YORUMLAR
Toplam 17 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
ABDULKERİM 4 Mayıs 2013 Cumartesi  08:55

FATİH'İN VAKFİYESİ Fatih burayı ve diğer bir çok sosyal tesisi Ümmeti Muhammed (s.a.v.)'e vakfeder ve bunu bir vakfiye ile kanunlaştırır. Vakfiyenin sonunu şöyle sona erdirir: "Kim bu vakfiyenin bir şartını değiştirir, fasit bir te'ville, dalavereyle vakıf hükmünü yürüklükten kaldırmaya kasteder, aslını değiştirir, füruruna itiraz eder veya bunları yapana yol gösterir ve yardım eder veya kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkar veya sahte evrak düzenleyerek mütevelilik hakkı gibi şeyler ister, yahut onu kendi hesabına geçirirse haram işlemiş olur, günah kazanır. Allah'ın Meleklerin ve bütün insanların ebediyyen la'neti onun üzerine olsun. Azapları hafiflemesin. Kıyamet gününde yüzlerine bakılmasın. Kim bunu işittikten sonra değiştirirse günahı değiştirenleredir. Allah işitendir bilendir. Bu vakfı değiştirmeye, bozmaya girişen kişi ölümü, sekeratı, kıyamet sahnelerini ve karanlığını, kabri ve yalnızlığını, münkeri ve heybetini nekiri ve soracaklarını insanların, Alemlerin Rabbi

Yorumu oyla      9      5  
serdar odabaşı 3 Mayıs 2013 Cuma  22:42

Hariçten gazel okumakla olmaz.Öğder erzurumun en etkili derneklerinden bir tanesi.İlçlerde bile artık sesini duyuyoruz.eğitimle ilgili yerel ve ulusal basında çok etkili çıkışları olan çözüm üreten,fikir üreten bir yapıya sahip olduğu görünüyor.Bazı derneklerin yaptığı gibi oyun dernekçiliği yapmıyor.Öğretmen ve eğitimci sorumluğu aydın kimliği ile etkin çıkışlara her zaman ihtiyaç var.Yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Sitede yorum yapan arkadaşlara da kızmıyorum.Çünkü şehrimizde çalışan, gayret eden,üreten herkesin eleştirilme hastalığının olduğunu yakınen bilenlerdenim.Sayın Ömer Dinçer geldiğinde Erzurumun eğitim sorunlarını bir dosya halinde hazzırlayıp sayın bakana ve vekillere veren tek dernek olduğuna da canlı şahit oldum.

Yorumu oyla      10      5  
rahmi hasırcı 3 Mayıs 2013 Cuma  21:14

gerçketn içerikte yazılı tüm metni bende imzalıyorum.tarihi gerçekleri güzle bir şekilde ortaya koymuş dernek .emeği geçenlere teşekkür ederim.sadece muhalefet olsun diye yorum yazılmaz.bir kısım arkadaşlar üzüm yemek için değil derneğe saldırmak için yorum yazmış.

Yorumu oyla      9      5  
aytekin.. 3 Mayıs 2013 Cuma  19:44

her halt tamamlanmış sıra ayasofyaya gelmiş...bu ne olduğu belirsiz dernek önce bitirilme noktasına gelen eğitim sistemine el atıpta görüş beyan etsinler.eğitim bir sen in diğer versiyonunu oynamaktan vazgeçsinler...her mahallede 3-4 tane cami var zaten ayasofyada ayasofyalığıyla kalsın...

Yorumu oyla      8      8  
özel 3 Mayıs 2013 Cuma  19:31

arkadaşlar başlığa bakıp yorum yazmayın.içeriği okuyn .bakın dernek güzel bir metin ahzırlamış

Yorumu oyla      10      6  
önder 3 Mayıs 2013 Cuma  19:00

öğder eğitimle ilgili faaliyet yapan her hafta eğitmle ilgili açıklamaları olan eğitimin sorunları konusunda bakana kadar herekse sorunları ulaştıran cesaretli ve duyarlı bir dernektir.

Yorumu oyla      10      5  
Mökkem dadaş 3 Mayıs 2013 Cuma  18:33

Ligtv nin web sayfasında vaybe diye bir program var burda yazılanlara bakıyorumda gerçekten vaybeeeee demek istriyorum. Bu memlekette ne kadar çok bizans hayranı varmış. En son yorum yapanda demişki oranın adı ayasofya onun için cami olamazmış. Haydaaa nato mermer nato kafaa... Bu memlekette sanki her isim her yer Türkçe bitek orası rumca... Hem sen yavuzdan kanuniden iyimi biliyorsun adamlar ismi o şekilde kullanmış sana ne oluyor? Yanı başında sultanahmet yapılmış ama ayasofyayı dedelerimiz müze yapmamış yine cami olarak kullanmış oda bu zamanki kadar cemaatte yok. Karın ağrısı çekenler patlasanızda çöatlasanızda orası camii olacak. Ha bunu AKP yapabilirmi pek tahmin edemiyorum bakalım kime nasip olacak...

Yorumu oyla      9      5  
3 Mayıs 2013 Cuma  18:18

ayasofya mescid olmalı. içerisinde bikaç hz isa motifi var, ama olsun o da hak peygamber sonuçta. hristiyanlık budizm değil sonuçta, korkmayalım.

Yorumu oyla      6      6  
Hariçten 3 Mayıs 2013 Cuma  18:02

Böylece ÖĞDER in, kendi işi dışında ki işlerle meşgul olduğunu da öğrenmiş olduk. Kısmet bakarız ki EĞİTİME de sıra gelmiş!!!

Yorumu oyla      7      7  
YONCALIK'a katılıyorum 3 Mayıs 2013 Cuma  16:31

Ayasofya tepkisi tamamen türübüne oynamak demek. Ruhban okullarının açıldığı bir dönemde böyle bir tepki koymak sadece gündemi değiştirmek. Bu millet ahmak değil. ÖĞDER denen dernek mi sendikamı her neyse, eğitime reel boyutuyla ilgi gösterse, şu erzurumun kent merkezinde okular arası eğitim kalite farklılığına dikkatleri çekse, eğitimde yaşanan olumsuzlukları dillendirse sivil toplum kuruluşu diyeceğim, ama belliki öyle değil, AKP'nin bir alt kuruluşu. Siyaset yapıyor. Yoncalık adıyla yazan arkadaşın Fatih hakkındaki görüşlerini paylaşmasamda, ÖĞDER'in bir siyaset kuruluşu olduğu ve siyasi şov yaptığı görüşüne katılıyorum. Bakalım bu derneğin yöneticileri mebusluğua mı beylediye başkanlığına mı aday olacaklar. Eteklerindekileri dökme gününü göreceğiz, niyetlerini anlayacağız. ama gerçekten bu arkadaşlar öğretmense Fatihin ayasofyaya olan durumunu değilde onun hocalarına karşı olan saygısını ve onun eğitime, o zamanın çağdaş eğitimine verdiği önemini dile getirirler. Zaten adı Ayasofya (Aziz Sofya) olan bir yerde ne namazı. adı bile bizden değil.

Yorumu oyla      8      7  
hekim soyluya 3 Mayıs 2013 Cuma  15:14

seni bilmem ama öğder üyesi olarak ayasofyayı açmak için yetiştim.bu gün derneğimin bu görüşe sahip olmasını ve onun için çalışmasını hayranlıkla ve takdirle izliyorum.Fatihin torunlarına yakışır bir şekilde fatihin vakfiyesine aykırı olarak camiyi kiliseye çevirmek istyenlere karşı dernek STK sorumluluğu ile bir açıklama yapmış kutluyorum yöneticilerininin tamamını.senin ve senin zihniyetindekia dmaalr susmaya deveam etsinler.ama mücadele eden adamlarıda alkışlayamıyorsan bari konuşma.ki adam saysınlar

Yorumu oyla      9      5  
yoncalığa 3 Mayıs 2013 Cuma  15:11

yoncalık rumuzuyla yazan zihniyet** bu ayasofyanın müze yapılması.zenin zihniyetinin yıktığı ve yaktığı yüzlerce cami var.ama unutma senin devrin bitiyor artık.kelaynak kuşları gibi ancak kaldınız.bakın bu millet bu yüzden zihniyetinize kulak tıkmaış duurmda.sonra bu derneğin üyeleri fatihin torunları olduğunu söylüyor onun için fatihin emanetinina slına uygun hale glmesi için uğraşıyorlar.bu arada da sana sormak lazım senin deden kim?kimin torunusun?ki fatihi bizans hayranı göstermek senin haddine değil.

Yorumu oyla      10      5  
yoncalik, 3 Mayıs 2013 Cuma  11:18

Ayasofya mevzusuna gelince: Duvarlarinda Hiristiyan motiflerinin oldugu bi mekanda nasil ibadet edeceksiniz? Fatih cuma namazini orda kildi, zira o vakit BASKA BI MEKAN YOKTU !! Bunun disinda Fatih Sultan Mehmet, bir Bizans, Yunan felsefesi hayraniydi..Buna dair Istanbulun fethi sonrasi kendini ROMA IMPARATORU ilan etmis ve buna dair paralar bastirmistir. Ve bunlarda kanit niteligindedir ! Gerci sizin mevzunuz ayri, ülkeye bi gıdım faydaniz yok varliginizi ancak bu tür popüler söylemlerle, istismarlarla sürdürüyorsunuz..Sonucta size ve zihniyetinize yakisanda bu !

Yorumu oyla      8      8  
hekim soylu 3 Mayıs 2013 Cuma  11:07

öğretmenler derneği işi gücü bırakmış ayasofya açılsın diyor , siz önce elinizde bozulan nesle sahip çıkın adam gibi nesiller yetiştirin , o nesiller ayasofyayı açar , gençlik bitmiş , alkol uyuşturucu herşey var , başbakan muhteşem yüzyıldan şikayetçi olsun ya ne garip bir ülke kim iktidar belli dğeil herkes şikayetçi..

Yorumu oyla      8      8  
yoncalik, 3 Mayıs 2013 Cuma  11:05

Dur ben sana neyin nereye devredilmesi gerektigini söyleyim. Birincisi: Sözde ÖGDER adi altinta "ögretmenler" den olusan bu dernegin icraatlerine, savunduklarina söyle bi bakin, HIC BIR TANESI birincil dereceden egitimi ilgilendiren mevzular degil. Sahip oldugu ideoloji etrafindabirlesen bu gurubun tek gayesi bagli oldugu siyasi gurubun tezlerini, egitim-ögretim kilifi altinda, savunmak ! Sözün kisasi ilk önce kendinizi dernek olarak lagv edin ve diyanete baglanin ! Yokmu bu ülkenin savcisi ? Bu rezalete nasil göz yumuyorlar !!! Ikincisi: Ayasofyanin devredilmesini istediginiz Diyanetse, ülkenin sirtina kambur olmaktan cikarilmali.. "Diyanete ayrilan bütce, onu destekleyenler tarafindan finanse edilmeli ! " Ülkenin gelisimine zerre kadar faydasi olmadigini düsündügüm, Diyanete vergi vermek istemiyorum ve bu benim hakkim !

Yorumu oyla      8      9  
3 Mayıs 2013 Cuma  09:11

Tarihi dokusu bozulmasın, yeterince cami var, cemaat yok aslında. Cuma namazı hariç malesef kimseler uğramıyor.

Yorumu oyla      7      7  
rahlei tedris 3 Mayıs 2013 Cuma  01:08

www.zincirlerikir.com adresine girerek tüm erzurum imza atsın şu an 3 milyon 200 bin imza var.50 milyon imza atılsın ve hükümet ayasofyayı açsın artık.

Yorumu oyla      10      7