Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Emniyetten 'en iyi narkotik polisi anne' semineri
Emniyetten 'en iyi narkotik polisi anne' semineri
HABERLER>SİYASET
14 Nisan 2013 Pazar - 17:35

Yılmaz partililerine seslendi

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Nisan ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında parti teşkilatı mensuplarına hitabetti.

Yılmaz partililerine seslendi

ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Nisan ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında parti teşkilatı mensuplarına hitabetti.
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Nisan ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında AK Parti Teşkilatı mensuplarına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uzunca bir süredir ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi
ÖZÜRLÜ AÇILIMI
Yılmaz, “29 Nisan 2012 tarihinde Cumhuriyet tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek, daha önce ÖMSS, yani Özürlü Memur Seçme Sınavı adıyla bir merkezi sınav düzenlemiştik. Bunu şimdi değiştiriyoruz, EMSS, yani Engelli Memurlular Seçme Sınavı haline dönüştürüyoruz. 2012 yılında tam 7 bin 746 engelli kardeşimizin kamuda istihdamını sağladık. 14 Mart 2013 tarihinde de ikinci bir yerleştirme yapıldı ve 5 bin 926 engelli kardeşimizin de ataması gerçekleşti. Böylece, şu ana kadar 13 bin 672 engelli kardeşimizin kamuda istihdamını sağlamış olduk. 5 Nisan itibarıyla bu kardeşlerimiz işbaşı yaptılar, 13 bin 672 kardeşimize yeni işlerinin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
EKONOMİK GELİŞMELER
Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri ele alan Yılmaz, “ İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İstanbul Altın Borsasının da katılımıyla Borsa İstanbul adını aldı ve daha güçlü bir yapıya kavuştu. Kentsel dönüşüm ile ilgili Türkiye genelinde bugüne kadar 46.915 bağımsız bölümle ilgili süreç başlatılmış oldu. Hedefimiz, 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız bölüm ve dükkânın dönüşümünü başlatmak. “diye konuştu.
AKİL ADAMLAR OLUŞUMU
Akil adamlar oluşumuna dikkat çeken Yılmaz şunları kaydetti, “Kamuoyunun akil insanlar adını verdiği, bizim de hassas değerlendirmelerin ardından netleştirdiğimiz bu heyet 63 kişiden oluşuyor. Bu 63 arkadaşımız 9’arlı gruplar halinde Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde çalışmalarına başlamış olup, Grup içinden bir arkadaşımız başkan, bir arkadaşımız başkanvekili, bir arkadaşımız da bu çalışmaların sekreteryasını yürütecek. İlk planda iki aylık bir süreçte gruplar raporlarını hazırlayacaklar. Biz kervan yürüsün diyoruz, kim ne derse desin, biz yola devam edeceğiz. Herkesin kanın durmasına, gözyaşının dinmesine, odaklandığı bir dönemde, az konuştuğumuzu, çok iş yaptığımızı, ama şehitlerimizin ruhunu incitmeyeceğimizi, şehit ailelerini rencide etmeyeceğimizi, kanı durdurmak, gençlerin ölümünü engellemek, Türkiye’yi huzura kavuşturmak için çırpınıyoruz. “
GENEL DEĞERLENDİRME
Türkiye ekonomisi üzerine genel değerlendirmede bulunan Yılmaz şöyle dedi, “Biz göreve geldiğimizde Türkiye’nin uluslararası para fonuna borcu 23,5 milyar dolardı. Bu ülkeyi 23,5 milyar dolar IMF borcuna mahkum etmişlerdi. Şu anda 400 milyon dolar borç kaldı, son taksit ve önümüzdeki ay bu taksiti ödüyoruz, böylece IMF ile artık borç - alacak bitiyor. Merkez Bankası Türkiye’nin en büyük milli bankasıdır. Milli bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı, bunu böyle teslim aldık. Şu an milli bankamız, Merkez Bankamızın rezervleri 125 milyar dolar oldu. Biliyorsunuz zorunlu tasarruf adı altında işçiden, memurdan, kesintiler yaptılar, kaynakta kesinti, 13,5 katrilyon lira. Arkadaşlar, devlet işçisine, memuruna borçlu olur mu, bunu da biz ödedik. Bakın aynı şekilde KEY adı altında, Konut Edindirme Yardımı adı altında biliyorsunuz yine memurdan kesinti yapıldı, tam 3,5 katrilyon. Onu da biz ödedik. Bizim iktidarımızdan önce çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriliyordu, Şu an çiftçiye uyguladığı faiz oranı nedir biliyor musunuz kardeşlerim? Sıfır ila yüzde 7,5 arasında. Bu ülkeyi bir dünya yıldızı haline getiren 76 milyonun desteği ve hayır duası bize yeter. Milletimiz çok samimi, Allah onlardan razı olsun. İçeride, dışarıda, her yerde dualarında bizi unutmuyorlar, bize dualar ediyorlar. Ülkemizde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, aklınıza ne gelirse hepsiyle bir, beraber yürümeye devam edeceğiz. Biz her zaman tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet dedik. Bu hafta Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 168. yıldönümünü kutluyoruz. Ve canlarını, her şeyini feda etmeye hazır olan Polis Teşkilatımızın tavandan tabana tüm mensuplarını aileleriyle beraber kutluyorum. Onların da verdikleri bu mücadelede Rabbim yardımcıları olsun diyorum. Aynı şekilde askerimiz için bu dualarımızın kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bütün korucularımız için aynı şekilde dualarımızın kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim yolumuzu açık etsin, bahtımızı açık etsin diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bizim peygamberimiz barış, sevgi ve merhamet peygamberidir. O, bütün insanlara kardeşliği, her insanın yalnızca insan olmasından dolayı sevilip sayılacağını, insanlık onurunun önemini, merhametli olmayı, iyilik etmeyi öğretmiştir. O; ırk, renk, cinsiyet, mal-mülk, zenginlik, soy-sop gibi maddî ve geçici ölçülere hiç itibar etmedi. “Allah sizin görünüşünüze, malınıza, mülkünüze bakmaz; yalnızca kalplerinize ve amellerinize bakar.” sözü ile de bu anlayışı zihinlere ve gönüllere nakşetti. Bu vesile ile, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) doğumunun 1442. yılının kutlandığı Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve merhamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 

 
Yücelik yeniden aday
 
Gümüşhanespor’da moraller bozuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözütok’tan kutlu doğum mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Kutlu Doğum ...
AK Parti’de Baro ağırlaması
AK Parti Erzurum Kadın Kolları, Erzurum Barosu’na kayıtlı kadın avukatları ağırladı.
‘Veda Hutbesi İlkemizdir’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kutlu Doğum haftası nedeniyle yayınladığı ...
 
DES Sandığa gitti
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) 2. Olağan Kongresi'nde Gürkan Avcı, ...
Yenişehir’e alt geçit
Yenişehir’de altgeçit yapılıyor. 70 günde tamamlanması planlanan alt geçit ...
Çalık’tan MEB'e WEB Tepkisi
ERZURUM Gazetesi / Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Telekom işbirliğiyle ...
 
Büyükşehir’de numarataj güncellemesi
Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı şehirdeki cadde ve sokakların ...
AK Kadınlar’dan Ankara çıkarması
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve yürütme kurulu üyeleri ...
Haber-İş Sendikası ‘Akkan’ dedi
Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığına Kemal Akkan getirildi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri