Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
14 Mart 2013 Perşembe - 09:49

'Kaliteli su için çok çalıştık'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, 2013’te hayata geçecek olan projelerle şehrin yeniden Doğu’nun Paris’i unvanına kavuşacağını söyledi.

 Kaliteli su için çok çalıştık

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, Doğu Tv’de yayınlanan Haftaya Bakış program’ında kent gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Küçükler, kamulaştırma, kentin olimpiyat kimliği, doğalgaz ve su konularıyla ilgili görüş belirtti. Başkan Küçükler, olimpiyat kenti olan şehirdeki tesislerin daha rantabl kullanılacağını ifade ederek, “Hükümetimiz Erzurum’a Kış Oyunları kapsamında önemli yatırımlar yaptı. 2011 gibi bir olimpiyata ev sahipliği yapmasaydık Erzurum’a bu kadar yatırım olmazdı. Hatta bazıları tesisler prefabrik olsun şampiyona bittikten sonra söküp götürelim diyorlardı. Ama biz ısrarla kalıcı olmasını istedik. Bunu istememizin nedeni bizim elimize böyle bir fırsat geçti. Halkımız tarafından da kullanılması lazım. Çalışmalarımız sürüyor. Tesisler Dadaşların şampiyon çocukları yetiştirecek ve büyük organizasyonlarda adını sıkça duyuracak” dedi.
“KALİTELİ SU İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”
Başkan Ahmet Küçükler, kentin su sorununun önemli ve uzun süren projelerle çözüldüğünü kaydetti. Başkan Küçükler, “Bir belediyenin en önemli işi halkına kaliteli su vermektir. Biz göreve geldiğimizde Palandöken Barajı bitmemişti. İhaleyi yapan şirketlerde sorunlar vardı, çözülemiyordu. Önceden Erzurum’da 2 saat su akardı. Bizzat telefonla arayıp en üst katlara su çıkmıyor derlerdi. Ramazan’da suyu sahurda mı verelim yoksa iftarda mı diye toplantılar yapılıyordu. Şuan böyle bir sorunumuz yok çok şükür… Türkiye’nin en modern arıtma tesislerinden birine sahibiz. Biz suyumuzla ilgili raporlar çıkardık. Şehrimizin Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün, TÜBİTAK ve İSKİ’nin raporları var. Türkiye’de başka rapor alınabilecek başka hiçbir yer yok. Türkiye’de bu raporu alacak bir sürü yer var. Biz defalarca söyledik su nimettir su üzerinden siyaset yapılmaz” diye konuştu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, şehrin suyunun kaliteli olduğunu ifade etti.
BAŞKAN’IN MAL VARLIĞI
Televizyon programında mal varlığına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Başkan Küçükler, “Bizim mal varlığımızda ciddi bir artış yok. Benim eşimde çalışıyor. Bizim mal varlığımız ortadadır. Bir dairemiz bir de arabamız var. Öyle milyon dolarlardan bahsediliyor öyle bir şey olabilir mi? Erzurum halkının en sevdiğim ve takdir ettiğim yanı şahsımıza, kişiliğimize, kimse bir şey söylemedi. Yaptığımız hizmetlere eleştiriler illaki oldu ama dediğim gibi şahsımıza karşı bir art niyet görmedim” dedi.
PROJELERDEKİ SON DURUM
Başkan Küçükler, 2013 yılında da devam edecek projelerle kentin vizyonunun değişeceğini, Erzurum’un yeniden “Doğu’nun Parisi” unvanına kavuşacağını vurguladı. Yaz mevsiminde projelerin devam edeceğine dikkati çeken Başkan Küçükler, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Görev süremiz boyunca vaat ettiğimiz projeleri bir bir uygulamaya koyduk. Serhat ilimiz tıpkı eski dönemlerde olduğu gibi yeniden Doğu’nun en popüler ve ticaret hacmi yüksek lider ili olacak. Bu yılki iddialı projelerimizden biri olan et entegre tesisimiz kent için çok önemlidir. Tesisimiz bırakın Erzurum’u ve Türkiye’yi Ortadoğu’daki en büyük et entegre tesisi olacak inşallah… Olimpiyat parkı bitmek üzere onu da hizmete sunacağız. Mahallebaşı’ndaki Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Tırcılar Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Havuzbaşı Kent Meydanı gibi yapımı devam eden bir sürü projemiz var. Taşambarları’nı Erzurum’a kazandırmak için askeri yetkililerle görüşme yapacağız ve söz konusu yeri de şehre kazandıracağız. Yine başka bir çalışmamız olan Erzurum Kalesi’ni açık hava müzesi haline getireceğiz. Atlama kulelerinin arkasındaki Mevlana Vadisi ve Kayakyolu’da Erzurum Futbol Kamp Merkezi’ni kuracağız. Kısacası bu yazın şehirde ciddi bir hareketlilik olacak.”

 
ETÜ'den etkileyici adım
 
Bu yasak, alkışlanacak yasak..
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak pungar 14 Mart 2013 Perşembe 17:21

sular temiz mişşş :) :) :) :)))))))))))

Yorumu oyla      7      4  
yoncalik, 14 Mart 2013 Perşembe 12:06

Bi sarkinin dedigi gibi: "Peki peki anladik, sen neymissin be abi !!" Ama yinede sana tavsiye;secim sonrasi calismak icin kendine yavastan baska bi ugras bulmaya basla artik. Zira zannimca seni, sehirdeki AKP ihtisami bile kurtaramayacak halde. Ha sonrasinda ara ara mahkemeyi ziyaret etmen gerekecek onuda unutma, cünkü birimindeki yolsuzluklari"Ben yapmadim abii, sadece duydum abiii" ile gecistirebilecegini düsünmüyondur herhalde.

Yorumu oyla      7      4  
ADEM 14 Mart 2013 Perşembe 10:30

Bunları gerçekten Erzurum BB başkanımı söylüyor. sayın başkan başka ilden bahsediyor galiba? Sokaklarda akan suyun bile tadı kalmadı, hangi temiz sudan bahsediyor? Çeşmeden akan suyun dibine bir parmak katı madde çöküyor, hangi temiz sudan bahsediyor? Başkan galiba bir başka ilden bahsediyor............

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyazşehir Palandöken'in 5. sayısı
Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' ...
Erzurum Anadolu’nun mihenk taşı
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. İstiklal Marşımızın kabulünün ...
Yılmaz TBMM'de Kurtuluş Günlerini anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
‘Ecdadımıza şükran borçluyuz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 12 Mart Erzurum’un Düşman ...
‘Erzurum Anadolu’nun sigortası’
Erzurum’un Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde büyük bir ...
Kılıç’tan 12 Mart mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden ...
 
Saka, güven tazeledi
S. S. Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ...
‘Rafa kaldırmayın, çöpe atın’
Saadet Partisi il Başkanı Faik Çalık Sağlık bakanlığının Süt bankası uygulamasından ...
DES’ten özlükte ayırımcılık tepkisi
Kotanlı, “Görev tanımları ve yer değiştirme esasları nesnel bir şekilde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri