Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Mart 2013 Cuma - 16:05

'Eşitsizlik hala gündemde'

Ciyavul, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Günümüzde kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve öneriler sürekli canlı tutulduğu halde kadınlara yönelik şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılık halen gündemdeki yerini korumaktadır” dedi.

 Eşitsizlik hala gündemde

ERZURUM (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Günümüzde kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve öneriler sürekli canlı tutulduğu halde kadınlara yönelik şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılık halen gündemdeki yerini korumaktadır” dedi.
“İnancımıza göre kadın, sevgi ve şefkat gösterilmesi, hürmet edilmesi ve nazik davranılması gereken asîl bir varlıktır” diyen Ciyavul mesajında şu ifadelere yer verdi, “Peygamberimiz (s.a.v.) erkeklerin kadınlara daima iyi davranmalarını tavsiye ederek: "Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.""Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’tan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır. Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır." "Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!" buyurarak daha yedinci yüzyılda yüz yirmi dört bin Müslüman hacı adayına karşı, kadın haklarını açıklamıştır.
Kültürümüzde ise kadın; anadır, handır, sultandır. Aile yuvasının en büyük eğitimcisi, var oluşumuzun sebebidir. Onun için cennet ayaklarının altına serilmiş, saygıya ve iyiliğe en çok o layık görülmüştür. Ancak günümüzde kadınlarımızın birçoğu ahlaki erozyon ve manevi tahribatın kurbanı olmuştur.
Bilindiği üzere her insan doğuştan özgür eşit ve onurlu bir yaşam hakkına sahip olmasına rağmen, ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde kadınlarımızın can ve mal güvenliği, eğitim-öğretim, çalışma ve sosyal güvence hakları, din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade hürriyeti ile seçilme hakları ellerinden alınmaktadır.
1930 ‘da ‘seçme’ 1934’te seçilme hakkı tanınan kadına günümüzde ne giyeceğini belirleme hakkı tanınmamaktadır. Popüler kültürün etkisiyle bozulan toplumsal kurallar en çok kadınlarımızı etkilemekte olup, hayatın her alanında kendisine rol modeller dayatılarak, gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında, sinema dünyasında cinsel araç ve ticari bir meta olarak kullanılmaktadır.
12 Eylül 2010 referandumunda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık hakkı tanınmasına rağmen, kamuda ve çalışma hayatında kadınlar arası ayırımcılık hala sürdürülmekte eğitim, öğretim, çalışma ve sosyal güvence hakları ellerinden alınmaktadır.
Halen Suriye’de Filistin’de, Arakanda, Afganistan’da Yemen’de, Bangladeş’te Irak’ta Doğu Türkistan’da ve dünyanın daha birçok yerinde savaş işgal, şiddet gibi sebeplerle eşleri ve çocukları gözleri önünde hunharca katledilmesi yüzünden kadınlarımıza en büyük acı ve ıstırap yaşatılmaktadır.
Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesi olmaksızın çalıştırılmaktadır. Çalışma hayatı zorlaştırılmakta eş durumu atamalarının doğum izni ve süt izni gibi hakların kullanılmasının önüne engeller konulmaktadır.
Onun için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ayırımcılıkların ve ötekileştirmelerin sonlandırılmasına, başörtüsü yasağı gibi ucube bir yasağının sonlandırılmasına, Temel hak ve hürriyetlerin sağlanmasına, eğitim, öğretim, çalışma ve seçilme haklarının önündeki engellerin kaldırılmasına, Şiddetin ve savaşın hüküm sürdüğü ülkelerdeki kadınların ve çocukların yaşadıkları dramın son bulmasına milat olması tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.”
 

 
‘Her şey insanca yaşamak için’
 
Aksakal’dan, Dünya Kadınlar Günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 örnek kadına plaket
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yakutiye Kent Kadın Komisyonu’nca ...
3.Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri başladı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı ...
Dikkat denetleme var..!
Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ildeki tüm binalarda yangın denetimi yapılıyor.
 
‘Kadınlar toplumun temel taşı’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Elleri öpülesi fedakar kadın
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Leyla Ildırlı, babasının ...
Yol İş’ten Kadınlar Günü kutlaması
Yol İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı her yıl olduğu gibi, kadın ...
 
Bu da kardan adam rekoru
Erzurum’da yoğun kar yağışını fırsat bilenler yaklaşık 3 metre boyunda dev kardan adam yaptı.
KHB’den ekmek kampanyasına destek
TMO Şube Müdürü Necati Temir, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ...
Yakutiye'de engelli dramı
Erzurum’da engelli baba ve oğlunun yaşadığı dram yürek burkuyor. Yıkılma ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri