AKMB 3. Genç Çevirmen Adayları Yarışması başvuru süreci devam ediyor.
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından Türk kültürünü ve edebiyatını bilimsel yöntemlerle araştırmak, tanıtmak ve farklı dillere kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 3. Genç Çevirmen Adayları Yarışması, 17 Ekim 2026 Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.
Yarışma; Türkiye’deki üniversitelerin Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça Mütercim ve Tercümanlık, Çeviribilim ile Dil ve Edebiyat bölümlerinde, 2026-2027 eğitim öğretim yılı itibarıyla lisans düzeyinde son sınıfta öğrenim gören öğrencilere açık.
Yarışma kapsamında katılımcılardan, çağdaş Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Sabahattin Ali’ye ait bir öyküden seçilen metni, başvurdukları dil kategorisine çevirmeleri istenecek.
Yarışma sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için üniversiteler tarafından önceden belirlenen irtibat kişileri ile başvurusu kabul edilen öğrencilerin, Bilgilendirme Formu’nu dikkatle incelemeleri ve yarışma günü en az 30 dakika önce Merkezimizde hazır bulunmaları gerekiyor.
Yarışma, klasik usulde (yazılı sınav) olarak yapılacak. Sınav sırasında sözlük kullanımı serbest olacak.