Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
ETSO'da otomotiv gündemi
ETSO'da otomotiv gündemi
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
HABERLER>SİYASET
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:46

Yurdagül’den 100’üncü yıl çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, ”23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü etkinlikleri de Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir nitelikte olmalıdır” dedi.

Yurdagül’den 100’üncü yıl çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, ”23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü etkinlikleri de Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir nitelikte olmalıdır” dedi.

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Atatürk’ün Erzurum Kongresini toplamak üzere Erzurum’a geldiği tarih olan 3 Temmuz gününün Erzurum’da çok özel bir farkındalığın işaret fişeğini yaktığını söyledi. Atatürk’ün Ilıca’da karşılanışının kutlandığı etkinliklerin “Türkiye Yüzyılı’nın İlk Kongresine Adım Adım” sloganıyla ön plana çıktığını kaydeden İl Başkanı Adem Yurdagül, “Nasıl ki Erzurum’da başlatılan milli mücadelenin ilk meşalesi bundan 104 yıl önce Ilıca’da yakıldıysa, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında da yine Ilıca’da çok özel bir adım atılmıştır. Madem Cumhur İttifakı ruhuyla Türkiye Yüzyılı’na girdik, o halde 23 Temmuz Erzurum Kongresi yıldönümü etkinliklerini de yine Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir biçimde gerçekleştirmeliyiz” çağrısında bulundu.

Erzurum, Cumhuriyet’i Kuran Şehir

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Erzurum’da atıldığını ve bu yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılının kutlanacağını kaydederek, “Kuşkusuz 100’üncü yıl etkinlikleri emsalsiz bir içeriğe sahip olacak. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını elbette Cumhuriyet’in ruhuna ve şiarına yaraşır bir biçimde kutlayacağız. Bu özel zaman dilimi içerisinde Erzurum’a ve Erzurum Kongresine özel bir yaklaşımda bulunulmasını istemekse en doğal hakkımızdır. Bu yüzden Cumhuriyet’in kuruluş harcının karıldığı Erzurum Kongresi, 100’üncü yıla özel etkinliklerle kutlanmalıdır. Erzurum, Cumhuriyet’i kuran şehirdir ve bu yüzden Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında Erzurum için mutlaka özel bir parantez açılmalıdır” diye konuştu.

 
TÜFE açıklandı
 
Hainlerin inleri imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 İYİ Parti'de Başkanlık Divanı belirlendi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında toplanan genel idare ...
Bahçeli: ‘Göç sorununun idrakindeyiz’
Bahçeli, sınır aşan göç olgusunun tüm ülkeler için çetin ve çetrefilli ...
‘Milli Mücadele meşalesi Erzurum’dan yakıldı’
Sekmen, “3 Temmuz; vatan davamızın yenilendiği, milli kudretin şahlandığı ...
 
Yurdagül dua aldı
Kahraman’ı evinde ziyaret eden Yurdagül, yanında götürdüğü tablet bilgisayarı ...
Ala: ‘Türkiye hedeflerine birlikte yürüyeceğiz’
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Erzurum ziyaretleri kapsamında ...
Gümüşhane Bakan Tekin'i ağırladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kurban Bayramı nedeniyle bir dizi ziyaret ...
 
Bakan Tekin şehit ailesini ziyaret etti
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade ...
‘Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban ...
Bakan Tekin Dadaşlarla bayramlaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kurban Bayramı ziyaretleri çerçevesinde ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri