Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Öğretmenlik Meslek Yasasını değerlendirdi
Tekin Öğretmenlik Meslek Yasasını değerlendirdi
Tekin Yöresel Ürünler Çarşısını hizmete açtı
Tekin Yöresel Ürünler Çarşısını hizmete açtı
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Ağustos 2024 Çarşamba - 03:34

‘Yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız’

Bakan Memişoğlu, "Biz artık dünyada sağlık sektöründe ana oyuncu olmak zorundayız. Ana oyuncu olacaksak da sağlığın bilgisini üretmek, sağlığın teknolojisini üretmek, sağlıkla ilgili yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız." ifadesini kullandı.

‘Yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız’

Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB'da yapıldı.?

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminde yetkinliğinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Ancak, yurt dışında ülkemizin uluslararası sağlık turizmine yönelik ciddi karalama kampanyaları mevcut, bu kampanyaların bertaraf edilmesine yönelik Sağlık Bakanlığımızın öncü olmasına ihtiyacımız var." dedi.

Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, toplantıya ilaç, medikal, kozmetik, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi sektör temsilcilerinin katılım sağladığını söyledi.

Sağlık sektörünün tıbbi cihazdan ilaca ve sağlık hizmet sağlayıcılarına kadar çok geniş bir alan olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Aynı zamanda söz konusu sektörler ürettikleri yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlerle ülkemiz ticaretine de büyük katkıda bulunmaktadır. En önemlisi, odağında insan olan, sosyal, ekonomik ve politik sonuçlarıyla hepimizi doğrudan etkileyen bir sektör. Pandemide de sektörün ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük." diye konuştu.

 Hisarcıklıoğlu, sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanmasının ve tedarik zincirinin kırılmamasının her şeyden önemli olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer yandan, uluslararası sağlık turizmi dış ticaret dengesine sağladığı katkının yanı sıra ülke tanıtımımız açısından da çok kıymetli. Bu alandaki yetkinliğimiz oldukça yüksek. Ancak yurt dışında ülkemizin uluslararası sağlık turizmine yönelik ciddi karalama kampanyaları mevcut, bu kampanyaların bertaraf edilmesine yönelik Sağlık Bakanlığımızın öncü olmasına ihtiyacımız var. Tüm bu hususlarda Bakanlığımızın gerekli adımları ivedilikle atmasını diliyoruz."

Bakanlık ile özel sektörün birlikte hareket etmesinin, Türkiye'yi ve sektörü daha güçlü bir geleceğe taşımada büyük önem arz ettiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Burada bulunan ekip, alanında uzmanlaşmış kıymetli firmalarımızın temsilcilerinden oluşuyor. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sizin de bizim yanımızda olduğunuzu biliyoruz ve bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Bu toplantılarımızın ve işbirliklerimizin devamını arzu ediyoruz."

Sağlık Bakanı Memişoğlu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da konuşmasında, "Biz artık dünyada sağlık sektöründe ana oyuncu olmak zorundayız. Ana oyuncu olacaksak da sağlığın bilgisini üretmek, sağlığın teknolojisini üretmek, sağlıkla ilgili yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız." ifadesini kullandı.

Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) düzenlenen Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı’na katıldı.

Bakan Memişoğlu, son 22 yılda sağlıkla ilgili birçok önemli adımın atıldığına işaret ederek, "Türkiye'ye artık sadece sağlık hizmetini iyi sunmak yetmez. Bu kadar iyi sağlık çalışanlarıyla, bu kadar iyi bir altyapıyla, bu kadar özverili insan gücüyle artık sadece dünyanın en iyi ve en ulaşılabilir sağlık hizmetini sunmak bize yetmez. Biz artık dünyada sağlık sektöründe ana oyuncu olmak zorundayız. Ana oyuncu olacaksak da sağlığın bilgisini üretmek, sağlığın teknolojisini üretmek, sağlıkla ilgili yeni bir şeyler sunmak ve söylemek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Sağlık sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olabileceği inancıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Memişoğlu, bu konunun kendileri için en büyük hedef noktası olduğunu söyledi.

Memişoğlu, Türkiye'de sağlıkla ilgili çok büyük bir gelişim süreci yaşandığına dikkati çekerek, bu süreci dünya çapında bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti.

"SADECE MALZEME ÜRETMEMİZ YETMEZ"

Bakan Memişoğlu, Türkiye'deki sağlık sektörüne oluşan güvenin oldukça yüksek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bize 2 milyar dolarlık veya biraz üstünde sağlık turizmi yetmez. Bize sadece ventilatör veya birkaç tane malzeme üretmemiz yetmez. Bize sadece bir ventilatör veya birkaç tane malzeme üretmemiz yetmez. Bize artık yeni bir şeyler söylememiz yeter. Biz Türk milleti olarak birlikte çalışacaksak, bilim insanı, kamu ve ticaret adamının ortak çalışabileceği ekosistemi oluşturmak durumundayız."

 
MEB’den Ahilik yaklaşımı
 
Merkez Bankası faizi sabit tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASHB’den şehit ailesi ve gazilere vefa
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına ...
Göktaş: 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın'
"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" ilkesi doğrultusunda vatandaşların taleplerini ...
ASHM, ‘Umudun Renkleri’ni buluşturdu
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki dezavantajlı ...
 
28. Sultan Sekisinin gündemi açıklandı
28. Sultan Sekisi gündemi Deprem Gerçeği ve Erzurum, olacak
İşsizlik oranı açıklandı
İşsiz sayısı 2024 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 23 ...
Yurt genelinde aynı anda yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün talimatı üzerine ...
 
39 ilaç daha geri ödeme listesinde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 30'u yerli üretim olmak ...
Türk Kızılay’dan vefa ziyaretleri
Türk Kızılayı Erzurum Engelsiz Şubesi, engelli vatandaşlara moral vermek için ziyaretler yapıyor.
20 milyon 714 bin kişi demiryolunu kullandı
Erzurum’da ulaşım tercihlerinde ilk sırayı kara ulaşımı alırken demiryolu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri