Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
19 Mart 2013 Salı - 07:35

‘Yeniden Müslüman olmalıyız’

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgül, “Yeni şeyler keşfeden bir millet olmadan, ‘Medeniyet Süreci’ne giremeyiz.” dedi.

‘Yeniden Müslüman olmalıyız’

ERZURUM (İHA) - Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgül, “Yeni şeyler keşfeden bir millet olmadan, ‘Medeniyet Süreci’ne giremeyiz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Medeniyete Doğru” başlıklı konferansta konuşan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hikmet Akgül,“evrensel anlamda yeni bir Medeniyet tanımlamasına ve yaşanmasına ihtiyaç var”dedi.’Batılı olmak veya batıda yaşamak ile medeni olunmaz’ diyen Akgül, ‘ülke olarak Medeniyet sürecinde etkin olmak için, Bilim, Din ve Sanat alanında, yeni şeyler keşfetmeliyiz.’diye konuştu.
MEDENİ OLMAK İÇİN 3 TEMEL İLKE
Bir kişiye, “Medeni İnsan” demek için, o bireyin sözünde durması, dosdoğru olması ve emaneti koruyan karakterde olması zorunlu diyen Akgül,”temel ahlaki kriterlere sahip olan insanlar daha sonra, Bilim, Din ve Sanat alanında düşünce üretip, felsefe yapmalıdır” şeklinde konuştu.
YENİDEN MÜSLÜMAN OLMALIYIZ
Akgül,``Din başlangıçta vahiy temelliydi ancak daha sonra, İslam düşmanlarının yazdığı sahte hadis kitapları ve kişisel fıkıh yorumlarıyla İslam, vahiy temelinden uzaklaştırıldı, değiştirilerek ve yozlaştırılarak bugüne gelindi.Dinin evrenselliğini Kur-an ve vahiy temelinde ele alırsak, yeni medeniyeti başlatabiliriz.Kur-an’a göre dini felsefeyi henüz kavrayamadığımız için, piyasa müslümanlığı yapılmaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerde İslam dini algılayışı ve yaşayışında farklılıklar görülüyor.
Herkes kendine göre din oluşturuyor. Din-i Kur-an’a dayalı değil, kendi çıkarlarına göre yorumluyor ve bu yönde toplumu etkilemeye çalışıyorlar. Medeni toplumu inşaa edebilmek için, öncelikle Kur-an’a göre dini algılama sürecine girip, Din felsefesini oluşturmalıyız. Kur-an ne demek istiyor? Sorusunu sormalı ve yeniden müslüman olmalıyız.”
Konferansı Rektör vekili Prof.Dr. Samih Diyarbakır,öğretim üyeleri ve öğrenciler dinledi. Diyarbakır, Prof. Dr. Hikmet Akgül’e vermiş olduğu konferanstan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
 

 
'O Erzurum’un ruhu…'
 
DAİB’ten bilgilendirme semineri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 19 Mart 2013 Salı 10:05

Hay ağzınıza sağlık,Sayın Hocam.Bugün, vahiyden uzak,üretilen dini ne de güzel yorumlamışsınız.Ne yazık ki bugün durum,tam da söylediğiniz gibi.Bu işe el atacak olanlar başta Diyanet,sonra da dini akademisyenler,maalesef onlar da tribünde oturup seyrediyorlar.Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın kabilinden,etliye sütlüye hiç karışmıyorlar.11 Bakanlığın bütçesini 3 milyar 891 milyon TL ile geride bırakan Diyanet,saltanat sürüp har vurup harman savuruyorlar,krallar gibi yaşıyorlar,din tüccarlerı da dini sömürüyorlar hiç sesleri çıkmıyor.Mesela geçenlerde adamın birisi kendisini Mehdi ilan etti,hiç umarsamıyorlar Tam da düzenin emrindeler.Kendileri makamlarında,imamlar camilerde birer figüranlar.İslam'ı caminin dışına çıkarıp halka anlatamadılar.Sanıyorlar ki namaz kıldırmakla,mevlit okumakla,iskata oturmakla İslam yerine geliyor.TV'lerdeki dini programlara bakıyoruz,onbinlerce mail geliyor.Vatandaş aç dini bilmiyor.Zaten okuma olmadığı için dini öğrenemiyorlar.Bir tek şık kalıyor o da dini,din simsarlarından öğrenmek.Onlar da kendilerine göre oluşturdukları dinle insanları sömürüyorlar, ortada da din kalmıyor.Üzerlerinde hükmeden rejimin niteliğinin,İslam'a uygun olmadığını ve yasaların tağuti karakterlerini Müslümanlara anlatamıyorlar.Tevhit ilmini tam olarak kavrayamadıkları için,Tevhit ile çelişen durumları anlayıp telefi edemiyorlar.Psikoloji ve pedagoji eğitimi almadıklarından toplum bilincinden haberleri yok.Bir çok imam da zaten bazı odakların emrinde çalışıyorlar ve onların kontrolünde hareket ediyorlar.Zaten İlahiyat Akademisyenleri yaşadıkları saltanattan dolayı etraflarını göremiyorlar ki.Bir program yapıp müsait zamanlarında camilerde vaaz etmeyi hiç düşünmüyorlar. Herhalde"Ben bir kariyer sahibiyim,bu cahil insanların içinde ne işim var" diye böbürleniyorlar.Sayın Hocam bu mübarek Din-i Mübin,bu din tüccarlarının elinden ne çekiyor.Şu anda bu mübarek Din yerlerde sürünüyor da tutup kaldıran yok.Amma bu mübarek Din'in sahibi yüce Allah (cc),bu mübarek Din'i bu toplumdan alıp bir başkasına verir ve vermeye de kadirdir.Bu toplumu da yüzü üzerine süründürür ve cezasını verir.Zaten böyle bir cezayı da çoktan hak etmişiz herhalde.Selam ve saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler’den 18 Mart mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler 18 Mart Çanakkale zaferi ...
İİBF Subasic’i ağırladı
Atatürk Üniversitesi’nin konuğu olarak Erzurum’da bulunan Bosna-Hersek ...
Büyükelçi Subasic Bosna’yı anlattı
Bosna Hersek Büyükelçisi Dr. Sabit Subasic “Bosna’nın geçmişi, bugünü ...
 
‘Ben anacığımın ayağının altını öptüm’
Erdoğan, “Bizim dinimizde cennet babaların ayağı altında değil. Kadınların ...
BÜ. Rektörlüğüne Coşkun atandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ...
‘Şehitlerimizin yolundayız’
Başbakan Erdoğan, yeni süreçle ilgili olarak şehit aileleri ve gazilerin ...
 
Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi
Yasaklar ve engellerden Türkiye’yi kurtaracaklarını belirten Başbakan ...
Yılmaz’dan bölgesel değerlendirme
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi ...
Başbakan'dan Millet Vurgusu
AK Parti hükümeti olarak kendilerinin millete hizmet yolunda çalıştıklarını ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri