YORUMLAR
Toplam 14 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
gavurboğan 5 Eylül 2012 Çarşamba  13:03

yoncalık, google yazip diledigin bilgiye ulasabilirsin...bilgi bu mu sizce...Bilgi, enformasyonun yorum, analiz ve bağlam ile zenginleştirilmiş halidir, benim bildiğim...bilgiyi tanımlamakta zorlanan yoncalık, enetelektüelizm yapıyor...sorunumuz bu asıl

Yorumu oyla      6      4  
Prof. Dr. Nesrin ASTAM YILDIZ 5 Eylül 2012 Çarşamba  00:09

Haber anlayışları abartıya dayanan gazete, televizyon ve internet medyasının enetellektüel çevrelerde saygı görmesi beklenmemeli... Gerçeği saptıran, sahibinin sesi gibi davranan,eksiklikleri görmezden gelen 'yandaş medya' da , yapılan iyi işleri bile görmezden gelen 'candaş-kandaş' medya da Türkiye'ye yakışmıyor. Erzurum medyasında zor koşullarda çalışmalarına rağmen işlerini iyi yapan başarılı muhabirleri kutlamak gerek... İlk yayınlandığı günden beri takipçisi olduğum Erzurum Gazetesi ile diğer Erzurum gazete, televizyon ve internet medyasına başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Hayati 4 Eylül 2012 Salı  21:55

Erzurum basini bence hic basarili degil. İclerinde unv mezunu kac kisi var bir bakin. Bu gazete yine en iyisi. Yazarlarinida begeniyorum. M.akdagin erzurumun sorunlarini surekli yazmasi gibi oburleride biyle olmalilar.

Yorumu oyla      6      4  
Yakup Doğan Takı 4 Eylül 2012 Salı  21:47

Söyleşi güzel olmuş, daha ne söylesin ki. Bendeniz çok severek beğenerek okudum. Gazeteyi de sürekli beğenerek takip ediyorum. Benim gördüğümde bu gazetemiz ERZURUM'u çok iyi temsil ediyor. Ne kimseye çamur atma var, ne karalama var. Hele son zamanlarda çok konuşulan paralı pullu haber maber bu gazeteden duymadık. Ee. daha ne olsun. Bize teşekkür düşer. Bende onu yapıyorum. Vahdet Beyede gazeteyede sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa Kalaycı 4 Eylül 2012 Salı  21:44

Bu yoncalık kardeşi merak ediyoruz ki, eğitimi neymiş. Madem çok eğitimli de niye adıyla sanıyla mertçe yazmaz ki. Gazete işte, sağolsunlar okurlara parasız hiçbir karşılık beklemeden hizmet sunuyorlar. Ve çok da iyiler bence. Ne istiyor bu arkadaşımız açık açık yazsa da, bir BAKIŞ AÇISI sahibi de ben olsam. Essahtan nedir senin eğitimin igidim hele bir dede biz de hemşerimizin bu böyük halinden keyif alak!

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 4 Eylül 2012 Salı  21:17

Bunun disinda gazeteyi hemen hemen her gün takip eden biri olarak, begendigim yönleri: Sayfayi reklama bogmadan, sade bi görüntü icinde sunmalri, Arti farkli nesillerden, farkli baksilarin oldugu zengin bi yazar kadrosu...Ve hissedilen bi sey varki, Gazete okuyucuya haber ulastirmayi gönülden istiyor..

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 4 Eylül 2012 Salı  21:12

Yaziyi okudum, emegi gecenlere tesekkürler lakin ben entellektüel bi bakis acisi göremedim. Bi cok seyden bahsedip, bise söylemeyen bi söylesi olmus. Burdaki yazarlarda benim okudugum kadariyla birikim-egitim sikintisi var... Genel olaraksa gazeteyi objektiflik noktasinda yeterli görmüyorum...Yorumlara kesinlikle yer verilmeli ve bu daha aktif bi platforma dönüstürmeli...Yorum, hakaret icermedigi sürece, yayinlanmali..Bunun disinda bence HER! görüse acik olunabilinmeli, bazense tahammül edip hosgörüyle yaklasilmali...Bilgi sahibi olmak artik sorun degil, google yazip diledigin bilgiye ulasabilirsin..Mevzu bakis acisi sahibi olabilme, buda birikim isteyen, egitim isteyen, hosgörü isteyen bi konu..

Yorumu oyla      6      4  
nuri 4 Eylül 2012 Salı  20:28

facede dolaşan bir çümele : GAZETECİYSEN.. BOYUN EĞMEYECEKSİN..! BOYUN EĞECEKSEN.. GAZETECİYİM DEMEYECEKSİN..!

Yorumu oyla      6      4  
Prof. Dr. Nesrin ASTAM YILDIZ 4 Eylül 2012 Salı  20:02

Haber anlayışları abartıya dayanan gazete, televizyon ve internet medyasının enetelküel çevrelerde saygı görmesi beklenmemeli... Gerçeği saptıra, sahibinin sesi gibi davranan,eksiklikleri görmezden gelen 'yandaş medya' da , yapılan iyi işleri bile görmezden gelen 'candaş-kandaş' medya da Türkiye'ye yakışmıyor. Erzurum medyasında zor koşullarda çalışmalarına rağmen işlerini iyi yapan başarılı muhabirleri kutlamak gerek... İlk yayınlandığı günden beri takipçisi olduğum Erzurum Gazetesi ile diğer erzurum gazete, televizyon ve internet medyasına başarılar diliyorum. Prof. Dr. Nesrin ASTAM YILDIZ

Yorumu oyla      6      4  
zekeriya alptekin 4 Eylül 2012 Salı  19:17

siyaset yağcılığı da kötü, haksız yalan yere karalama ve iftira da kötü. bunlara dikkat eden gazeteci ve yazarlar toplumdan her zaman saygı göreceklerdir.

Yorumu oyla      6      4  
Merdan Yekiz 4 Eylül 2012 Salı  16:38

Bu söyleşiyi ilgi ile okudum, halk bilinçlendikçe, üniversiteli sayısı arttıkça, eğitimde düzey yükseldikçe insanların dikkatleri, beklentileri ve ilgileri de değişiyor. elan asayiş,spor haberlerinin daha çok okunduğunu biliyoruz, ama dediğim gibi üniversiteli sayısı arttıkça uzmanlık isteyen haberler daha çok ilgi buluyor. Ciddi bir gidişat gözlemliyoruz. bu gün böyle yaygaracılık, şamatacılık yapanlar çok yakın gelecekte gazetelirin muhabiri değilde dağıtıcı olurlar. sorun bilgi çağına uygun hale gelmek, toplum bilgiyi yakaladıkça bu gazeteleri öyle bir düzeltirki..

Yorumu oyla      6      4  
numan gözüm 4 Eylül 2012 Salı  15:51

”Bu medya düzeninde artık bir meslek sahibi olmadan iş tutmanız, yani gazetecilik denen ‘işi’ yapmanız imkânsız. Mesela tıp doktorusunuz ve bir gazetenin sağlık sayfasının editörü olabiliyorsunuz. Ham habere internet üzerinden artık mezralar bile ulaşıyor. Önemli olan bu haberin nedenini ve olası sonuçlarını yazabilmektir. Eğer bir haberle ilgili bir meslek sahibi değilseniz cesur bir gazeteci olmanızın da bir değeri olmaz. Bundan sonra gazetecilerden bu talep edilecek. Bu talebi de ancak meslek erbabı gazeteciler yapabilir.Peki, aksi olursa ne olur? Kimse para verip gazete diye bastığınızı almaz, kimse program diye sunduğunuz beşinci sınıf saçmalıkları izlemez, kimse polis-adliye bülteni hükmündeki sitenizi tıklamaz...” çok doğru.

Yorumu oyla      6      4  
salim güven 4 Eylül 2012 Salı  15:49

adil bey, evet nitelik şimdi daha iyi...ama zaten söyleşide de bu belirtilmiş, bugünkü gelişmelere dikkat çekilmiş. ben öyle anladım

Yorumu oyla      6      4  
Adil Dadaş 4 Eylül 2012 Salı  01:09

Değerlendirme çok güzel, ancak eskiye dair söylemleri iddialı buldum. Evet gazeteciliğin forsu vardı ma; nitelik şimdi daha arttı.

Yorumu oyla      6      4