edilen yerdir’

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, babası 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından memleketi Köşk’e yaptırılan namazgahı ibadete açtı.

59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve eşi Şadiye Koç tarafından memleketleri Köşk’ün düşmen işgalinden kurutuluş gününün adını taşıyan “6 Eylül 1922 Namazgahı”, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından ibadete açıldı. Baba ocağı olan Köşk'te hemşehrilerinin büyük ilgisiyle karşılanan Bakan Selçuk, tören boyunca kucağından inmeyen yeğeni Ali Hamza ile ilgilendi.

Dünyada kalıcı bir eser bırakmanın önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Bakan Selçuk, “Tarihçilerimiz İslam’ın ilk namazgahı olarak Peygamberimizin Medine’deki evini göstermekte. O zamandan bu yana cami ve mescitler gibi namazgahlar da sadece ibadet için değil; aynı zamanda önemli kararların alındığı, istişarelerin yapıldığı, halkın bilgilendirildiği toplanma yerleri olarak kullanılagelmiştir. Namazgah, gördüğü işlevler bakımından toplumsal hayatın merkezinde yer almaktadır. Kültürümüz içinde önemli bir yeri olan namazgahın, bugün de işlevini devam ettirmesi için buradayız. Aydın, bu kültürün yaşatıldığı önde gelen illerimizden birisi. Aydın’daki 200'den fazla yerleşim biriminde şu ana kadar tespit edilmiş 12 adet namazgah bulunuyor. Değerlerimizi yaşatmak, kültürel hafızamızı canlı tutmak adına bu geleneğe sahip çıkma hassasiyetini göstermeliyiz. 6 Eylül 1922 Namazgahını da bu şuur ve ince hassasiyetin bir eseri olarak görmekteyim. Bu yüzden sevgili babama bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Duygusal anlar yaşayan ve zaman zaman gözleri dolan eski Bakan Atilla Koç ise, “Cami ve mescit gibi salat edilen yerlerin hepsi vatandır. Çünkü vatan secde edilen yerdir. Camilerimiz bizim vatanımızın minyatürüdür. Şu iki bayrak da gösteriyor ki; camilerimizin önündeki bayraklar, bizim Milli Mücadele'deki zaferimizin süregeldiğini ve böyle de devam edeceğinin simgeleridir” şeklinde konuştu.

6 Eylül 1922 Namazgahı, yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptırdığı dua ile birlikte Atilla Koç ve ailesi tarafından ibadete açıldı. Açılışın ardından yine namazgahtaki ilk cuma namazı da İl Müftüsü Aksu tarafından kıldırıldı.

Açılışa; Bakan Selçuk ve Koç ailesinin fertlerinin yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Merkez Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 
Erbaş’tan Kur’ana uygun hayat vurgusu
 
HDP önünde eyleme katılan aile sayısı 13 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanuni Sultan Süleyman’a vefa
Kanuni Sultan Süleyman, vefatının 453’ncü yıldönümünde Süleymaniye Camii’nde anıldı.
Çocuk evlerinde sünnet şöleni
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon ...
Mahallebaşı’na ‘DAP Semt Kütüphanesi’
DAP İdaresi’nin Erzurum’da yapımına destek sağladığı toplam 18 semt kütüphanesinden ...
 
Dadaşlar Turgutlu Kültür Gecesinde buluştu
Turgutlu Belediyesi Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında 6. günde ...
ŞEHİRDER’den Kanuni vurgusu
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Vedat Eğilmez, ...
Babalar ve çocuklar namazda buluşacak
Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği 8 Eylül Pazar günü “81 İlde Babalar ...
 
Erbaş: “İslam, güzel ahlakı yaymayı emreder”
Erbaş, “Genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler ...
TDK’dan 4 yeni eser
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde faaliyet veren Türk ...
Ayber’in ‘Ahlat Ağzı Sözlüğü’ adlı kitabı çıktı
Bitlis’in Ahlat ilçesindeki eğitimci Güven Ayber’in ‘Ahlat Ağzı Sözlüğü’ adlı kitabı çıktı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri