Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Mart 2013 Cuma - 16:02

‘Her şey insanca yaşamak için’

Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını söyledi.

‘Her şey insanca yaşamak için’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını söyledi.
Kadın konusunun sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığını, kadınların sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunduğunu dile getiren Aydın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Kadınların kendi hakları uğrundaki mücadeleleri daha eşitlikçi bir toplum yaratılmasını sağlamak ve buna bağlı olarak da toplumun bütünü açısından demokratik bir anlam taşımaktadır” dedi.
BAKANLIĞIN AMACI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının önem taşıyan amaçlarından birinin de insan haklarını güvence altına almak olduğunu anlatan Aydın, “İnsan haklarının büyük önem kazandığı günümüzde bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara özellikle de kadınlara verdiği önemle ve verdiği hak ve sorumluluklarla değerlendirilmektedir. Bu nedenle geniş anlamıyla insan hakları içinde değerlendirilen kadın hakları konusu Birleşmiş Milletlerin gündeminde yer almıştır. 16 Aralık 1977'de Birleşmiş Milletler 8 Mart gününü ' Kadın Hakları için Birleşmiş Milletler Günü' olarak ilan etmiştir. Böylece 8 Mart Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde Uluslar Arası Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Kadın ve erkek bir toplumun birbirini tamamlayan öğeleridir. Bu öğelerden herhangi birinde oluşan eksiklik ya da bozukluk toplumun yapısını olumsuz yönde etkileyecek sorunlara yol açmaktadır. Atatürk de' Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz, ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir' diyerek, kadının toplum içindeki önemini ortaya koymuştur.
KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ
Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik çabalarımız sonucu elde edilen kazanımlar azımsanamayacak kadar önemlidir. Cumhuriyet tarihi boyunca Türk kadınının 1927 yılında Medeni Kanunun kabulü ile başlayan demokrasiye yürüyüşünün ilk adımlarından biri, 1930 yılında yerel, 1934 yılında genel seçimlerde Atatürk'ün Türk kadınına seçme seçilme hakkı vermesidir. Bu hak ne mutludur ki, Türk kadınına birçok gelişmiş batı toplumundan önce verilmiştir. Ancak tüm kazanımlarımıza rağmen kadınlar hala kadın erkek eşitliğine dayalı bir toplum yapısı için mücadele vermektedir” diye konuştu.
KORUYUCU ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak koruyucu önleyici çalışmalarının Aile Danışma Merkezi tarafından yürütüldüğünü ifade eden Aydın, “Merkezimizde Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde psikolojik destek, mesleki bireysel ve grup çalışmaları, aile eğitim programları, evlilik öncesi eğitim programları, kadının insan hakları eğitimi gibi çeşitli alanlarda eğitimler, sosyal destek ve Kadın Konuk Evi gibi hizmetler verilmektedir. İlimizde 2012 yılında Kadın Konuk Evi müracaat sayısı 107, bireysel çalışma sayısı 324, evlilik öncesi eğitim sayısı 193, aile eğitim programı 65, ekonomik sorunlarla başvuran kişi sayısı 787'dir. 2013 yılı Mart ayı itibariye Kadın Konuk Evi müracaatı 18, bireysel çalışma sayısı 40, evlilik öncesi eğitim sayısı 118, ekonomik sorunlarla başvuran kişi sayısı ise 129'dur. Ayrıca ilimizde 2013 Mart ayı itibariyle 860 çocuğa Sosyal Ekonomik Destek verilmektedir.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi olarak kadının konumunu, sorunlarını, ihtiyaçlarını, beklentilerini paylaşmak, bunların çözümü için yollar aramak ve kadının konumunu daha da güçlendirmek için var olan ve giderek gelişen hizmet alanlarımızla kadının insan hakları mücadelesine destek verme çabamızı sürdüreceğimizi ifade etmek isteriz. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması adına 2013 yılında daha büyük atılımların olmasını temenni eder, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.” şeklinde konuştu.
 

 
5 örnek kadına plaket
 
'Eşitsizlik hala gündemde'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayacı’ya Çoban göndermesi
Katıldığı yarışma programında 60 bin TL kazanan Karslı çoban Gürler Yücel, ...
Batı yaz, Doğu buz…
Erzurum kent merkezinde güneşin tam dik düştüğü saat 12. 30 sıralarında ...
İşleyen köy köy dolaşıyor
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen Büyükşehir Yasası ile ilgili ...
 
Akbulut, Şark Harekatını anlatacak
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ...
Demiryolu için imza kampanyası
Bayburt’ta özlemi duyulan ve son yılların en popüler konularının ilk sıralarında ...
Kuran Bülbülleri yarışacak
21 Nisan’da yapılacak olan Bölge Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına ...
 
Atalay belediye hizmetlerini değerlendirdi
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un karşıladığı Başbakan Yardımcısı Beşir ...
Ağrı Kck davası başladı
Cezaevlerindeki açlık grevlerini destekleme eylemleri adına Ağrı’da bir ...
Maçka-Erzurum yolu 2.5 saate inecek
Gençlik ve Spor eski Bakanı Faruk özak, “Karayollarının Trabzon’da 1 ile ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri