Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>EĞİTİM
14 Mart 2013 Perşembe - 09:49

ETÜ'den etkileyici adım

ETÜ’nün havaalanı yolu üzerindeki 4 bin dönümlük arazi alanında devam eden kampus çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ kampusunun farklı ve modern mimarisiyle adeta Erzurum’a mühür vuracağını söyledi.

ETÜ den etkileyici adım

İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti.
ETÜ’nün havaalanı yolu üzerindeki 4 bin dönümlük arazi alanında devam eden kampus çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ kampusunun farklı ve modern mimarisiyle adeta Erzurum’a mühür vuracağını söyledi.
ETÜ olarak vizyonlarının Toplumla iletişim halinde olan ve sorunlarına bilimsel çözümler üreten, Yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilginin ve sanatın tüm toplum katmanlarına yayılmasına katkıda bulunan, Eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olmak olduğunu belirterek, “ETÜ olarak misyonumuz, Bilim ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak, Ulusal ve uluslararası önemli projelere imza atmak, Ülkenin sosyo-ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak, Bilimsel bakış açısına sahip, sanatsal ve kültürel düzeyi yüksek, katılımcı özgür düşünen ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.
ETÜ bünyesinde kurulacak Yüksek Teknoloji Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük merkezlerinden biri olacağını dile getiren Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ’nün emin ve sağlam adımlarla yürümeye devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

 
EDT'de 'On İkinci Gece'
 
'Kaliteli su için çok çalıştık'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir garip kul 25 Mart 2013 Pazartesi 09:51

Şu Üniversite kuruldu kurulalı hangi haberi okuduysam, içi haset ve kinle dolu bazıları eleştirmekten öte adeta yıkılsın, yok olsun tarzında yorumlar yapıyorlar. Allah aşkına Muammer Hocayı bir yakından tanıyın. Sizler alışmışsınız size kıymet vermeyen, kapıdan içeri almayan, sizlere hep tepeden bakan ve sömüren yöneticilere. Muammer Hoca hayatını vakfetti bu Üniversiteye. Gecesi yok, gündüzü yok, tatili yok. Rektör olduğu halde Üniversitede derse giriyor. İstese girmez. Sizin yöneticileriniz gibi gezer dolaşır üstelik bir de alkışlanır. Bu memleket hizmet edeni hiç sevmedi, çünkü vicdani bir çok duyguyu kaybetti bu memleket. Yazıktır, günahtır. Elinizi olmayan vicdanlarınıza her ihtimale karşı belki biraz vicdan kırıntısı kalmıştır diye bir koyun. Eğri oturuyorsunuz bari doğru konuşun. Sulak arazi dediğiniz yerde Üniversitenin ahırları vardı. Şimdi oradaki ahırların kaldırılmasından acaba kimler rahatsız. Hocam Allah sana sabır versin, ***

Yorumu oyla      7      4  
CEMAL IŞIK GENCER 17 Mart 2013 Pazar 00:35

Muammer hocayı tebrik ettmek lazım gerçekten. Yakınındakiler sürekli üniversite için didinip durduğunu düzgün bir uyku dahi uyumadığını söylüyorlar. Böyle bir heyecana değil köstek olmak eleştirmek bile haksızlıktır. Eleştirmeden önce hocayı yakından bir tanımak lazım. Hiç olmaz ise bir çay için. Sanırım size randevu verecektir muammer hoca. Bir baksanıza daha dün kurulan bir üniversitede oluşturulan kadronun kalitesine başarılı, çalışkan ve beyefendi saygın insanlar var ETÜ bünyesinde. Hüseyin Hoca,İrfan Hoca, Hasan Hoca, Murat Hoca gibi yakından yada basından bildiklerim olmak üzere diğer saygın hocalar ve onların yeni çalışma ve araştırma ekipleri bu şehre çook güzel işler yapacak çook.

Yorumu oyla      9      6  
Yakutiye 14 Mart 2013 Perşembe 16:29

Atatürk Üniversitesi Türkiye'nin 170 üniversitesi arasında 7 büyük üniversiteden birisidir. Dünya sıralamasında 800'lü sıralarda. Bu iklim şartlarında, bu beyin göçü karşısında bu bir başarı değil mi? Yorumlarımızı yaparken daha bilinçli ve insaflı olmaya davet ediyorum.

Yorumu oyla      16      7  
yoncalik, 14 Mart 2013 Perşembe 12:26

Yahu arkadas(ejder ..) kusura bakma ama her üniversiteyle alakali haberin altina "üretin, patent alin, teknolojiye dönüstürün" tarzi yorumlarin hakkaten baydi !! Teknolojiden belliki bihabersin, yoksa daha 5 yasina girmmemis bi üniversiteden böyle beklentilerde bulunmak akil isi degil. Yahu bi doktora tezi bile en az 5 yil sürüyor. Daha cicegi burnunda bi üniversiteden böyle ucuk-mantik disi beklentilerde bulunarak, cikmaza sokmak ne kadar akil kari. Bilim Teknoloji; "Zaman" isteyen "Sabir" isteyen "Emek" isteyen, "Destek" isteyen seylerdir.. Önce sürünecek, sonra yürüyecek ki kosmaya baslasin.. Benim ETÜ den beklentim böyle "iddiali" haberler yerine(yok Türkiyede ilk tarzi) daha ayagi yere basan, bilimin özünü anlayan bi egitim kültürüyle yoluna devam etmesi..Zira bilimin özü cogu zaman "deneme-yanilmadir" dolayisiyla deneme sonrasi olusan "yanilmalarda" bilime aittir. Tabi bunun disinda modern bi bina isleri kolaylastirma adina gereklidir. Ama ne sarttir nede amactir.

Yorumu oyla      12      6  
ejder tepesi 14 Mart 2013 Perşembe 10:21

Bırakın bu etkileyici adımları da patent alın,bunu teknolojiye dönüştürün ve üretim yapın.Kurulacak Yüksek Teknoloji Merkezi'nde çalışacaklar herhalde gökten inmeyecekler.Çalışacaklar Atatürk Üniversitesi'nden transfer ettiğiniz sözde akademisyenler.Bunların da melâl-i pür halleri ortada.Daha hangi emin adım gibi, hamasetlerden bahsediyorsunuz.Önemli olan kampüsün modern olması değil,sizin modern ülkelere ayak uydurmanızdır.Ahan Atatürk Üniversitesi'nin kampüsü de çok modern ama içi boş.Lise düzeyinde eğitim yapılıyor. Neye yarar? Oxford'un kampüsü, ODTÜ'nün gibi modern değil ama,adamlar her yıl dünyanın ilk on üniversitesinde varlar.Kampüsün içini dolduracağınıza o sözde akademisyenlerinizin kafalarını doldurunuz. Zaten biz gösterişlere,fiziki görünümlere hep önem veririz.Mesela Erzurum'da çok modern ve ziyneti bol,gösterişli camiler var ama en kalabalık muhitte sabah namazında bir saf dahi dolmuyor.Nasıl ki caminin süsü ve ziyneti çok ve şuurlu cemaat ise,üniversitenin başarısı da ürettiği teknolojik eserlerdir.Bu da sizlerde yok Sayın Hocam.Daha ne yapayım o kampüsü? Çalışın çalışın da üretin.Yoksa, sözle peynir gemisi yürümüyor.

Yorumu oyla      7      13  
Ahmet Acar 14 Mart 2013 Perşembe 10:16

Erzurum Türkiyenin en soğuk bölgesi Havaalanı yolu -10 derece daha soğuk Allah'ını seven basın mensupları bir arabaya binsin gitsin Hocanın bahsettiği yerin bir fotoğrafını çeksin DENİZ....Her taraf su sazlık alanın ortasına bina FECEATtarih bu ekolojik dengeyi bozanlardan hesap soracak Erzurum halkına bir şey soran ve bu konularda paydaş yapan zaten yok... Amma ben bir vatandaş olarak ikaz ediyorum yere batacak bir Üniversite inşa ediliyor susan herkes vicdanlarında sorumludur... Peki niçin Erzurum'umn oldukça dışına en sulak arazinin ortasına yapılıyor BİZ YANİ ERZURUMLULAR YARARLANMAYALIM ŞEHİRDEN BU DEVLET YATIRIMINDAN YARARLANAN İNSANLAR OLMASIN... Yani Şehir Üniversite işbirliği yani bir evlilik olmasın... Selamlar....

Yorumu oyla      12      6  
Sanane 14 Mart 2013 Perşembe 10:13

Aziziye Hastanesinin boşalttığı onlarca bina ve kampüs çürümeye terkedilmiş ve bizim çok bilmişlerimiz bilim yerine etkileyici bina üretiyorlar,devletin onlarca milyonu birilerine aktarılacak bu sayede. İşin enteresan tarafı hiç kimse bundan rahatsız değil. Ne diyelim herkes yolunda.....

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi liseler merkezi sınav istiyor
Tarihi liselerin yöneticileri, her okulun kendi sınavını yapmasının fiziki ...
4.Kış Okulunda Pratik Türkçe Kursu
Pratik Türkçe kursuna, Almanya, Gürcistan, Kosova, İran, Azerbaycan ve ...
Kardeş okuldan kışlık yardımı
Erzurum Evren Paşa İlköğretim Okulu ile bir süre önce kardeş okul olan ...
 
PMYO’da “Demokrasi, İhtilaller ve Yeni Anayasa” Paneli
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin konuşmasında "Darbe ...
Çanakkale destanını sahneleyecekler
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema (RTS) ...
YGS’ye sınavla hazırlanıyorlar
24 Mart 2013 pazar günü yapılacak olan YGS sınavı öncesi, Oltu Anadolu ...
 
Eğitim Gönüllülerinden örnek yardım
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri Hakkari’de ...
Bilgi yarışmasında heyecanlı final
Erzurum’un Pasinler ilçesinde ortaokullar arası bilgi yarışmasını İbrahim ...
ATAÜNİ’de Eczacılık Zirvesi
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından organize edilen “II.Ulusal ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri