Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
5 Ocak 2021 Salı - 12:14

ATAUNİ Tıp Fakültesi vizyon büyüttü

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Avrupa Rejyonal Anestezi Derneği (European Society of Regional Anesthesia-ESRA) tarafından Bölgesel anestezi eğitimi verebilen merkez olarak kabul edildi.

ATAUNİ Tıp Fakültesi vizyon büyüttü

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Avrupa Rejyonal Anestezi Derneği (European Society of Regional Anesthesia-ESRA) tarafından Bölgesel anestezi eğitimi verebilen merkez olarak kabul edildi.
Atatürk Üniversitesinin vizyon projesi olan ve değişimin temelini oluşturan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında ağırlık verilen tıp alanlarından Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Avrupa Rejyonal Anestezi Derneği tarafından ESRA Onaylı Rejyonal Anestezi Eğitimi (ESRA Approved Training Institution) vermeye hak kazandı.
Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabili Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. İlker İnce, Atatürk Üniversitesinin üzerine yoğunlaştığı alanlardan birisi olan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalının yapmış olduğu çalışmaların karşılığını almış olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek: “Ekip olarak göstermiş olduğumuz performans ile ulusal olarak yetkinliğimizi gösterdikten sonra, uluslararası alanda da yüksek kalitede bölgesel anestezi eğitimi veren bir merkez olarak kabul edilmemiz bizleri oldukça sevindirdi. Bölgesel anestezi uygulamalarında uzun yılların bilgi ve tecrübesiyle üniversitemizi uluslararası arenada daha da tanınır hale getirmek için çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.
Avrupa Rejyonal Anestezi Derneği tarafından bölgesel anestezi eğitimi verme yetkinliği tanınan Atatürk Üniversitesinin bu doğrultuda birçok hakkı da elde ettiğini vurgulayan Doç. Dr. İnce: “Bu kapsamda üniversitemizi yurt dışından gözlemci (Observer) ve araştırmacıların (Research Fellow) ziyaret etmeleri sağlamış olacak ve bu durum üniversitemizin uluslararası tanınırlığını her geçen gün artıracak. Bu vesile ile bu zorlu ve yorucu süreçte desteklerini esirgemeyen çalışma arkadaşlarıma, hastane yönetimimize ve Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
“GİRİŞİMCİLİĞİ, YENİLİKÇİLİĞİ VE KALİTEYİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”
Atatürk Üniversitesinin açıklanan her dünya sıralamasında yer alması, akademisyenlerinin yapmış olduğu çalışmaların ödüllendirilmesi, fakülte ile bölümlerinin akredite edilmesi ve önde gelen birçok prestijli dernek tarafından eğitimlerinin onaylanmasının 64 yıllık bilgi birikimin karşılığı olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu doğrultuda Avrupa Rejyonal Anestezi Derneği tarafından Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalının Bölgesel Anestezi Eğitimi Verebilen Merkez olarak kabul edilmesinin Atatürk Üniversitesinin araştırma üniversiteleri arasında yer alma hedefine yönelik önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.
Böylesine önemli bir alanda uluslararası kabul gören Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerini kutlayan Çomaklı, tüm ekibe çalışmalarında başarılar diledi.

 
Erzurumspor Başakşehir maçını Uğurlu yönetecek
 
Avrupa Komisyonundan ATAUNİ’ye kalite sertifikası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı: ‘Artık önümüzde yepyeni bir yıl var’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
‘O dramı yaşayan biz olabilirdik’
Saldırı sonrası okul kütüphanesinde hiç kitap olmadığını öğrenen sahaf, ...
Saraç’tan "Yeni YÖK" değerlendirmesi
Saraç, “Türk yükseköğretimini planlamalarımıza uygun bir şekilde, tedrici ...
 
TOBB ve PTSO’dan eğitime tablet katkısı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası TOBB tarafından öğrencilere gönderilen ...
Erzurum’da başladı 32 ilde uygulandı
Edip Somunoğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Tamer Pehlivan ve Polis Amca İlkokulu ...
Çomaklı’dan Milli Şair Akif’i anma mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İstiklâl Şairi Mehmet ...
 
ETÜ ve ATAUNİ’den ortak vizyon
Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Erzurum’un ...
ETÜ’den Sosyal Sorumluluk Projeleri
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 4 sosyal sorumluluk projesini yürüten ...
ETÜ'de görev değişimi
Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Dr. İbrahim Yıldırım atandı
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri